Γιώργος Κωνσταντίνου: «Έχω κάνει και τα δύο εμβόλια και αισθάνομαι μια χαρά»

«Είναι μια ελπίδα και η μόνη διέξοδος που παρουσιάζεται μέχρι τώρα»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γιώργος Κωνσταντίνου: «Έχω κάνει και τα δύο εμβόλια και αισθάνομαι μια χαρά»

Στο νέο σποτ για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, πρωταγωνιστούν η Μάρω Κοντού και ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ένα τηλεοπτικό ζευγάρι που έχει αγαπηθεί πάρα πολύ.

Το σποτ λοιπόν, ξεκινά με τους δύο ηθοποιούς να ετοιμάζονται στο σπίτι τους για να συναντηθούν στο εμβολιαστικό κέντρο, για να κάνουν το εμβόλιο.

Όσα δήλωσε ο Γιώργος Κωνσταντίνου για τα εμβόλια

O ταλαντούχος ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου, παραχώρησε συνέντευξη στο Secret των Παραπολιτικών και την Σάσα Σταμάτη για τη συμμετοχή του στο σποτ, όπου αναφέρθηκε στο εμβόλιο.

«Κατ’ αρχήν, πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι έχω κάνει και τα δύο εμβόλια και αισθάνομαι μια χαρά. Πέραν αυτού, για μένα ήταν ένας δρόμος ελπίδας, γιατί, μετά την απόγνωση που δημιουργήθηκε σε πολλούς με την πανδημία, ο εμβολιασμός είναι μια ελπίδα και η μόνη διέξοδος που παρουσιάζεται μέχρι τώρα. Πιστεύω, δηλαδή, άνθρωποι όπως εγώ, που έχω κάνει όλα τα εμβόλια στη ζωή μου, και πνευμονιόκοκκου και γρίπης, πως ο εμβολιασμός βοήθησε το ανθρώπινο γένος».

Γιώργος Κωνσταντίνου εμβόλιο κορωνοϊού

«Βλέπω από ορισμένους ότι υπάρχει μια διστακτικότητα και δεν μπορώ να μπω στο σκεπτικό τους. Ο καθένας έχει την άποψή του. Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να γίνει αυτό το εμβόλιο, για να μπορέσει η κοινωνία να επανέλθει στην κανονικότητα της, γιατί αλλιώς θα χάσουμε και τον δρόμο. Με τη Μάρω έχουμε συχνά επαφή, μιλάμε και έχουμε σχέση φιλική. Εχουμε γίνει οικογένεια (γέλια)», δήλωσε ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Ενώ, δείτε πόσα ήταν χθες τα κρούσματα κορωνοϊού.

Αυτοί ακολουθούν στη σειρά εμβολιασμών

Στην Ελλάδα αποφασίστηκε να εμβολιαστούν πρώτα οι:

  • υγειονομικοί
  • ασθενείς και προσωπικό θεραπευτηρίων χρόνιων πασχόντων και κέντρων φροντίδας
  • εκπαιδευτικοί και μαθητές ειδικών σχολείων και κέντρων απασχόλησης παιδιών με αναπηρία
  • άτομα που έρχονται σε επαφή με ζώα που φέρουν τον ιό και ενδέχεται να νοσήσουν από κάποια μετάλλαξη του ιού και
  • άτομα σημαντικά για την λειτουργία του κράτους.
  • Ενώ, στη συνέχεια, σειρά πήραν τα άτομα των 85+ ετών, έπειτα των 80+ και ακολουθούν:
  • Τα άτομα με νοσήματα λίαν αυξημένου κινδύνου, ανεξαρτήτως ηλικίας. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση οργάνου, άτομα σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, άτομα με νεφρική ανεπάρκεια, άτομα που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, άτομα με κυστική ίνωση, άτομα με καρκίνο υπό αγωγή, άτομα με χρόνια προβλήματα του αναπνευστικού, άτομα σε ανοσοκαταστολή, άτομα με σύνδρομο Down, αλλά και άλλες καταστάσεις που θα αποσαφηνιστούν περαιτέρω.
  • Ακολουθεί μετά από ένα διάστημα, η ομάδα των ατόμων 70+ και των 65+, ενώ τα άτομα 60+ έχουν ήδη αρχίσει τον εμβολιασμό με AstraZeneca.
  • Σχεδόν παράλληλα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην ηλικιακή ομάδα 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα. Άτομα με χρόνια καρδιολογικά νοσήματα, άτομα με διαβήτη, άτομα με νοσήματα του αναπνευστικού, άτομα με καρκίνο, άτομα σε ηπιότερη ανοσοκαταστολή, άτομα με νεφρική νόσο, άτομα με ηπατική νόσο, άτομα με διαταραχή σπλήνα, άτομα με σοβαρή αναπηρία, άτομα με σοβαρή ψυχιατρική νόσο.