Λίλιαν Αρχοντή: «Έχω πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης»

Απάντησε και στο μήνυμα στήριξης που έστειλε στον Πέτρο Φιλιππίδη

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Λίλιαν Αρχοντή: «Έχω πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης»

Η ηθοποιός Λίλιαν Αρχοντή μίλησε στην εκπομπή Ευτυχείτε για το μήνυμα που έστειλε στον Πέτρο Φιλιππίδης αλλά και για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε.

“Το παράπονό μου είναι ότι δεν δόθηκε συνέντευξη για το μήνυμα που έστειλα στον ηθοποιό – σκηνοθέτη, έχω πει κι άλλα πράγματα, έχω βιώσει κακοποίηση και ψυχολογική και λεκτική και σεξουαλική πριν από χρόνια. Έχω βιώσει κακοποίηση από πολύ μεγάλο άνθρωπο του θεάτρου στην αρχή της καριέρας μου και επειδή δεν είναι εν ζωή δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω.

Κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό. Είμαι στις κακοποιημένες γυναίκες και να μπω ένα μπράβο στα κορίτσια και τα αγόρια που μίλησαν. Είμαι μαζί τους”, ανέφερε η Λίλιαν Αρχοντή ενώ ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει νέες εξελίξεις στην υγεία του.

Οι δηλώσεις της Λίλιαν Αρχοντή

Λίλιαν Αρχοντή: «Τάσσομαι υπέρ αυτών που κατηγορείτε»

Η ηθοποιός Λίλιαν Αρχοντή μίλησε στο περιοδικό «Λοιπόν» και αποκάλυψε πως τάσσεται υπέρ των ηθοποιών που κατηγορούνται.

Θα συνεργαζόσουν με τους καλλιτέχνες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στόχαστρο των καταγγελιών;

Έχω συνεργαστεί με τον Γιώργο Κιμούλη σε μεγάλο μιούζικαλ που είχε φέρει από την Αμερική, με τον Κώστα Σπυρόπουλο σε σίριαλ που ο ίδιος επέλεξε, αλλά και στο "Ταμάμ". Συνεργάστηκα με τον Πέτρο Φιλιππίδη, όχι μόνο στην τηλεόραση, αλλά και μια ολόκληρη σεζόν που ήμουν προσωπική βοηθός του.

Η συνεργασία μας και με τους τρεις ήταν άψογη, τους γνωρίζω πολύ καλά από μέσα κι απ’ έξω. Γνωρίζω τον Παύλο Χαϊκάλη, είναι φίλος, εξαιρετικός άνθρωπος, τον εκτιμώ. Κατηγορώντας αυτούς τους ανθρώπους, δεν αμφισβητείται ούτε το ταλέντο ούτε η πορεία τους… Τάσσομαι υπέρ τους. Αυτούς τους ανθρώπους τους έχω στο βιογραφικό μου και καμαρώνω γι’ αυτούς. Έστειλα μήνυμα στον Πέτρο Φιλιππίδη τώρα, τον αγάπησα όπως τη σύζυγό του και τον γιο τους.

Τι του έγραψες στο μήνυμα;

Περαστικά και γρήγορη ανάρρωση, ότι είμαι δίπλα του, στο πλευρό του, όπως και στη γυναίκα του και στο παιδί τους. Ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη παίζει στη σειρά «Τα καλύτερα μας χρόνια»

Σου απάντησε;

Όχι, δεν μου απάντησε, δεν περίμενα να μου απαντήσει, αλλά το έκανα για να δείξω την συμπαράστασή μου και την εκτίμησή μου. Με τη θέση που παίρνω υπέρ των μεγάλων αυτών ανθρώπων του χώρου και του θεάτρου μας, όπως είναι κι ο Δημήτρης Λιγνάδης, δε σημαίνει ότι κατηγορώ τις κοπέλες που μίλησαν. Θα βγουν κι άλλα στη δημοσιότητα, θα βγουν κι άλλοι, είναι τραγικό, δεν το αξίζει το θέατρο αυτό.