Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μπάγια Αντωνοπούλου: «Έμεινα άνεργη λόγω απαράδεκτης συμπεριφοράς που δεν επέτρεψα να δεχθώ»

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε μια δύσκολη στιγμή που βίωσε στην επαγγελματική της πορεία

Μπάγια Αντωνοπούλου: «Έμεινα άνεργη λόγω απαράδεκτης συμπεριφοράς που δεν επέτρεψα να δεχθώ»
News 06.02.2021 16:05
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Η Μπάγια Αντωνοπούλου μίλησε στην On Time και την δημοσιογράφο Σπυριδούλα Τριάντου και μέσα σε όλα αναφέρθηκε σε μια δύσκολη στιγμή που βίωσε στην επαγγελματική της πορεία.

Μπάγια Αντωνοπούλου

Σε έχουν επηρεάσει οι καταγγελίες για σωματική και λεκτική βία που είδαν το φως της δημοσιότητας;

Με έχει επηρεάσει πραγματικά πολύ, σαν γυναίκα και σαν άνθρωπο. Συνήθως τέτοιες συμπεριφορές γίνονται από ανθρώπους που έχουν επαγγελματική εξουσία, σε παιδιά που είναι στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας. Εκεί δηλαδή που μπορεί κάποιος να γίνει χειριστικός, γιατί όσο ωριμάζεις είναι πιο δύσκολο να επιτρέψεις σε έναν άνθρωπο να σε βλάψει με τέτοιο τρόπο. Όταν όμως είσαι άπειρος και δεν το περιμένεις μπορεί να συμβεί.

Είσαι αρκετά χρόνια στον χώρο. Αισθάνθηκες ποτέ άβολα;

Είμαι 10 χρόνια στην τηλεόραση και η αλήθεια είναι οτι παλαιότερα, ναι με είχαν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Προσπάθησα να το διαχειριστώ όσο το δυνατόν καλύτερα.. Πραγματικά απορώ με κάποιους ανθρώπους που ακούνε καταγγελίες και η ερώτηση τους είναι «γιατί δεν το είπε τότε;» κατηγορούν δηλαδή το θύμα αντί για το θύτη. Δεν το έχω ξεχάσει και αν γύριζα το χρόνο πίσω θα αντιδρούσα πιο σκληρά από ότι αντέδρασα τότε.

Πως ακριβώς αντέδρασες;

Έφυγα από τη δουλειά μου, χωρίς να έχω καμία εναλλακτική επαγγελματικά, έμεινα άνεργη δηλαδή εκείνη την περίοδο, λόγω απαράδεκτης συμπεριφοράς που δεν μου επέτρεψε η αξιοπρέπεια μου να δεχθώ. Και δεν ήταν εύκολο για εμένα τότε, αλλά νιώθω περήφανη για τον εαυτό μου που αντέδρασα.

Έχεις γνωστούς από τον χώρο της σόουμπιζ… Σου έχουν εκμυστηρευτεί κάποια περιστατικά λεκτικής η σωματικής βίας;

Έχω ακούσει για περιστατικά που δε μπορούσα να το πιστέψω, έχω δεχθεί επαγγελματικό Bulling, και μου έχουν εκμυστηρευθεί γνωστοί μου απαράδεκτες συμπεριφορές που έχουν ζήσει. Και σε αυτό δεν έχει σχέση το φύλο, το βιώνουν γυναίκες και άνδρες. Για να μην δαιμονοποιούμε όμως τους χώρους προβολής, όπως το θέατρο ή η τηλεόραση, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν και σε ένα κατάστημα ή σε μια μικρή εταιρία. Απλά δεν παίρνουν την ίδια δημοσιότητα. Παντού συμβαίνουν.

Να σημειώσουμε ωστόσο ότι η Μπάγια Αντωνοπούλου πριν λίγο καιρό βρέθηκε στο νοσοκομείο!

"Καρφιά" Αντωνοπούλου για Παπαδάκη - «Στην αρχή έλεγαν “έλα με το μοντέλο, καλή είναι για..."»

Στον Μιχάλη Πλεμμένο με την κάμερα του Happy Day μίλησε η Μπάγια Αντωνοπούλου. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον Γιώργο Παπαδάκη, τονίζοντας πως δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί ξανά μαζί του, ωστόσο, αποκαλύπτοντας τι συνέβαινε στα πρώτα χρόνια που είχε πάει στην εκπομπή.

«Είμαι προληπτική, δεν περνάω κάτω από σκάλες και όλα αυτά τα κλισέ. Πήγα στον Γιώργο Παπαδάκη και του ζήτησα να κάνω πρακτική. Μου είπε “κομμένα όλα, από μοντέλο θα γίνεις δημοσιογράφος”. Τον πρώτο χρόνο πήγαινα καφέδες στην εκπομπή του Παπαδάκη. Στην αρχή έλεγαν για μένα “έλα τώρα με το μοντέλο, καλή είναι για γλάστρα”. Δεν θα επέστρεφα στο “Καλημέρα Ελλάδα” για προσωπικούς λόγους.

Τον εκτιμώ, τον σέβομαι, τον ευχαριστώ, αλλά δεν θα γύριζα. Έχουμε μιλήσει, έχουμε συναντηθεί… Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά επαγγελματικά δεν θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε», είπε η Μπάγια Αντωνοπούλου.

Μπάγια Αντωνοπούλου Γιώργος Παπαδάκης

Να σημειώσουμε πως η Μπάγια Αντωνοπούλου, χώρισε από το σύντροφό της. Δείτε εδώ το λόγο, ο οποίος έγινε γνωστός.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Χαρμόσυνα νέα για την Μπάγια Αντωνοπούλου - Φωτογραφίες από την εκκλησία

Ευχάριστα νέα για την Μπάγια Αντωνοπούλου

Share