Έκλεισε το τηλέφωνο και στο Πρωινό ο Αλέξης Κούγιας - «Να σέβεστε τον συνομιλητή σας»

«Πολύ μας κράτησε»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έκλεισε το τηλέφωνο και στο Πρωινό ο Αλέξης Κούγιας - «Να σέβεστε τον συνομιλητή σας»

Ο Αλέξης Κούγιας επικοινώνησε το πρωί της Δευτέρας με την εκπομπή Πρωινό ωστόσο πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη τοποθέτησή του εκνευρίστηκε με τις ερωτήσεις των παρουσιαστών και αποφάσισε να κλείσει το τηλέφωνο.

Λίγη ώρα είχε περάσει μόνο από τη στιγμή που ο Αλέξης Κούγιας το έκλεισε στην Σταματίνα Τσιμτσιλή και φαίνεται πως ήταν πολύ εκνευρισμένος και στην επικοινωνία του με το Πρωινό.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ο Γιώργος Λιάγκας πήγε να διαβάσει την ανάρτηση του γιου του μετά τις απειλές που δέχθηκε εκείνος και η αδερφή του. Ο παρουσιαστή ξεκίνησε να διαβάζει από τη μέση και ο δικηγόρος τον απείλησε πως θα κλείσει αν δεν τη διαβάσει ολόκληρη.

Κούγιας Πρωινό

Αργότερα, ο Αλέξης Κούγιας ξεκίνησε να μιλάει για το θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη ωστόσο κάθε ερώτηση των παρουσιαστών τον ενοχλούσε και ζητούσε να τις κρατήσουν για το τέλος.

Κάποια στιγμή, ζήτησε από τη Φαίη Σκορδά να σέβεται τον συνομιλητή της ωστόσο στην αμέσως επόμενη ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα έκλεισε το τηλέφωνο.

Ο Γιώργος Λιάγκας γύρισε και ρώτησε τη Φαίη Σκορδά, πόση ώρα τους κράτησε στο τηλέφωνο και εκείνη απάντησε «αρκετή».

Ο εκνευρισμός του Αλέξη Κούγια με τους παρουσιαστές του Πρωινού

«Δεν έχουμε πάρει κανέναν όρκο ότι αναλαμβάνουμε μόνο αθώους ανθρώπους»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα και μεταξύ άλλων εξήγησε πως ανέλαβε τον Δημήτρη Λιγνάδη καθώς δεν υπάρχει κανένας κανόνας που ορίζει ότι οι δικηγόροι οφείλουν να εκπροσωπούν μόνο αθώους ανθρώπους.

«Δεν έχουμε πάρει κανέναν όρκο ότι αναλαμβάνουμε μόνο αθώους ανθρώπους, εκείνο που λέει το σύνταγμα είναι να βοηθούμε αυτούς που αποφασίζουν, τους δικαστές. Ο Λιγνάδης μου είπε ότι είναι αθώος. Του είπα ότι σήμερα θα πάρω τη δικογραφία, θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε την υπερασπιστική του γραμμή», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια είπε: «Γνωρίζει κάποια άτομα από αυτά που τον καταγγέλλουν. Στην υπόθεση αυτή, το πρόσωπο που είναι ο στόχος, είναι η Λίνα Μενδώνη και η κυβέρνηση. Ο στόχος είναι η Μενδώνη και η κυβέρνηση, πίσω από αυτή την επίθεση, είναι τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δημήτρης Λιγνάδης Αλέξης Κούγιας

Δε θέλω να απαξιώσω πολιτικούς. Το τι λένε κατά καιρούς οι πολιτικοί κατά καιρούς …αγνοούν το Σύνταγμα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα πολιτικά τους συμφέροντα.

Ιδιαίτερα για τη Λίνα Μενδώνη, είπε πως «Καταλαβαίνετε τι κάνουν οι πολιτικοί για να επιβιώσουν» και διαβεβαίωσε πως «εκείνος που θα απαντήσει στο τι έχει κάνει ο πρώην λατρεμένος από υπουργούς, πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς, θα το αποφασίσει ο δικαστής».

Τέλος για την μαρτυρία της γυναίκας που λειτούργησε ως «κλειδί» για τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε: «Κρατήστε "πολύ μικρό καλάθι" για τη γυναίκα που κατέθεσε. Όταν την εξετάσει ο Κούγιας, ο εισαγγελέας, οι ένορκοι, οι δικαστές, τότε κρατήστε πολύ μικρό καλάθι».