Συγκίνησε ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης - «Η χρονιά που φεύγει με έκανε πιο δυνατό ψυχικά»

Η συγκλονιστική ανάρτησή του μετά και την περιπέτειά του από τον κορωνοϊό

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συγκίνησε ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης - «Η χρονιά που φεύγει με έκανε πιο δυνατό ψυχικά»

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης θέλησε να κάνει τον δικό του απολογισμό για το 2020 και συγκίνησε τους διαδικτυακούς του φίλους με το μακροσκελές κείμενο που έγραψε για τη χρονιά που φεύγει.

Ο παρουσιαστής έζησε μία πολύ έντονη χρονιά καθώς ήταν ένα από τα άτομα που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό. Με την άσχημη αυτή εμπειρία να μένει πίσω, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης βλέπει τι είναι αυτό που του έχει διδάξει το 2020.

«Το 2020 βγαίνει απ’ το κάδρο και είναι σαν κάποιον που προσπαθεί να χωρέσει μέσα στη φωτογραφία, παρότι ξέρει ότι πέρασε η μπογιά του.

Η χρονιά που φεύγει με έκανε υπομονετικό, λιγότερο υπερφίαλο, περισσότερο συναισθηματικό, ελάχιστα καταναλωτικό, σίγουρα πιο δυνατό ψυχικά, καχύποπτο σε νέους αξιακούς κώδικες, πιο αποφασιστικό σε ξεκαθαρίσματα κάθε λογής και ολίγον... εαυτούλη με την καλή έννοια.

Με δίδαξε να μη δώσω άλλες ευκαιρίες σε ανθρώπους που με απογοήτευσαν, μου έδειξε άλλους δρόμους στη δουλειά, με έκανε σκεπτικιστή αλλά και πιο αυθόρμητο στον έρωτα, ερευνητικό στη έκφραση των συναισθημάτων και περίεργο στην απόκτηση δεξιοτήτων, αναγκαίων στη νέα απόλυτα ψηφιακή εποχή.

Ευγνωμονώ τον παλιό χρόνο, γιατί μου υπενθύμισε το μέτρο, τη δυνατότητα να ιεραρχώ τα προβλήματα και μέσα από σκληρές η αλήθεια είναι δοκιμασίες, να συνειδητοποιήσω πόσο φθαρτός και προσωρινός είμαι. Όπως όλοι μας...

Σε αυτό το μικρό ταξίδι της ζωής που κάποιες στιγμές αστράφτουν και χάνονται σαν κεραυνός, προλαβαίνουμε εκτός από το να λυπηθούμε και να χαρούμε. Για να χαρούμε περισσότερο, ας ζήσουμε το 2021 όπως πραγματικά επιθυμούμε εμείς και όχι όπως οι γύρω μας θέλουν να μας βλέπουν να ζούμε.

Να ζήσουν λοιπόν αυτοί καλά κι εμείς ...καλύτερα. Καλή παραμυθένια νέα χρόνια!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Μιχάλης Κεφαλογιάννης Instagram

Ο κορωνοϊός ωστόσο εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω πόσοι το γνωρίζουν αλλά πέρασα κορωνοϊό. Σχετικά βαριά, όχι πολύ βαριά. Με ταλαιπώρησε και εξακολουθεί να με ταλαιπωρεί. Έχω περάσει, βέβαια, έχω αρνητικά τεστ πια αλλά με ταλαιπώρησε σημαντικά για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Θέλω με ήπιο λόγο και ψυχραιμία να κάνω αυτή την εκπομπή, θεωρώντας ότι είναι χρέος μου να το κάνω, για να βοηθήσω τους ανθρώπους και τις οικογένειες που ενδεχομένως στο μέλλον χρειαστεί ή τύχει να νοσήσουν, να ξέρουν πως ακριβώς να πράξουν και να μην κάνουν τα ίδια λάθη που έκανα εγώ.

Και το κυριότερο, να με ακούσουν και να αισθανθούν κάποιοι άνθρωποι που το πέρασαν ότι όλοι μόνοι μας το περάσαμε και δύσκολα το περάσαμε.», είπε ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης ο οποίος ανατρίχιασε με την τελευταία δήλωση που έκανε.