Ναταλία Τσαλίκη για τις καταγγελίες: «Είναι κουτσομπολιό και ριάλιτι να βγαίνει ο καθένας.. δεν μας αφορά»

«Είναι κρίμα για το θέατρο, δεν το αξίζουμε»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ναταλία Τσαλίκη για τις καταγγελίες: «Είναι κουτσομπολιό και ριάλιτι να βγαίνει ο καθένας.. δεν μας αφορά»

Το απόγευμα της Τετάρτης η Ναταλία Τσαλίκη βρέθηκε καλεσμένη στο «φλΕΡΤ» και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στο «τσουνάμι» καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση.

Η δημοφιλής ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά: «Οι σχολές υποκριτικής έχουν μεγάλη ευθύνη. Πρέπει να προετοιμάσουν τα παιδιά για αυτό που τους περιμένει. Ότι δεν θα βγουν και θα είναι ο σκηνοθέτης ο γκουρού. Ότι πει δηλαδή ο σκηνοθέτης και εμείς θα σκύβουμε το κεφάλι. Όχι.

Ναταλία Τσαλίκη για καταγγελίες

Είμαστε συνδημιουργοί σε μια παράσταση. Ακόμα και στη σχολή εγώ μαθαίνω από τα παιδιά. Να ξέρουν οι νέοι συνάδελφοι ότι το σωματείο μας ξανασυστήνεται. Μπορούν να απευθυνθούν εκεί γιατί δημιουργείται μια ομάδα που εμπεριέχει μια ομάδα ειδικών και ξέρουν ποια είναι η νομική οδός.

Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας ανώνυμα και να λέει «μου έτυχε αυτό και αυτό». Δεν αφορά και κανέναν, αυτό είναι κουτσομπολιό και ριάλιτι. Δεν μας αφορά και είναι κρίμα για το θέατρο. Δεν το αξίζουμε. Είναι μια πολύ καλή περίοδος αυτή που βγαίνουν στη φόρα πράγματα, μπορεί να μας λυπεί για αυτά που μαθαίνουμε και κόσμος να πέφτει από τα σύννεφα, αλλά ήταν μια γάγγραινα. Ήταν ένα σπυρί που έπρεπε να σπάσει» κατέληξε η Ναταλία Τσαλίκη. Για το κύμα καταγγελιών αναφέρθηκε και η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου!

Ναταλία Τσαλίκη: Παροτρύνει κι άλλες γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά για τη βία - «Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε»

Σάλο έχει προκαλέσει η καταγγελία της Ζέτας Δούκα για λεκτική και σωματική βία από τον Γιώργο Κιμούλη σε παλαιότερη συνεργασία τους. Ύστερα από την αποκάλυψη πλήθος κόσμου στάθηκε στο πλευρό της και μαζί με αυτούς και η Ναταλία Τσαλίκη.

Η ηθοποιός με μια ανάρτηση της στο facebook παροτρύνει κι άλλα θύματα βίας να μιλήσουν και να ονοματίσουν τους θύτες ώστε αργά η γρήγορα να τελειώνει ο εκφοβισμό.

“Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε… Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει αφορμή για ένα ξεκαθάρισμα, μια “ανακούφιση” όλων όσων θελήσουν να δημοσιοποιήσουν τις τραυματικές τους εμπειρίες, να αποκαλύψουν μελλοντικά παρόμοια κρούσματα, και δε θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων φτηνού κουτσομπολιού και αλληλοφαγώματος. Αξιοπρέπεια και πολιτισμός. Επιτέλους¨” έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η ηθοποιός ενώ και η Βίκυ Σταυροπούλου με μήνυμα στήριξε την ηθοποιό.

ναταλία τσαλίκη ανάρτηση