Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 | Επικοινωνία

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένταση στο παλάτι - Κάνει λόγο για φρικτή ασέβεια από τον Χάρι και την Μέγκαν

Οριστική ρήξη

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένταση στο παλάτι - Κάνει λόγο για φρικτή ασέβεια από τον Χάρι και την Μέγκαν
News 21.02.2021 16:53
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ένταση και ρήξη φαίνεται να υπάρχει στο παλάτι και συγκεκριμένα ανάμεσα στην Βασίλισσα Ελισάβετ, τον Πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ, με την πρώτη μάλιστα να κάνει λόγο για ασέβεια του ζευγαριού.

Το ζευγάρι έχει επιλέξει μια διαφορετική καθημερινότητα και έχει απομακρυνθεί πλήρως από την βασιλική ζωή, κάτι που έχει δημιουργήσει από μόνο του αρκετές εντάσεις.

Το πρωί του Σαββάτου μάλιστα μέσω μιας επιστολής ανακοινώθηκε πως ο Χάρι και η Μέγκαν θα συνεχίσουν να ακολουθούν μια ζωή υπηρεσίας, αφού η υπηρεσία είναι καθολική αλλά δεν θα έχουν πλέον βασιλικά αξιώματα.

Αυτό ήταν κάτι που προκάλεσε εκνευρισμό στο παλάτι και ειδικότερα στην Βασίλισσα Ελισάβετ με την ίδια να επισημαίνει πως εργάζονται για την μοναρχία και όχι η μοναρχία για αυτούς.

Βέβαια, πηγές του παλατιού αναφέρουν πως η Βασίλισσα παρόλο που είναι ενθουσιασμένη με την εγκυμοσύνη της Μέγκαν είναι αρκετά λυπημένη με την τις αποφάσεις του ζευγαριού, ειδικά τώρα που ο Πρίγκιπας Φίλιππος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ενώ μάλιστα δήλωσαν πως η Βασίλισσα μίλησε για φρικτή ασέβεια από το ζευγάρι.

Βασίλισσα Ελισάβετ φρικτή ασέβεια από τον Χάρι και την Μέγκαν

The Crown: Αδιανόητο το μυστικό που έκρυβαν από την Βασίλισσα Ελισάβετ - Αποκάλυψη

Κάθε οικογένεια έχει τα μυστικά της, λένε, πόσο μάλλον αν αυτή η οικογένεια είναι η βασιλική της Αγγλίας, τότε τα μυστικά έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ιδιαίτερα όταν αφορούν την Βασίλισσα Ελισάβετ. Ένα τέτοιο σπουδαίο γεγονός φέρνει ξανά στην επικαιρότητα η δημοφιλής σειρά του Netflix, The Crown.

Το 7ο επεισόδιο της 4ης σεζόν του ιστορικού δράματος του Netflix επικεντρώθηκε σε ένα σκάνδαλο που το ευρύ κοινό δεν γνώριζε (και πάρα πολλοί δεν γνωρίζουν ακόμη) μέχρι τη δεκαετία του '90.

Στο πλαίσιο της αναζήτησης της «ταυτότητάς» της και της ψυχικής ηρεμίας της, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα ανακαλύπτει ότι και άλλα ξαδέλφια της είχαν προβλήματα ψυχικής υγείας, όμως εντελώς διαφορετικά από τη δική της περίπτωση και σίγουρα σοβαρότερα. Η Μαργαρίτα μαθαίνει ότι δύο ξαδέλφια που η ίδια και η Βασίλισσα Ελισάβετ, πίστευαν ότι ήταν νεκροί ήταν ζωντανοί και ζούσαν σε ένα ίδρυμα στο Surrey. Δείτε τι είναι χαραγμένο πάνω στην βέρα της Βασίλισσας.

Η Κάθριν και η Νερίσα Μπόες Λάιον, οι κόρες του μεγαλύτερου αδελφού της βασιλομήτορος Ελισάβετ Μπόες Λάιον και πρώτες ξαδέλφες της Βασίλισσας Ελισάβετ και της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, είχαν εξαφανιστεί επί δεκαετίες από το οικογενειακό περιβάλλον λόγω σοβαρών διαταραχών στην ανάπτυξη που κληρονόμησαν από την πλευρά της μητέρας τους.

μυστικό βασίλισσα ελισάβετ

Το μυστικό δεν ήταν γνωστό στο κοινό μέχρι που μια έρευνα αγγλικής εφημερίδας, στα τέλη της δεκαετίας του '80 το έφερε στη δημοσιότητα. Ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Queen's Hidden Cousins» (Τα εξαφανισμένα εξαδέλφια της Βασίλισσας) προβλήθηκε στο κανάλι «4» του Ηνωμένου Βασιλείου το 2011 και αποκάλυψε πολύ περισσότερα για τις νοσηλευόμενες αδελφές, οι οποίες πέθαναν το 1986 και το 2014. Σύμφωνα με μια έρευνα της «Daily Mail» ήταν κοινό μυστικό στην τοπική κοινότητα ότι σε ψυχιατρικό ίδρυμα φιλοξενούνται στενοί συγγενείς της βασιλικής οικογένειας.

Η Ονέλα Μπράιτγουειτ που φρόντιζε ως νοσοκόμα τις αδελφές Κάθριν και Νερίσα στη δεκαετία του 1970 έχει δηλώσει: «Η Βασίλισσα και η βασιλομήτωρ έχουν ρίξει πέπλο στη μνήμη τους. Οι δύο αδελφές ήταν πάντα τόσο θλιμμένες. Σκεφτείτε τι ζωή θα μπορούσαν να είχαν, αν τις είχε αποδεχτεί η οικογένεια. Ήταν δύο υπέροχες αδελφές. Δεν μπορούσαν να μιλήσουν, αλλά εκφράζονταν με νεύματα και θορύβους, και όταν τις γνώριζες, θα μπορούσες να καταλάβεις τι προσπαθούσαν να σου πουν. Σήμερα με μια εξελιγμένη λογοθεραπεία, θα μπορούσαν να επικοινωνούν πολύ καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι καταλάβαιναν πολύ περισσότερα από ό, τι νομίζαμε». Ο Ίαν Γουόλμσεϊ, καθηγητής που ειδικεύεται στην ιστορία των μαθησιακών δυσκολιών, εξήγησε γιατί η οικογένεια είπε ψέματα για την τύχη των αδελφών Bowes-Lyon: «Η πεποίθηση τότε ήταν ότι εάν υπήρχε ένα παιδί με νοητική αναπηρία, θα υπήρχε κάτι ύποπτο στην οικογένειά».

Ποιες ήταν όμως οι δύο εξαδέλφες της βασιλικής οικογένειας που έμειναν κρυμένες στο ψυχιατρείο μέχρι το θανατό τους; Γεννημένες το 1919 και το 1926, αντίστοιχα, η Νερίσα και η Κάθριν, είχαν σοβαρές αναπτυξιακές δυσκολίες από τη γέννηση τους και ποτέ δεν έμαθαν να μιλούν. Η ακριβής διάγνωσή τους δεν είναι ξεκάθαρη, διότι από την ​​ιατρική της εποχής, απλώς περιγράφηκαν ως «άσχημες». Το 1941, όταν οι αδελφές ήταν μόλις 22 και 15 ετών, κλείστηκαν στο Royal Earlswood Hospital στο Redhill του Surrey, όπου θα έμεναν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Το 1987, αποκαλύφθηκε η ύπαρξη των βασιλικών εξαδέλφων από ένα άρθρο γεμάτο φρικτές λεπτομέρειες που στιγμάτιζαν τους βασιλείς. Το άρθρο περιέγραφε το πώς οι αδελφές – εξαδέλφες της Βασίλισσας είχαν οδηγηθεί κρυφά στο ψυχιατρείο και επίσης αποκάλυπτε ότι η οικογένεια τους, τις είχε καταχωρήσει ως νεκρές από το 1963 . Η εφημερίδα «Telegraph» ανέφερε ότι «οι αδελφές Bowes-Lyon φαίνεται να έχουν εγκαταλειφθεί εντελώς από τη βασιλική οικογένεια, εκτός από τις 125 λίρες το χρόνο που πλήρωναν το Earlswood.» Μιλώντας το 1987, ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου ανέφερε ότι άμεσοι συγγενείς τις «επισκέφτηκαν» τελευταία φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1960». Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την «Daily Expres»s, η βασιλομήτωρ έμαθε ότι η Νερίσα και η Κάθριν βρίσκονταν ζωντανές στο Royal Earlswood το 1982, όταν και δέχτηκε μια επιστολή από την «ομάδα φίλων του νοσοκομείου». Λέγεται ακόμη ότι η βασιλομήτωρ έστειλε «ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, έτσι ώστε στα γενέθλια και κατά τα Χριστούγεννα να δίνονται δώρα στα ανίψια της».

Η Νερίσα πέθανε το 1986 σε ηλικία 67 ετών, ένα χρόνο πριν από την δημοσίευσή της ιστορίας τους. Δεδομένου ότι οι αδελφές παρέμεναν κρυμμένες εκείνη την εποχή, στην κηδεία της Νερίσα παρέστησαν μόνο το προσωπικό του νοσοκομείου. Όταν όμως η ιστορία τους βγήκε στη δημοσιότητα, άνθρωποι από όλη τη Βρετανία έστειλαν λουλούδια στην Κάθριν.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ανακοίνωση: "Μολυσμένη από κορωνοϊό, η Βασίλισσα Ελισάβετ σε ηλικία 93 ετών, δεν επέζησε"

Σούσουρο με την συγκεκριμένη φωτογραφία της Kate Middleton - Έξαλλη η Βασίλισσα Ελισάβετ

Share