Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ελεονώρα Μελέτη: «Κατήγγειλα ανάρμοστη συμπεριφορά και παραλίγο να χάσω τη δουλειά μου»

«Ζήτησαν να απομακρυνθώ εγώ από το πόστο μου»

Ελεονώρα Μελέτη: «Κατήγγειλα ανάρμοστη συμπεριφορά και παραλίγο να χάσω τη δουλειά μου»
News 13.02.2021 08:56
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το βράδυ της Παρασκευής, η Ελεονώρα Μελέτη βρέθηκε καλεσμένη στο Χιούστον το Λύσαμε και μεταξύ άλλων θέλησε να πει μία ιστορία για την εποχή που αποφάσισε να καταγγείλει ανάρμοστη συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο. Όπως εξήγησε, η καταγγελία της αυτή κόντεψε να την κάνει να χάσει τη δουλειά της.

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στην καριέρα της και θέλησε να σχολιάσει και το θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από τις καταγγελίες που έχουν πέσει "βροχή" στον χώρο του θεάτρου.

Η ίδια εξήγησε πως πριν από μερικά χρόνια έγινε μάρτυρας μίας ανάρμοστης συμπεριφοράς και ενώ υπήρξαν άνθρωποι που υποστήριξαν τα λεγόμενά της, η αποκάλυψή της ενόχλησε κάποιους.

Τα λόγια της Ελεονώρας Μελέτη για την καταγγελία που είχε κάνει

«Έχω πληρώσει άπειρες φορές το ότι δεν μασάω τα λόγια μου. Έχω καταγγείλει συμπεριφορά κι ενώ είχα δίκιο και επιβεβαιώθηκε και υποστηρίχθηκε και από άλλους, παραλίγο να χάσω τη δουλειά μου. Γιατί μιλώντας και καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά, που ναι μεν επιβεβαιωνόταν από εξωγενείς και υποστηρικτικούς παράγοντες, αυτό δημιουργούσε “πρόβλημα”, δημιουργούσε “πονοκέφαλο”.

Οπότε ζήτησαν να απομακρυνθώ εγώ από το πόστο μου. Απομακρύνθηκα γιατί είχε επιβεβαιωθεί η σοβαρότητα της δικής μου αναφοράς αλλά αργότερα υπήρξε ρήγμα στο εργασιακό περιβάλλον ακριβώς γιατί ανέφερα αυτή τη συμπεριφορά.

Ελεονώρα Μελέτη καταγγελία Χιούστον

Οπότε, καταλαβαίνω απόλυτα τις γυναίκες που αργούν να μιλήσουν ή αποφασίζουν να μην μιλήσουν καθόλου. Αυτό που αντιμετώπισα εγώ στον εργασιακό χώρο είναι ο λόγος που δε μιλάει μια άλλη κοπέλα. Βέβαια, στη δική μου περίπτωση δεν έχει να κάνει με σεξουαλική παρενόχληση.

Θα σου πω ποιο είναι το πρόβλημα, καταδικαστέα και ποινικά διώξιμη είναι κυρίως η σεξουαλική βία και η κακοποίηση. Υπάρχουν όμως και ανάρμοστες συμπεριφορές, οι οποίες μπορεί να είναι βίαιες, να έχουν τεράστιο κόστος, όχι σωματικό αλλά σίγουρα συναισθηματικό και ψυχικό, δε διώκονται, δύσκολα αποδεικνύονται και παρ’ όλα αυτά είναι συμπεριφορές που πρέπει να καταγγέλλονται».

Ακολουθήστε τη Νεφέλη Ντατσοπούλου στο Instagram

«Με ρωτάτε γιατί δεν μιλάει κανείς και για την τηλεόραση»

Ο καλλιτεχνικός χώρος έχει δεχτεί τη μεγαλύτερη «επίθεση» με τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών και πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί δεν καταγγέλλουν και άτομα της τηλεόρασης. Η Ελεονώρα Μελέτη απάντησε.

Η παρουσιάστρια δέχτηκε πολλά μηνύματα στην προσωπικό της λογαριασμό που αφορούσαν τις καταγγελίες και το γεγονό3ς πως κανένας δεν μιλάει για άσχημες συμπεριφορές στον χώρο της τηλεόρασης.

«Μου στέλνετε μηνύματα και με ρωτάτε γιατί δεν μιλάει κανείς και για την τηλεόραση. Για τις «συμπεριφορές» «διαφόρων»… γυναικών και ανδρών αγαπητών προς το κοινό, εν ενεργεία, των οποίων οι συμπεριφορές αποτελούν κοινό μυστικό για όσους δουλεύουν στην tv.

Θέλω να σας βοηθήσω να καταλάβετε μόνοι σας την απάντηση. Μέχρι στιγμής όλοι χρησιμοποιούν την τηλεόραση για να στραφούν ενάντια στη μπόχα του αθλητισμού, του θεάτρου κλπ κλπ. Πιστεύετε πως είναι εύκολο στη προκειμένη η τηλεόραση να εξυπηρετήσει με τον ίδιο τρόπο μια επίθεση προς τον «εαυτό» της;» είπε η δημοσιογράφος, η οποία λίγες μέρες πριν είχε αναρτήσει ένα κείμενο για όλες τις γυναίκες που έχουν δεχτεί κακοποίηση.

ελεονώρα μελέτη απάντηση για καταγγελίες

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δυσάρεστες εξελίξεις με τα Μεσάνυχτα της Μελέτη - Θα προβάλλονται μόνο μια φορά την εβδομάδα

Ελεονώρα Μελέτη: "Έχω παρατηρήσει πως σε ό,τι κάνω στη ζωή μου, στα τρία χρόνια χρειάζομαι ανανέωση"

Share