Μαντώ: «Εγώ αρνήθηκα να πάω στην εκπομπή "Στην υγειά μας ρε παιδιά"»

«Το έκανα απλά για να αφυπνίσω τους συναδέρφους»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μαντώ: «Εγώ αρνήθηκα να πάω στην εκπομπή

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» μίλησε η Μαντώ, όπου αναφέρθηκε στην απόφασή της να αρνηθεί την πρόσκληση του Σπύρου Παπαδόπουλου να τραγουδήσει στην εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά».

Η τραγουδίστρια, πριν από λίγο διάστημα, ήταν ξεκάθαρη από την αρχή για τη στάση της, θέλοντας να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, αλλά και σχόλια.

«Όλοι οι τραγουδιστές έχουμε υπογράψει μια σύμβαση, η οποία έχει σταλεί και στα κανάλια τους τελευταίους μήνες και λόγω της πανδημίας. Οι καλλιτέχνες, γενικότερα, πρέπει να αμείβονται όταν παρουσιάζουν ζωντανά τη μουσική τους και κάτι τέτοιο δεν ήταν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκπομπής. Εγώ αρνήθηκα να πάω», ανέφερε για την εκπομπή του ΣΚΑΪ στην πρωινή εκπομπή.

«Δεν το έκανα για να δημιουργήσω θόρυβο, το έκανα απλά για να αφυπνίσω τους συναδέρφους να μη δέχονται να τραγουδούν ζωντανά χωρίς αμοιβή», συμπλήρωσε.

Εκτός από τη Μαντώ, και ο Μπίγαλης αρνήθηκε να πάει στην εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά»

Σύμφωνα με το «Happy Day», στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην υγεία μας ρε παιδιά», που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, αρνήθηκαν να εμφανιστούν η Μαντώ, ο Μπίγαλης και ο Δάκης.

Η εκπομπή ήταν ένα αφιέρωμα σε τραγούδια περασμένων δεκαετιών, με καλεσμένους την Ελπίδα και τον Πασχάλη, ωστόσο οι τρεις παραπάνω τραγουδιστές αρνήθηκαν να εμφανιστούν αμισθί, αφού η παραγωγή αρνήθηκε να τους δώσει ακόμα και ένα μικρό πόσο, όπως έχει υπογραφεί από το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων τραγουδιστών, για κάθε live εμφάνιση.

Ο Κώστας Μπίγαλης μίλησε στο «Happy Day» και είπε: «Δεν ήταν μόνο η εκπομπή του Παπαδόπουλου, ήταν και από άλλες εκπομπές. Και από αλλά κανάλια. Τους εξηγώ ευγενικά ότι υπάρχει αυτό το θέμα, γιατί αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Να υπάρχει στοιχειώδης αμοιβή. Ελπίζω αυτό να γίνει συλλογικά και να στηρίξουν την απόφαση του Σωματείου και να σεβαστούν την υπογραφή τους». Μάλιστα, πριν λίγο καιρό, το twitter «έκραξε» άσχημα την εκπομπή.

στην υγειά μας

Με τη σειρά της, η Μαντώ τόνισε: «Δεν συμφώνησαν να δώσουν αμοιβές, κάτι το οποίο έχουμε προσυπογράψει οι περισσότεροι τραγουδιστές. Απαιτούμε την αμοιβή, που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο να υπάρχει. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να εργαστούμε σε μια οποιαδήποτε εκπομπή, διότι "όχι" έχω πει και σε άλλες εκπομπές. Απλά έφτασε ο κόμπος στο χτένι».

Τέλος, και ο Δάκης επεσήμανε πως, όταν πηγαίνει να τραγουδήσει σε μια εκπομπή που διαρκεί 9 ώρες, θα πρέπει να πληρωθεί. «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν πληρώνει τους τραγουδιστές. Γιατί να μην πληρωθούμε ένα συμβολικό ποσό;» είπε, μεταξύ άλλων.