Άννα Χατζησοφία: «Είχε τύχει να είμαι μάρτυρας σε σεξουαλική παρενόχληση και αντέδρασα»

Αποκάλυψε το σκηνικό που έζησε

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Άννα Χατζησοφία: «Είχε τύχει να είμαι μάρτυρας σε σεξουαλική παρενόχληση και αντέδρασα»

Στο Πρωινό μίλησε το πρωί της Παρασκευής ή Άννα Χατζησοφία και αναφέρθηκε στις σεξουαλικές επιθέσεις και τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών.

Οι δηλώσεις της Άννας Χατζησοφίας

«Το θέμα είναι αν την επόμενη μέρα, όλη αυτή η ιστορία φέρει ένα ξεκαθάρισμα, όχι μόνο στο χώρο του θεάτρου, της τηλεόραση, της δημοσιογραφίας, της πολιτικής, των πανεπιστημίων, αλλά αν συνολικά βοηθήσει να αλλάξουν οι νοοτροπίες.

Το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τα έμφυλα στερεότυπα, τα θύματα να πάψουν να αυτοενεχοποιούνται και η κοινωνία να πάψει να ενοχοποιεί τα θύματα», είπε η Άννα Χατζησοφιά.

«Είχε τύχει να είμαι μάρτυρας σε ένα περιστατικό μιας σεξουαλικής παρενόχλησης ενός σκηνοθέτη προς ηθοποιό και τότε είχα αντιδράσει. Είχα πάρει τον υπεύθυνο του καναλιού και κόπηκε στη ρίζα του», αποκάλυψε η Άννα Χατζησοφιά την ίδια στιγμή που ήρθαν στο φως νέες καταγγελίες για γνωστό ηθοποιό.

Άννα Χατζησοφιά: «Με τον Γιώργο Κιμούλη έχουμε μια φιλική σχέση, μια προσωπική σχέση»

Η Άννα Χατζησοφιά κάθισε στον καναπέ του Dot και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στις καταγγελίες των ηθοποιών αλλά και στην γνωριμία της με τον Γιώργο Κιμούλη.

Η γνωστή σεναριογράφος και πολιτικός που «άδειασε» το Καφέ της Χαράς για το κόψιμο της σκηνής με την παρενόχληση είπε αρχικά: «Για τη Ζέτα Δούκα ο Χάρης Ρώμας το ήξερε. Του είχε εξομολογηθεί γυρνώντας από το γύρισμα με το αυτοκίνητό του, το ήξερε το περιστατικό που εξομολογήθηκε στην εκπομπή της Δανάης.

Δεν το ήξερα ομολογώ και μάλιστα αισθάνθηκα άσχημα γιατί με τον Γιώργο Κιμούλη έχουμε μια φιλική σχέση, μια προσωπική σχέση. Αλλά είναι τελείως διαφορετικό πράγμα αυτό και δεν μπορείς να ξέρεις αν δεν έχεις συνεργαστεί με κάποιον το πώς συμπεριφέρεται στον άλλον. Δεν έχεις την ίδια εικόνα.

Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρουμε. Και για άλλο πρόσωπο λέγεται ότι θα βγουν πράγματα τις επόμενες μέρες, έμεινα λίγο ενεός όταν το έμαθα και όχι μόνο εγώ. Όταν μιλάμε πια για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και για όλα αυτά που καταγγέλλονται, το πράγμα ξεφεύγει πάρα πολύ».

Τέλος, η Άννα Χατζησοφιά δήλωσε: «Τους περισσότερους από αυτούς τους ξέρω. Η δική μου συμπεριφορά έχει αλλάξει ήδη και αυτό μου κοστίζει για κάποιους ανθρώπους. Στεναχωριέμαι πραγματικά αλλά έτσι είναι».

άννα χατζησοφία για κιμούλη