Συγκλόνισε ο Γιώργος Μαυρίδης: «Ο κορωνοϊός μπαίνει μέσα σου και σε σκαλίζει»

Η εξομολόγηση γι α την περιπέτειά του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συγκλόνισε ο Γιώργος Μαυρίδης: «Ο κορωνοϊός μπαίνει μέσα σου και σε σκαλίζει»

Ο Γιώργος Μαυρίδης βρέθηκε στην εκπομπή Tik Talk και συγκλόνισε με την εξομολόγησή του για τη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο. Όπως εξήγησε, η ασθένεια αυτή μπαίνει μέσα στον οργανισμό σου και σιγά σιγά σε σκαλίζει.

Ο παρουσιαστής ήταν ένας από τους celebrities που έπεσαν στα «δίχτυα» του επικίνδυνου ιού και μάλιστα το πέρασε πολύ βαριά αφού μπήκε στο νοσοκομείο και μάλιστα δεν μπορούσε καν να μιλήσει.

Ο ίδιος εξήγησε τι ακριβώς συνέβη και τόνισε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολη, ενώ στη συζήτησή του αναφέρθηκε και στην συνέντευξη που θα έδινε στον Αντώνη Σροίτερ ο αρνητής του κορωνοϊού, Γρηγόρης Πετράκος.

Η εξομολόγηση του Γιώργου Μαυρίδη για τον κορωνοϊό

«Την τρίτη μέρα που ξυπνάω μου λέει η γυναίκα μου ότι έχει και εκείνη δέκατα. Τις πρώτες δύο – τρεις μέρες είχα δέκατα και αδυναμία. Την τρίτη προς τέταρτη μέρα άρχισα να έχω πυρετό. Στενοχωρήθηκα πολύ γιατί κόλλησα τη γυναικά μου. Δεν φοβήθηκα εκείνη τη στιγμή, είπα “ok θα το ξεπεράσω”.

Μετά την τρίτη – τέταρτη μέρα είχα πάρα πολύ πυρετό. Ήταν ασταμάτητος. Είχε αρχίσει ο οργανισμός μου να λειτουργεί πολύ διαφορετικά. Έφτασα 39 με 39,5 πυρετό. Είχα 22 ώρες τη μέρα πυρετό εκτός από 12 με 2. Είναι σοκαριστικό. Εκείνη την ώρα σταμάταγε ο πυρετός.

Αυτή η ασθένεια μπαίνει μέσα σου, σε σκαλίζει, σε ακτινογραφεί… μπαίνει μέσα σου και κάθεται στα πνευμόνια σου με αποτέλεσμα να έχεις έλλειψη οξυγόνου. Προσπαθεί να βγάλει στην επιφάνεια τις αδυναμίες του οργανισμού σου. Ο πόνος ήταν αφόρητος λόγω της έλλειψης οξυγόνου. Έχω περάσει τη νόσο των ορειβατών και μοιάζει με αυτό. Κόντεψα να πεθάνω.

Στην τρίτη με τέταρτη μέρα άρχισα να μην μπορώ να φάω. Την έβδομη με όγδοη μέρα είχα τάση για εμετό. Προσπαθούσα να σταματήσω τον πυρετό για να καταφέρω να φάω, αλλά τότε το έβγαζα. Την όγδοη μέρα άρχισα να βήχω και να βγάζω φλέματα με αίμα. Ήθελα να πιστέψω ότι είναι από το χυμό ρόδι που είχα πιει το πρωί αλλά το απόγευμα έβηξα ξανά και είχα πάλι αίμα. Είχα ένα βάρος στο στήθος, δύσπνοια…».

Γιώργος Μαυρίδης κορωνοϊός

Την πρώτη φορά που με πήρε το ασθενοφόρο δεν αγχώθηκα γιατί σκέφτηκα ότι “ok πάω να το περάσω”. Μπήκα την κατάλληλη στιγμή στο νοσοκομείο, την επομένη μέρα ήμουν πολύ σοβαρά. Δεν μπορούσα να μιλήσω, το οξυγόνο μου ήταν κάτω από το 90. Οι γιατροί μου έδιναν ορό όλη τη μέρα… Από τη στιγμή που πέρασε το 48ωρο και δεν διασωληνώθηκα μετά συνήλθα.

Στο θάλαμο ήμουν με άλλους τρεις από 60 έως 65, οι άνθρωποι απέναντι και δίπλα μου ήταν πολύ πιο δύσκολα από μένα. Διάβασα ότι γίνεται πόλεμος για ένα κρεβάτι και έφυγα με δική μου ευθύνη. Εγώ δεν το είπα ποτέ αυτό. Οι δημοσιογράφοι προφανώς το κατάλαβαν, απ’ τη στιγμή που έμεινα πέντε μέρες μέσα. Πέρασα το διάδρομο του νοσοκομείου και το είδα. Εξωπραγματικά πράγματα. Εκατό άτομα στην ουρά.

Περίμεναν στην ουρά να εξεταστούν. Όταν οι διπλανοί μου δέκα μέρες δε γινόταν καλύτερα και εγώ σε πέντε μέρες ένιωθα τόσο καλά, είπα “αφήστε με να φύγω να πάρει το κρεβάτι κανένας άλλος που το έχει ανάγκη”. Η γυναίκα μου μπήκε στο νοσοκομείο την δεύτερη – τρίτη μέρα που ήμουν μέσα, έκατσε 24 ώρες και βγήκε», είπε ο Γιώργος Μαυρίδης.

Τι είπε η σύντροφος του Γιώργου Μαυρίδη για την περιπέτειά της με τον κορωνοϊό

Η Κρίστη Καθάργια είχε δηλώσει λίγες μέρες πριν: “Μας έπιασε πολύ βαριά. Πολύ χάλια. Ο Γιώργος πάει να βγάλει μια κουβέντα και βήχει πάρα πολύ από τα πνευμόνια του. Είμαστε πολύ χάλια και οι δύο. Έχουμε όλα τα συμπτώματα.

Ο Γιώργος είχε και τη δύσπνοια. Και στον λαιμό πονάς και δεν μυρίζεις και δεν έχεις γεύση. Ο Γιώργος είναι ήδη μια εβδομάδα έτσι. Εγώ ξεκίνησα την Πέμπτη. Χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο, θα δούμε αν θα ακολουθήσω κι εγώ. Δεν μπορώ να σηκωθώ, δεν μπορώ να πάω ούτε μέχρι το μπάνιο».

Η Κρίστυ και ο Γιώργος έχουν βγει από το νοσοκομείο και βρίσκονται σπίτι τους περνώντας μαζί την καραντίνα και έκαναν μάλιστα τις δηλώσεις τους λίγο μετά αφού πήραν εξιτήριο. Μέσα από ένα βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Κρίστυ δήλωσε:

“Αφού η ζωή είναι μόνο μπροστά, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προχωράμε. Επίσης τα χείλη μου δεν είναι έτσι από υαλουρονικό, ούτε φταίει το φίλτρο, αλλά έχω βγάλει έρπη από τον πυρετό που είχα τόσες μέρες”.

Οι πρώτες δηλώσεις της Κρίστυ Καθάργια μετά την περιπέτεια της με τον κορωνοϊό