Αλέξης Τσίπρας: Βγήκε στην ταράτσα με τα παιδιά του και έπαιξαν στο χιόνι

Η τρυφερή φωτογραφία με τον σκύλο τους να "κλέβει" την παράσταση

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αλέξης Τσίπρας: Βγήκε στην ταράτσα με τα παιδιά του και έπαιξαν στο χιόνι

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να απολαύσει το χιόνι με την οικογένεια του και έτσι βγήκε στην ταράτσα με τα παιδιά του να παίξουν φτιάχνοντας χιονάνθρωπους.

Ο πρώην Πρωθυπουργός εκμεταλλεύτηκε το χιόνι και ξέκλεψε λίγη ώρα πριν πάει στο γραφείο για τις επαγγελματικές υποχρεώσεις για να νιώσει και ο ίδιος ξανά παιδί.

Μαζί τους είχαν και το σκυλάκι τους, το οποίο ήταν αυτό που έκλεψε την παράσταση με τα παιχνίδια στο κατάλευκο τοπίο. Να σημειώσουμε πως ο γιος του Αλέξη Τσίπρα είχε κολλήσει κορωνοϊό.

Αλέξης Τσίπρας παιδιά

Λίγα λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα

Ένα διαφορετικό πρωινό, ντυμένο στα λευκά, έζησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, όπως εξάλλου και οι περισσότεροι Έλληνες! Ο πρώην Πρωθυπουργός εκμεταλλεύτηκε το πυκνό χιόνι και ξέκλεψε λίγη ώρα πριν πάει στο γραφείο του για να παίξει με τους δυο γιους του Ορφέα Ερνέστο και Φοίβο, στη χιονισμένη αυλή του σπιτιού τους!
Ο Αλέξης Τσίπρας (Αθήνα, 28 Ιουλίου 1974) είναι Έλληνας πολιτικός, πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας (26 Ιανουαρίου 2015 – 27 Αυγούστου 2015 & 21 Σεπτεμβρίου 2015 – 8 Ιουλίου 2019) μετά τη νίκη του στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και του Σεπτεμβρίου 2015.

Ανέπτυξε πολιτική δράση από τα μαθητικά και τα φοιτητικά του χρόνια. Διετέλεσε πρόεδρος της νεολαίας του Συνασπισμού (ΣΥΝ). Ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006. Στις 10 Φεβρουαρίου 2008 εξελέγη πρόεδρος του Συνασπισμού (ΣΥΝ).

Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέλαβε πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας. Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε σε δεύτερο κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας κατέλαβε το αξίωμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα[2] και ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Μετά από 5 μήνες διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της Ελλάδας, στις 27 Ιουνίου προκήρυξε δημοψήφισμα, για το εάν θα πρέπει να γίνουν αποδεκτοί οι όροι που του πρότειναν, για ένα τρίτο μνημόνιο.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, που έγινε στις 5 Ιουλίου, ήταν 61,31% υπέρ του «ΟΧΙ». Στις 13 Ιουλίου υπέγραψε συμφωνία για ένα τρίτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα. Παραιτήθηκε στις 20 Αυγούστου και ορκίστηκε εκ νέου πρωθυπουργός μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Τον Ιούνιο του 2018 υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών για την επίλυση του Μακεδονικού ονοματολογικού ζητήματος.[3] Τον ίδιο μήνα συμφωνήθηκε από την Ευρωομάδα σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους[4] και τον Ιούλιο, η ενισχυμένη εποπτεία της χώρας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ έως το 2022.[5][6] Στις 20 Αυγούστου του 2018 ολοκληρώθηκε το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Ελλάδας.[7]

Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019, με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερο κόμμα, ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές για τις 7 Ιουλίου 2019[8] στις οποίες κέρδισε η Νέα Δημοκρατία, οπότε ο ίδιος επέστρεψε στη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραμένοντας πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.