Εμμανουήλ Ροδουσάκης: «Έλαβα τη δικογραφία για τον ηθοποιό που καταγγέλλεται μαζί με τον Λιγνάδη»

«Θεωρώ απίθανο να γίνει σύλληψη»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Εμμανουήλ Ροδουσάκης: «Έλαβα τη δικογραφία για τον ηθοποιό που καταγγέλλεται μαζί με τον Λιγνάδη»

Ο Εμμανουήλ Ροδουσάκης είναι ο δικηγόρος του 37χρονου ηθοποιού που φέρεται πως εμπλέκεται στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή Ευτυχείτε εξήγησε πως έλαβε τη δικογραφία και πως δεν θεωρεί ότι θα υπάρξει σύλληψη του εντολέα του.

Ο ηθοποιός δέχθηκε μήνυση από τον Δημήτρη Άνθη ο οποίος έκανε την εξομολόγησή του πριν από μερικές εβδομάδες στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα.

O δικηγόρος ανέφερε πως η δικογραφία που έλαβε δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με όσα ακούστηκαν για τον εντολέα του, περί συνεργασίας του με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του ηθοποιού που εμπλέκεται στην υπόθεση Λιγνάδη

«Η δικογραφία που έλαβα αφορά σε υποβολή εγκλήσεως που έχει γίνει σε βάρος του εντολέα μου για συγκεκριμένη πράξη. Η πράξη περί αλίευσης ή οτιδήποτε τέτοιο είναι κάτι το οποίο δεν γνωρίζω» είπε μιλώντας στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου ο Εμμανουήλ Ροδουσάκης.

Εμμανουήλ Ροδουσάκης Λιγνάδης

Απαντώντας τώρα στο πόσο πιθανό είναι να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον πελάτη του, ο ίδιος σημείωσε πως το θεωρεί εξαιρετικά απίθανο.

«Το θεωρώ απίθανο γιατί από την ώρα που έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση και έχει κληθεί έχει εμφανιστεί, παρέλκει ο δικαιοπολιτικός λόγος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά η σχετική δικογραφία.

Υπόθεση Λιγνάδη: Αποκάλυψη από την 41χρονη μάρτυρα - «Ο ίδιος μου είχε πει ότι είχε σχέση με ανήλικους»

Η 41χρονη μάρτυρας που αποτέλεσε το «κλειδί» για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, μίλησε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή T-Live και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης της είχε εκμυστηρευτεί πως βρίσκεται σε σχέση με έναν ανήλικο.

Η γυναίκα μεταξύ άλλων είπε πως του είχε πει να σταματήσει ή να ζητήσει τη βοήθεια κάποιου ειδικού ωστόσο ο σκηνοθέτης δεν θεώρησε πως αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Μάλιστα απείλησε τη δική της ζωή αλλά και της οικογένειάς της σε περίπτωση που αποφάσιζε να μιλήσει για όσα της είχε αποκαλύψει.

«Ο ίδιος μου αποκάλυψε ότι είχε σχέση με ανήλικους. Δεν είμαι ηθοποιός, όπως με παρουσιάζουν τα Μέσα, και δεν ήμουν 19 χρόνια σύντροφός του. Με τη μαρτυρία μου, πήγα να κάνω κάτι καλό. Είχα γνωρίσει τον Δημήτρη Λιγνάδη μέσα από τον χώρο. Κάποια στιγμή είχαμε κάνει σχέση, μετά δεν προχώρησε. Κρατήσαμε φιλικές επαφές. Εγώ έφυγα και ζούσα πολλά χρόνια εκτός Αθηνών.

Επέστρεψα κάποια χρόνια αργότερα. Όταν γύρισα, το 2016, αρχίσαμε να μιλάμε αραιά και που. Βρεθήκαμε μία φορά να τα πούμε και ο ίδιος μου είπε ότι έχει σχέση με ένα αγόρι 16 ετών. Του απάντησα πως είναι ποινικό αδίκημα αυτό που κάνει και ότι αν μπορούσα να το κάνω, θα πήγαινα στην αστυνομία.

Δημήτρης Λιγνάδης 41χρονη Μάρτυρας

Εκείνος μου είπε ότι δε βλέπει που υπάρχει πρόβλημα. Αντέδρασε όταν του είπα ότι θα πάω να τον καταγγείλω. Άρχισε να με απειλεί. Προσπαθούσα να του πω να πάει σε έναν ειδικό για την περίπτωσή του και να σταματήσει να το κάνει. Εκείνος με απείλησε και μου είπε πως θα καταστρέψει τη ζωή μου και τη ζωή της οικογένειάς μου».