Δημήτρης Λιγνάδης: Πληροφορίες τον θέλουν αισιόδοξο και πεπεισμένο πως έχει βγει από τη δύσκολη φάση

Λίγες ώρες πριν την ομολογία του

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Δημήτρης Λιγνάδης: Πληροφορίες τον θέλουν αισιόδοξο και πεπεισμένο πως έχει βγει από τη δύσκολη φάση

Σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης θα απολογηθεί στην εισαγγελέα και στην πορεία θα αποφασιστεί αν προφυλακιστεί ή όχι, Στο Πρωινό, ο Τάσος Τεργιάκης έδωσε πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης το βράδυ της Τετάρτης ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος, αλλά και αισιόδοξος, όπως αποκάλυψε ο Τάσος Τεργιάκης στο «Πρωινό».

«Έμαθα από ανθρώπους της αστυνομίας ότι το βράδυ κύλησε δύσκολα για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Είχε λίγες ώρες ύπνου. Ήταν διαρκώς σε επικοινωνία με τον δικηγόρο του. Μου μετέφεραν από τη ΓΑΔΑ πως ήταν λίγο πιο αισιόδοξος χθες. Ότι φαίνεται να έχει πειστεί πως θα βγει από τη δύσκολη κατάσταση» είπε ο Τάσος Τεργιάκης στο «Πρωινό».

λιγναδης απολογια

Δημήτρης Λιγνάδης: Αιγύπτιος τον καταγγέλλει για βιασμό όταν ήταν 17 ετών

Η καταγγελία του Αιγύπτιου που ανέφερε και ο Αλέξης Κούγιας στις δηλώσεις που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης αφορούν περιστατικό βιασμού από τον Δημήτρη Λιγνάδη, όταν το παιδί ήταν μόλις 17 ετών.

Ο ίδιος, ο οποίος ζει χρόνια στην Ελλάδα, ανέφερε πως οι δυο τους βρισκόντουσαν σε ένα ξενοδοχείο στην Επίδαυρο και ο σκηνοθέτης ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι φορώντας μόνο ένα σορτσάκι και το εσώρουχό του.

Ο άνδρας αυτός φέρεται να περιγράφει: «Εκείνος ξαφνικά με ακινητοποίησε. Με τα χέρια του κρατούσε δυνατά τα πόδια μου, ήταν χειροδύναμος. Δεν μπορούσα να αντιδράσω, ούτε να αντισταθώ και με κακοποίησε».

Επιπρόσθετα σε άλλη σημαντική μαρτυρία μουσικοσυνθέτη, αναφέρεται κατά πληροφορίες πως ο Δημήτρης Λιγνάδης διατηρούσε εξωσχολικές σχέσεις με ανήλικα σε σχολείο όπου δίδασκε.

Αλέξης Κούγιας για Δημήτρη Λιγνάδη: «Ο πελάτης μου είναι αθώος»

Το βράδυ της Τρίτης, ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου και φυσικά αναφέρθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο γνωστός δικηγόρος και ποινικολόγος που ανέλαβε την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, αποκάλυψε τις επόμενες κινήσεις τους.

Ο Αλέξης Κούγιας είπε χαρακτηριστικά: «Μίλησα για επαγγελματίες ομοφυλόφιλους, όταν διαβάζω μια υπόθεση που λέει για μάρτυρες που ψαρεύουν θύματα σε πλατείες. Όσο αφορά τους δύο παθόντες είναι δύο μάρτυρες που δηλώνουν ότι αυτή είναι η καθημερινότητα τους, δεν κάνουν κάτι άλλο από το να πηγαίνουν σε σπίτια και να κάνουν έρωτα. Ο Λιγνάδης τα αρνείται, όταν γίνεται μια καταγγελία το αμέσως επόμενο είναι να γίνει προανάκριση.

Πρέπει να κάνουν ακρόαση στο θύμα και να δώσει εξηγήσεις αφού πάρει στα χέρια την δικογραφία. Στην υπόθεση Λιγνάδη δεν έγινε αυτό, σε δύο ημέρες χωρίς να εξετάσουν καθόλου, χωρίς καν να τον ενημερώσουν χωρίς να του ζητήσουν να δώσει εξηγήσεις και να πάρει αντίγραφα του άσκησαν δίωξη… Για να εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως πρέπει εκείνη την στιγμή ο δράστης να βρίσκεται κατά την διάρκεια της πράξεως του…

Έπρεπε να γίνει αμέσως προσφυγή στο ένταλμα σύλληψης αυτόματα ο κύριος Λιγνάδης θα ήταν ελεύθερος να εξετάσει την υπόθεση του… Δεν σας σοκάρει το γεγονός ότι η δικογραφία είναι 5 φύλλα… ο πελάτης μου είναι αθώος».