Υποχθόνιος: «Έφερα πρώτος την τραπ στην Ελλάδα»

Ο ράπερ μίλησε στο Πάμε Δανάη

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Υποχθόνιος: «Έφερα πρώτος την τραπ στην Ελλάδα»

Ο Υποχθόνιος ή αλλιώς Ύπο μίλησε στο Πάμε Δανάη το πρωί της Πέμπτης και σχολίασε το γεγονός πως πλέον οι τράπερς στην Ελλάδα είναι πολλοί αλλά και πως έφερε πρώτος αυτή τη μουσική στη χώρα.

«Είναι η μουσική του νότου. Έφερα πρώτος την τραπ στην Ελλάδα το 2010. Τότε, με κορόιδευαν, με έλεγαν πουλημένο. Και τώρα ασχολούνται όλοι με αυτό. Εγώ μίλησα πρώτος για μάρκες και φράγκα».

Όπως εξήγησε, στην τραπ παίζει ρόλο η εξωτερική εμφάνιση του μουσικού. Στη συνέχεια είπε ότι απέρριψε πρόταση να μετάσχει στο Survivor αλλά και στο Just The Two of Us, ενώ αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί πρόταση για τηλεοπτική εκπομπή, για την προσεχή σεζόν. Πριν λίγες μέρες ένα άλλον τράπερ, ο Light αποκάλυψε για το ενδεχόμενο να πάει στο Survivor.

Τέλος, υπενθύμισε ότι στις 26 Μαρτίου, θα βγει το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ, το οποίο θα περιέχει και ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.

Λίγα λόγια για τον Υποχθόνιο

Ο Υποχθόνιος κατάγεται από την Σιάτιστα Κοζάνης. Το 1994 ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά με την Ραπ Μουσική. Το 1996, ο Υποχθόνιος συνάντησε τον Τάκι Τσαν και τον Μηδενιστή, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει ένα σχήμα ονόματι Gate of the Living Dead. Ο Υποχθόνιος και ο αδερφός του, Καταχθόνιος, προστέθηκαν σε αυτό και το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Ζωντανοί Νεκροί. Σήμερα θεωρείται, από ορισμένους οπαδούς του hip hop, ως το καλύτερο rap συγκρότημα της Ελλάδας,[εκκρεμεί παραπομπή] ενώ είναι το πρώτο που δραστηριοποιήθηκε στα είδη των battle, horrorcore και gangsta. Οι ΖΝ ολοκληρώθηκαν με την ένταξη του Χαρμάνη στο σχήμα.

Το 1997 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο Στη Χώρα Των Καλύτερων MC's και το 1998 το LP Ο Πρώτος Τομος. Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο mixtape με τίτλο το Παιδί του δρόμου.

Οι χρονιές 2007-2010 για τον Υποχθόνιο ήταν από τις καλύτερες του επαγγελματικά καθώς κυκλοφόρησε το club-hit Κάνε ντου και την ραδιοφωνική επιτυχία Όντως μαζί με την Έλλη Κοκκίνου, ενώ έβγαλε και το LP Ποιόν Ακούς ως προσωπικό δίσκο. Το 2011 κυκλοφόρησε με την εταιρεία Spicy το ραδιοφωνικό κομμάτι Το μυαλό μου γυρνάει. Το ίδιο έτος και μαζί με τον μουσικό παραγωγό Skive δημιούργησε την δισκογραφική εταιρεία Capital Music. Το 2012 κυκλοφόρησε το trap άλμπουμ Βρέχει Φράγκα όπου ο Ύποχθόνιος, με νέο στυλ, έκανε επίδειξη flow και ατάκας πάνω σε trap ήχους.

υποχθονιος

Το 2015 ο Υποχθόνιος κυκλοφόρησε τα τραγούδια Pacman και Colombiano, με το δεύτερο να γίνεται πιο δημοφιλές. Αργότερα στο ίδιο έτος κυκλοφόρησε το EP του Δεύτερου Τόμου Πάσα Ντουμάνια/Παραισθήσεις με τους ΖΝ, και το επίσημο remix του Colombiano στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι Slogan, N.O.E., Εφτάψυχος και Raf. Toν Φεβρουάριο του 2016 κυκλοφόρησε το Maradona που έγινε viral, με 15 εκατομμύρια προβολές στο YouTube,[εκκρεμεί παραπομπή] ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάστηκε με τον SNIK στο remix του τραγουδιού Panda και λίγο αργότερα στο τραγούδι DAB. Έπειτα ακολούθησε το τραγούδι Peru σε συνεργασία με τον Yung Light το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα του hits καθώς έχει φτάσει τις 12 εκατομμύρια προβολές.[εκκρεμεί παραπομπή] Μετά ακολούθησαν τα κομμάτια Ελένη Βιτάλη και Sauce σε συνεργασία με τον FY. Τον Οκτώβριο του 2018 κυκλοφόρησε το Μεγιστάνας μαζί με τον Mad Clip.

Την άνοιξη του 2019, συμμετείχε στο τραγούδι του Sin Boy Mama? μαζί με τους Illeoo και Mad Clip. Με τον δεύτερο κυκλοφόρησε το Montecristo το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς.

Από το 2020 ανήκει στο δυναμικό της Minos EMI. Σε συνεργασία με τον Σέλε ο Υποχθόνιος κυκλοφόρησε το Μα το χρυσό τον Φεβρουάριο του 2020.