Big Brother: Αυτός είναι ο Μεγάλος Αδελφός - Δημοσιεύθηκε φωτογραφία του

Το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την φωνή

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Big Brother: Αυτός είναι ο Μεγάλος Αδελφός - Δημοσιεύθηκε φωτογραφία του

Σούσουρο επικρατεί από την πρεμιέρα του Big Brother για το ποιος κρύβεται πίσω από την φωνή του Μεγάλου Αδελφού. Μετά λοιπόν τον τελικό, δημοσιεύθηκε η πρώτη του φωτογραφία, βέβαια, όχι... ολόκληρη.

Συγκεκριμένα, ο Χάρης Βαρθακούρης πραγματοποίησε ένα Q&A στο λογαριασμό του στο Instagram όπου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των διαδικτυακών του φίλων. Μια από τις ερωτήσεις λοιπόν, ήταν και ποιος κρύβεται πίσω από την περιβόητη φωνή.

Μπορεί να μην του επιτράπηκε να δείξει το πρόσωπο του, ωστόσο δημοσίευσε μια φωτογραφία του και έγινε χαμός! Να σημειώσουμε πως αποκαλύφθηκε επίσης, αν υπήρχε ερωτική επαφή στο παιχνίδι.

Αυτός είναι ο Μεγάλος Αδελφός του Big Brother

Big Brother αυτός είναι η φωνή του Μεγάλου Αδελφού

Από πού πήρε το όνομα Big Brother το ριάλιτι - Ποιος είναι ο μεγάλος αδελφός

Το παιχνίδι πήρε το όνομά του από το μυθιστόρημα του Τζορτζ Όργουελ «1984», όπου ο Μεγάλος Αδελφός είναι ένα αυταρχικό πρόσωπο που παρακολουθεί τους πάντες μέσα από κρυφές και μη κάμερες. Μάλιστα, στις αρχικές εκδόσεις του παιχνιδιού, η χαρακτηριστική φράση του Μεγάλου Αδελφού διατηρήθηκε αυτούσια από το μυθιστόρημα στο παιχνίδι: Ο Μεγάλος Αδελφός σε βλέπει. Η ιδέα του παιχνιδιού ανήκει στον Ολλανδό παραγωγό Γιον Ντε Μολ και η παγκόσμια διάθεσή της γίνεται μέσω της εταιρείας Endemol.

Το «1984» του Τζορτζ Όργουελ είναι ένα από τα συγκλονιστικότερα βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Εκδόθηκε πρώτη φορά το 1949 και εξακολουθεί να λειτουργεί σαν προειδοποίηση για τον κόσμο που διαμορφώνεται μέρα τη μέρα. Γράφτηκε σε ένα ερημικό νησί στη Σκωτία, μεταφράστηκε σε 65 γλώσσες και πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα.

Δημιουργός Big Brother

Περιγράφει την ιστορία ενός ανθρώπου, του Γουίνστον Σμιθ, στον εφιαλτικό κόσμο της Ωκεανίας, μιας χώρας που βρίσκεται κάτω από ένα δυστοπικό απολυταρχικό καθεστώς, στο οποίο όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση. Είναι η εξιστόρηση της μοναχικής και διαχρονικής μάχης του ατόμου με το σύστημα.

Γραμμένο το 1948 (χρονολογία ανεστραμμένη αριθμητικά με τον τίτλο) το «1984» περιγράφει ένα μέλλον όπου το Κόμμα κυριαρχεί σε μια χώρα με απολυταρχικό καθεστώς υπό το εξεταστικό βλέμμα του «Μεγάλου Αδελφού». Το παρελθόν έχει ξαναγραφτεί και μια νέα γλώσσα εμποδίζει κάθε κριτική σκέψη. Το έτος 1984 αναπτύχθηκε ένας τεράστιος διάλογος σχετικά με το ποια από όσα προέβλεψε ο Όργουελ στο μυθιστόρημά του έγιναν πραγματικότητα και ποια όχι.