Ελένη Δήμου για Λιγνάδη: «Έχω προσωπική εμπειρία με δικό μου παιδί, και πολύ άργησαν»

«Μην κάνουμε ότι πέφτουμε από τα σύννεφα»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ελένη Δήμου για Λιγνάδη: «Έχω προσωπική εμπειρία με δικό μου παιδί, και πολύ άργησαν»

Η Ελένη Δήμου μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή Πρωινό και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη τονίζοντας πως η σύλληψή του άργησε και πως έχει προσωπική εμπειρία στο θέμα με δικό της παιδί.

H τραγουδίστρια ήταν πολύ αυστηρή στις δηλώσεις που έκανε για τον ηθοποιό και σκηνοθέτη και εξήγησε πως οι κατηγορίες που υπάρχουν σε βάρος του είναι πολύ βαριές - δείτε εδώ αναλυτικά τι αναφέρει το ένταλμα - και έτσι δε θα πρέπει να υπάρξει καμία επιείκεια.

Οι δηλώσεις της Ελένης Δήμου για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Στην προκειμένη περίπτωση μην κάνουμε ότι πέφτουμε από τα σύννεφα. Το σλόγκαν είναι ότι κάποιοι άνθρωποι δεν μίλησαν, ενώ μίλαγαν. Και άργησαν (σ.σ. να κάνουν τη σύλληψη).

Επειδή έχω και μία προσωπική εμπειρία γύρω από το θέμα, με δικό μου παιδί, και άργησαν. Σημασία έχει ότι προλάβαμε. Αυτό έχει σημασία, είμαστε όλοι καλά και παρακολουθούμε όλοι τις εξελίξεις, οι οποίες είναι ελπιδοφόρες γι’ αυτά τα παιδιά που είχαν το θάρρος να μιλήσουν για τις τόσο τραυματικές εμπειρίες που πέρασαν.

Αυτά που έχει στην πλάτη του είναι αρκετά για να προσπαθήσει ο δικηγόρος του να τον υπερασπιστεί, αν και στην παιδεραστία νομίζω ότι κανείς δεν πρέπει να αναλαμβάνει ανθρώπους νομικά, παρότι είναι η δουλειά τους αυτή και ο όρκος τους. Δεν χωράνε αστεία στην παιδεραστία, καμία επιείκεια απολύτως», είπε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Για τον κύριο Λιγνάδη γνωρίζω πάνω από 20 χρόνια»

Για τις καταιγιστικές εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, μίλησε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου η οποία μαζί με άλλους καλλιτέχνες, βρέθηκε έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού και ζητούσαν την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη.

Η ηθοποιός, έκανε δηλώσεις στην κάμερα του Πρωινού και την Τζένη Κρουσταλλακίδου.

«Εγώ έχω έρθει εδώ για συμπαράσταση. Θεωρούμε πως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν πάει άλλο. Έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα και πρέπει να τον ολοκληρώσουμε.

Και ζητάμε την παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού διότι θεωρούμε πως δεν καλύπτει καθόλου σωστά τη θέση της. Και πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί για να μπορούμε να φτιάξουμε κανόνες δεοντολογίας και να μπορούμε να εργαζόμαστε σαν κανονικοί άνθρωποι».

Η αποκάλυψη της Αναστασοπούλου για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Για τον κύριο Λιγνάδη γνωρίζω πάνω από 20 χρόνια. Πως μπορεί να μιλήσει κάποιος όταν δεν έχει γίνει στον ίδιο; Το μόνο πράγμα που μπορούσαμε να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και προσωπικά, έχω προσπαθήσει να παροτρύνω τα παιδιά που γνώριζα προσωπικά να μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Αλλά πρέπει να καταλάβει ο κόσμος που ρωτάει “γιατί τώρα”, ότι μιλάμε για ανήλικα παιδιά σε αυτή την περίπτωση.

Και σε άλλες περιπτώσεις, όταν ξεκινάς τη δουλειά σου, ο φόβος είναι τεράστιος για να μιλήσει κάποιος και να υπερασπιστεί τον εαυτό του μπροστά σε ανθρώπους που είχαν χρόνια καίριες θέσεις στα πράγματα. Για μένα ήταν σκοπός της ζωής μου να έρθουμε σήμερα εδώ» εξήγησε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.