Χάρης Ρώμας: «Η Αγγελική Λάμπρη φοβόταν μην την κοροϊδεύουν»

Αποκαλύψεις από τον ηθοποιό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Χάρης Ρώμας: «Η Αγγελική Λάμπρη φοβόταν μην την κοροϊδεύουν»

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινό βρέθηκε ο Χάρης Ρώμας και αναφέρθηκε στις καταγγελίες κατά συναδέλφων του από άνδρες και γυναίκες για βία, εκφοβισμό ή σεξουαλική παρενόχληση.

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος, πήρε θέση, ενώ αναφέρθηκε και στην Αγγελική Λάμπρη, η οποία ήταν μια από τις ηθοποιούς που κατήγγειλαν γνωστό συνάδελφο του, ο οποίος είναι και σκηνοθέτης.

«Ο Απόστολος ο Καμιτσάκης που κάνει τον παπά στο “Καφέ της Χαράς” μου είπε ότι τον έχει φωνάξει και εκείνον ο σκηνοθέτης που κατηγορείται από τους τρεις άνδρες ηθοποιούς και του ζήτησε να αυνανιστεί… Υπάρχει μια αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτές τις κατηγορίες. Αυτή τη στιγμή πληρώνουν ήδη γι’ αυτό που έχουν κάνει. Ο,τιδήποτε λέγεται πρέπει να λέγεται από ανθρώπους που έχουν λόγο να το πουν γιατί θα γίνει ένας ορυμαγδός.

Αυτή είναι η στιγμή όχι μόνο για να γίνουν οι καταγγελίες αλλά και να γίνει μία αλλαγή σε αυτό εδώ τον χώρο. Το θέμα είναι να υπάρχει και ένα αποτέλεσμα.

Αφήνουμε απέξω διάφορους που βγαίνουν δικαίως και λένε ότι έφαγαν χαστούκια κ.λ.π. για να πάμε στην εικόνα κάποιων ανθρώπων που είναι μεγάλα ονόματα, διασταυρωμένα από πάρα πολλές περιπτώσεις, δεν είναι μόνο αυτά τα τρία – απ’ ότι ακούω- ούτε εγώ μπορώ να κατονομάσω ακριβώς εφόσον θα ακολουθήσει τη νομική οδό. Είναι κι άλλα, ακούω ότι είναι 100.

Όταν βλέπεις ότι υπάρχει μια συρροή ανθρώπων που θέλουν να καταγγείλουν, γιατί το κάνουν; Άνθρωποι που θέλουν να υπερασπιστούν τον Κιμούλη λένε “γιατί τον ζηλεύουνε επειδή έχει κατονομαστεί ως ο καλύτερος ηθοποιός”.

Κιμούλης καταγγελίες

Είναι αρκετό αυτό για να δώσεις συγχωροχάρτι όταν βγαίνουν πολλές γυναίκες που δεν έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους κάποιο λάθος έχει γίνει, μπορεί να έχει υπάρξει κατάχρηση εξουσίας, την οποία και ο ίδιος δεν έχει συνειδητοποιήσει στο πλαίσιο ότι είναι σκηνοθέτης. Τα πράγματα πρέπει να έχουν ένα όριο και πρέπει να γίνει και κώδικας δεοντολογίας ακόμα και για τις σχολές που μπορεί ο κάθε καθηγητής να βγάζει απωθημένα κάνοντας την κατάχρηση.

Όταν βλέπεις να βγαίνει η μία πίσω από την άλλη ακόμα και ο πιο δύσπιστος αρχίζει να σκέφτεται ότι εδώ κάτι συμβαίνει. Γι’ αυτούς που λένε γιατί το είπαν τώρα θα έπρεπε να σκεφτούν ότι για να βγει να εκτεθεί πόσο δύσκολο είναι να ξεπεράσει αυτό το σοκ και τον τρόπο που ένιωσε εκείνη τη στιγμή και πόσο μόνος μπορεί να αισθάνεται. Τώρα είναι η στιγμή και καλά κάνουν και καταγγέλλουν. Τώρα οι άνθρωποι αυτοί έχουν υποστεί έναν διασυρμό»

Η εξομολόγηση του Χάρη Ρώμα για την Αγγελική Λάμπρη

«Εμένα μου είπε η Αγγελική Λάμπρη τι είχε συμβεί αλλά δεν μπορούσα να τη χειραγωγήσω. Εγώ της είπα, αν σε απασχολεί τόσο πολύ βρεθείτε οι κοπέλες… Μου είχε πει τότε ότι φοβόταν να μην την κοροϊδεύουν. Η Ζέτα Δούκα κάποια στιγμή που τη γύρισα σπίτι της λέω σ’ ευχαριστώ γι’ αυτού του είδους τη συνεργασία και της λέω ότι κάνουμε αυτό που πρέπει για να λειτουργεί μία ομάδα και ένας επικεφαλής ομάδας. Και μου είπε ότι “εγώ είμαι θύμα αυτού του ανθρώπου», ανέφερε ο Χάρης Ρώμας.