Δικηγόρος Λιγνάδη: «Δεν είναι και στην καλύτερη διάθεση»

«Κατά τα λοιπά, είναι ένας άνθρωπος έντιμος»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δικηγόρος Λιγνάδη: «Δεν είναι και στην καλύτερη διάθεση»

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, το μεσημέρι της Παρασκευής επικοινώνησε με την εκπομπή T-Live και μεταξύ άλλων εξήγησε πως τον τελευταίο καιρό, μετά από όσα ακούγονται, ο σκηνοθέτης δεν είναι και στην καλύτερη διάθεση.

Το πρωί, ακούστηκε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει διαφύγει στο εξωτερικό για να γλιτώσει το αυτόφωρο, ωστόσο ο δικηγόρους του αμέσως το διέψευσε, κάτι που έκανε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης σε δηλώσεις του.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη

Για την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε το 2002 και το γεγονός ότι συνδέεται με περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης: «Το διαψεύδουμε αυτό. Πρόκειται για μια δολοφονική επίθεση από άγνωστο πρόσωπο το 2002, η οποία δεν γνωρίζει κανείς από ποιον έχει γίνει.

Δυστυχώς, η αστυνομία δεν κατάφερε να διαλευκάνει την υπόθεση. Πρόκειται για μια επίθεση που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή του και εν συνεχεία οι γιατροί του είπαν ότι είναι τυχερός που έχει και τους δύο πνεύμονες.

Η δε απόπειρα να συνδεθούν αυτά τα περιστατικά είναι απαράδεχτη. Και μάλιστα όσοι λένε ότι γνωρίζουν τα αρχικά του τότε θύματος ή του πατέρα του ή ότι επήλθε εξώδικος συμβιβασμός σε μεταγενέστερο στάδιο, εμείς έχουμε ζητήσει να κληθούν και να δώσουν αυτά τα στοιχεία για να κινηθεί η αστυνομία».

Λιγνάδης καταγγελίες

Για τη ψυχολογική του κατάσταση: «Η ψυχολογική του κατάσταση είναι ενός ανθρώπου που δέχεται την αήθη επίθεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες. Προφανώς δε μπορεί να είναι στην καλύτερη διάθεση. Κατά τα λοιπά, είναι ένας άνθρωπος έντιμος, έτοιμος να συνεργαστεί, με οργανωμένη σκέψη και ειλικρινής».

Για τη μήνυση που φέρεται να έχει δεχτεί για αδίκημα που έχει παραγραφεί: «Δεν έχουμε λάβει γνώση σχετικά. Δεν έχουμε λάβει κλήση από την εισαγγελία, ούτε στο πειθαρχικό σωματείο. Είναι πάντοτε διαθέσιμος για τις αρχές και τα πειθαρχικά όργανα».

Ακολουθήστε τη Νεφέλη Ντατσοπούλου στο Instagram

Δημήτρης Λιγνάδης: Γέμισε με αφίσες του το κέντρο της Αθήνας

Μετά την ανάρτηση του αρχηγού του Ρουβίκωνα, Γιώργου Καλαϊτζίδη, κατά του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη, που ανέφερε ότι. «επειδή έχει άκρες, βάζει κόσμο να παίρνει τηλέφωνα και να απειλεί κόσμο να μην κινηθούν νομικά εναντίον του», μέλη της αναρχικής γέμισαν το κέντρο της Αθήνας με αφίσες, στις οποίες απεικονίζεται ο σκηνοθέτης.

Μετά την παραίτηση του και όλες τις τελευταίες εξελίξεις, τα μέλη του Ρουβίκωνα τον αποκαλούν «σίχαμα», προειδοποιώντας τον πως «θα πληρώσει για όλα».

Σχολιάζοντας τις αφίσες, ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, είπε στο Open: «Δεν τις έχω δει τις αφίσες, αλλά με ενημέρωσαν. Είναι απότοκο του κλίματος από ανώνυμες και στοχευμένες καταγγελίες».

Δημήτρης Λιγνάδης αφίσες κέντρο της Αθήνας