Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έλενα Ακρίτα: «Αν δεν υπάρχουν καταγγελίες για τον κύριο Λιγνάδη, θα ζητήσω συγγνώμη»

Η νέα ανάρτηση της δημοσιογράφου

Έλενα Ακρίτα: «Αν δεν υπάρχουν καταγγελίες για τον κύριο Λιγνάδη, θα ζητήσω συγγνώμη»
News 03.02.2021 10:26
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Η Έλενα Ακρίτα μέσω μιας ανάρτησης της, ενημέρωσε πως η υπουργός Λίνα Μενδώνη έχει ζητήσει την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη ύστερα από καταγγελίες.

Ύστερα από αυτό η υπουργός με ανάρτηση της, ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει το γεγονός, ωστόσο ο διευθυντής του θεάτρου με ανάρτηση του διαψεύδει τις φήμες και διευκρινίζει ότι συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα του.

Τις δημοσιεύσεις αυτές δεν άφησε ασχολίαστες η δημοσιογράφος επισημαίνοντας πως αν δεν ισχύουν οι πληροφορίες που έχει, θα ζητήσει συγγνώμη.

Η νέα ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

ακρίτα

Έλενα Ακρίτα: «Οι καταγγελίες πρέπει να έχουν επώνυμα: θύματος και θύτη»

Η Έλενα Ακρίτα που προέτρεψε μέρες πριν να ανοίξουν κι άλλα στόματα που έχουν υποστεί κάθε είδους παρενόχλησης , ξεσπά σήμερα βλέποντας πολλές ανώνυμες καταγγελίες να βγαίνουν στο φως.

Πιο συγκεκριμένα η Έλενα Ακρίτα μέσα από μια ανάρτηση της, προέτρεψε σε κάθε καταγγελία να υπάρχει όνομα του θύτη και του θύματος.

«Για να μην το εξευτελίσουμε, οι καταγγελίες #metoo πρέπει να έχουν δυο επώνυμα: του θύματος και του θύτη. Το να βγαίνει ο κάθε πικραμένος και να λέει μια ιστορία ενδεχομένως από το κεφαλάκι του, είναι έλλειψη σεβασμού προς τους καταγγέλλοντες. Το λιγότερο. Μαζέψτε λοιπόν μερικοί αυτά 'δεν αναφέρω ποιος με παρενόχλησε αλλά ξέρει αυτός' για τα πέντε λεπτά δημοσιότητας που αποζητάτε.

Το #metoo δεν είναι γκόσιπ, κατινιά κι αυτοπροβολή. Είναι η επίπονη και γενναία κατάθεση ενός θύματος που καταγγέλλει με ονοματεπώνυμο τον κακοποιητή του. Επίσης ας αφήσουμε τους νεκρούς στην ησυχία τους. Είναι τουλάχιστον χυδαίο να τους επικαλούμαστε αφού δεν μπορούν να απαντήσουν.», έγραψε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα.

έλενα ακρίτα

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έλενα Ακρίτα: «Να ανοίξουν τα στόματα και στη δημοσιογραφία»

Έλενα Ακρίτα: "Δεν με νοιάζει να με γουστάρουν όλοι, δεν θέλω σχέσεις με φασίστες"

Share