Συγκινημένος ο Χρήστος Μάστορας: «Ο Πύρρος Δήμας σήκωνε τα δικά μου βάρη»

Η εξομολόγηση που ράγισε καρδιές

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συγκινημένος ο Χρήστος Μάστορας: «Ο Πύρρος Δήμας σήκωνε τα δικά μου βάρη»

Ο Χρήστος Μάστορας εμφανίστηκε στη σκηνή των Mad VMA, και ήταν πραγματικά συγκινημένος καθώς δέχθηκε το βραβείο του από τον Πύρρο Δήμα, ο οποίος όπως αποκάλυψε ήταν ο παιδικός του ήρωας όταν τον παρακολουθούσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο τραγουδιστής ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία ανάρτηση από τη στιγμή που παραλαμβάνει το βραβείο. Ωστόσο αντί να μιλήσει για το βραβείο του, θέλησε να αναφερθεί στον Πύρρο Δήμα, που ήταν ο άνθρωπος που του το παρέδωσε.

Έτσι εξήγησε πως κάθε φορά που τον έβλεπε να σηκώνει τα βάρη, έπαιρνε κουράγιο, ενώ εξομολογήθηκε πως ήταν ο παιδικό τους ήρωας.

Ο Χρήστος Μάστορας έγραψε στην ανάρτησή του: «MAD VMA 2020 (δείτε εδώ ποιοι άλλοι βραβεύτηκαν) «Δεν έχω ιδέα» Τραγούδι της Χρονιάς 2020. Δεν ήξερα με τι να χαρώ περισσότερο… Με το πρώτο μου προσωπικό βραβείο ή με το γεγονός ότι το παραλαμβάνω από τον Πύρρο Δήμα. Αυτά τα χέρια σήκωσαν στην κορυφή του κόσμου την Ελλάδα αλλά και τις ψυχές όλων των Βορειοηπειρωτών.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ που ήμουν πιτσιρικάς και βλέπαμε με τους γονείς μου τους Ολυμπιακούς Αγώνες και συγκεριμένα τη στιγμη που ήταν πλέον “κατω από τη μπάρα” ο Πύρρος και κοιτούσε δεξιά κι αριστερά με ένα χαμόγελο σαν να ‘λεγε “κοιτάχτε, έχω κι άλλο”. Είχε τελικά κι άλλη δύναμη, κι άλλη ψύχη να δώσει για όλους μας..

Κάθε φορά που ο Πύρρος τα κατάφερνε, αποκτούσα κι εγώ δύναμη και πίστη στον εαυτό μου. Ήταν ο ήρωάς μου. Σήκωνε στην πλάτη του τα βάρη τα δικά μου αλλά και των υπολοίπων συντοπιτών του και μας έδινε μια ξαλαφρωμένη ανάσα υπερηφάνιας και δύναμης.

Αυτό το βραβείο το αφιερώνω σε κάθε νέο που θέλει να σπάσει τα όρια της “μειονότητας” που ίσως να του έχουν επιβλήθει. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις εθνικές μειονότητες. Τα μεγάλα όνειρα το κάνουν αυτό. Σε βγάζουν απ΄το μικρό σου δωμάτιο στις γειτονιές του Κόσμου. Τα όνειρά μας δεν έχουν ούτε τοίχους ούτε ταβάνια».

Η ανάρτηση που είχε κάνει πριν από λίγο καιρό ο Χρήστος Μάστορας για τον Πύρρο Δήμα

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό, ο Χρήστος Μάστορας ανέβασε μία δήλωση που έκανε ο Πύρρος Δήμας, ο οποίος εξήγησε πως γεννήθηκε στην Αλβανία αλλά είναι Έλληνας. Η συγκεκριμένη ανάρτηση του τραγουδιστή καταχειροκροτήθηκε στο Instagram.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής έχει μιλήσει πολλές φορές για την καταγωγή του και αυτή τη φορά θέλησε να εκφράσει δημόσια την άποψή του για την δήλωση που έκανε ο Πύρρος Δήμας απαντώντας στην δήλωση της Έλενας Ακρίτα.

«Τιμητική μνεία στον Πύρρο Δήμα. Το 2014, όταν ο βουλευτής Νίκος Μίχος σηκώνεται να πλακώσει τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο Δήμας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τότε, ορμάει και του κόβει τον δρόμο, λέγοντάς του να μην τολμήσει να προχωρήσει ούτε βήμα.

Ο Μίχος λουφάζει κι ο Κασιδιάρης τον τραβάει κακήν κακώς πίσω στα έδρανα. Ο αλβανικής καταγωγής πρωταθλητής μας - ναι, έχει σημασία - με τη στάση του δίνει ένα μάθημα δημοκρατίας σε όλο το ελληνικό Κοινοβούλιο. Τιμητική μνεία στον Πέτρο Τατσόπουλο», δήλωσε η δημοσιογράφος.

Ο Χρήστος Μάστορας αναδημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram την απάντηση του Πύρρου Δήμα στην παραπάνω δήλωση εξηγώντας: «Δεν είμαι αλβανικής καταγωγής. Είμαι Έλληνας που γεννήθηκε στην Αλβανία».

Μάλιστα ο τραγουδιστής έγραψε από τη μεριά του «Ένας από του ήρωές μου ο Πύρρος Δήμας», ενώ δείτε εδώ και μία ανακοίνωση που έκανε ο Χρήστος Μάστορας.

Χρήστος Μάστορας Πύρρος Δήμας