Άντζυ Σαμίου: Η αυστηρή ανάρτηση κατά του Αλέξη Κούγια και το υπονοούμενο

Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε από την ανάρτησή της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Άντζυ Σαμίου: Η αυστηρή ανάρτηση κατά του Αλέξη Κούγια και το υπονοούμενο

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Άντζυ Σαμίου έκανε μία πολύ ιδιαίτερη ανάρτηση αναφερόμενη στον Αλέξη Κούγια, στην οποία μάλιστα δε δίστασε να πετάξει και ένα υπονοούμενο το οποίο αναμένεται να γίνει θέμα τις επόμενες μέρες.

Η ίδια αναφέρθηκε στην εποχή που δούλευε μαζί με τον Τόλη Βοσκόπουλο και ο Αλέξης Κούγιας ήταν σταθερός πελάτης του μαγαζιού.

Η ίδια, έχοντας επίσης κάνει μια αποκάλυψη πρόσφατα για μία σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από ιερώμενο, θέλησε να «καυτηριάσει» με τον δικό της τρόπο τις δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου, διαλέγοντας να… τον σφάξει με το βαμβάκι.

Η ανάρτηση της Άντζυ Σαμίου

«Σκέψου τώρα υποθετικά μιλώντας, όταν δούλευα εγώ με τον Τόλη Βοσκόπουλο στα Δειλινά, να με εκβίαζε (λέμε τώρα) κάθε βράδυ πως θα με διώξει αν δεν πάω μαζί του, ενώ στο πρώτο τραπέζι καθόταν μέρα παρά μέρα ο Κούγιας! Φαντάσου, λέμε τώρα, να τολμούσα εγώ να κάνω καταγγελία εκείνες τις εποχές, τι επάγγελμα θα έλεγε πως κάνω! Υποθετικά μιλώντας πάντα», έγραψε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια.

Άντζυ Σαμίου Κούγιας

Άντζυ Σαμίου: «Υπέστην σεξουαλική παρενόχληση στα πέντε μου χρόνια»

Το πρωί της Τετάρτης, η Άντζυ Σαμίου εξομολογήθηκε μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν 5 μόλις χρόνων.

Με αφορμή τη σοκαριστική αποκάλυψη του Δημήτρη Μοθωναίου για τη σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση που δέχτηκε σε πολύ μικρή ηλικία, η τραγουδίστρια βρήκε το θάρρος να βγει και να μιλήσει για την τραυματική αυτή εμπειρία.

«Παρακολούθησα τη συνέντευξη του Δημήτρη Μοθωναίου και έκλαψα. Μου έξυσε την πληγή, γιατί κι εγώ υπέστην σεξουαλική παρενόχληση στα πέντε μου χρόνια.

Αν και δεν πρόλαβε να μου κάνει κάτι χειρότερο, γιατί μόλις ένιωσα το χέρι του κοντά στο εσώρουχο μου, τρόμαξα και το έβαλα στα πόδια, η ψυχική οδύνη και το μπέρδεμα που ένιωθα στην ψυχούλα μου ήταν τρομερό. Έμεινα στο κρεβάτι για μέρες, χωρίς να θέλω να φάω και να πάω σχολείο. Αισθανόμουν πως δεν ήμουν πλέον καλό κορίτσι και ντρεπόμουν να μιλήσω στους γονείς μου.

Ο πόνος και η βίαιη αλλαγή που γίνεται μέσα σου πραγματικά δεν σε αφήνουν να δεις καθαρά και ρίχνεις το φταίξιμο στον εαυτό σου. Πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις. Καθόρισε την ιδέα για τον εαυτό μου και τις σχέσεις μου με το αντίθετο φύλο. Έκτοτε, η αρχική πεποίθηση που κρυβόταν στο ασυνείδητό μου ήταν πως είμαι “έρμαιο” και ανυπεράσπιστη.

Η μητέρα μου κατάλαβε πως κάτι συνέβη, όταν είδε την κατάστασή μου, και κατάφερε σιγά σιγά με αγκαλιές και γλυκόλογα και τη διαβεβαίωση πως δεν θα με μαλώσει ούτε θα πει κάτι στον μπαμπά, να με κάνει να της πω την αλήθεια. Η αντίδραση των γονιών μου ήταν άμεση. Ο πατέρας μου κυριολεκτικά ξεφτίλισε εκείνον τον γείτονα σε όλη τη γειτονιά, τον άρχισε στις σφαλιάρες και τον πήγε με κλοτσιές μέχρι την αστυνομία. Εκεί όμως τον λυπήθηκε, γιατί ζητούσε γονατιστός συγγνώμη και επικαλούνταν τα παιδιά του, κι έτσι έμεινε ατιμώρητος.

Ο πατέρας μου ήταν ο ήρωάς μου πια, όμως οι βαθιές πληγές που έμειναν από το γεγονός επηρέασαν όλη τη ζωή και τις προσωπικές σχέσεις μου. Πίσω από όλα, πάντα υπήρχε αυτό. Πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να αναπαραστήσω το γεγονός σε ένα ψυχόδραμα μπροστά σε κοινό και να αναγνωρίσω τους λόγους για τους οποίους δεν είχα αυτοπεποίθηση και δεν πίστευα στην αξία μου.

Δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου μέχρι να πάψει να πονάει όλο αυτό και να γίνει μια κακή ανάμνηση. Όταν όμως ακούω άλλους ανθρώπους να μιλούν για παρόμοιες καταστάσεις που βίωσαν, με πιάνει πάλι εκείνη η θλίψη και η οργή!

Προσέχετε τα παιδιά σας. Παρατηρείτε τις αλλαγές στη συμπεριφορά τους και μην κάνετε τα στραβά μάτια. Κερδίστε την εμπιστοσύνη τους και πλησιάστε τα τρυφερά και προσεκτικά, για να σας ανοίξουν την καρδιά τους και να μη φοβηθούν πως θα εισπράξουν τιμωρία και απόρριψη. Τα παιδιά μας πρέπει να μπορούν να μας τα λένε όλα χωρίς φόβο! Εξαρτάται η υπόλοιπη ζωή τους από αυτό!»

Άντζυ Σαμίου για σεξουαλική παρενόχληση