Ανδρέας Φυλακτού: «Οι καταγγελίες μας στοχεύουν τον διαμεσολαβητή και όσους τον κάλυπταν»

Εξήγησε αναλυτικά τι εννοούσε με τα λόγια του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ανδρέας Φυλακτού: «Οι καταγγελίες μας στοχεύουν τον διαμεσολαβητή και όσους τον κάλυπταν»

Το απόγευμα της Τρίτης, ο Ανδρέας Φυλακτού μίλησε στην εκπομπή Live News μετά τη συγκλονιστική καταγγελία που έκανε και τόνισε πως μέσα από αυτή είχε σκοπό να μιλήσει για τον διαμεσολαβητή ο οποίος έστελνε κόσμο στον σκηνοθέτη.

Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός εξήγησε πως η καταγγελία του δεν αναφερόταν στον Δημήτρη Λιγνάδη αλλά σε έναν άλλο σκηνοθέτη, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, ενώ σήμερα έγινε γνωστό πως έχουν γίνει καταγγελίες στο ΣΕΗ για ένα πολύ μεγάλο όνομα το οποίο ακόμα δεν έχει συζητηθεί.

Οι διευκρινήσεις του Ανδρέα Φυλακτού για την καταγγελία του

Πρόκειται για σκηνικό που είχε γίνει το 2008-2009, στην Αθήνα. Στην Κύπρο, άτομο το οποίο έχει καταγγελθεί και έχει χαρακτηριστεί ως «διαμεσολαβητής» για τον Λιγνάδη αλλά και για τον προαναφερθέντα, το 2012 τον κάλεσε κατ ιδίαν να του πει ότι πρέπει να κάνει επιπρόσθετες πρόβες στα ιδιαίτερα μαζί με τον Λιγνάδη, ο κ. Φυλακτού το αρνήθηκε με αποτέλεσμα να έχει επιπτώσεις στην καλλιτεχνική του πορεία.

Υπήρχε τοξικό κλίμα στις πρόβες, υποτίμηση ενώ του έκλεισαν διάφορες πόρτες.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρέθηκε τότε στην Κύπρο για να σκηνοθετήσει την παράσταση «To ξύπνημα της Άνοιξης».

Οι καταγγελίες μας στοχεύουν τον διαμεσολαβητή και όσους γνώριζαν και τον κάλυπταν.

Ανδρέας Φυλακτού καταγγελία

«Το τελευταίο 24ωρο υπάρχει διψήφιος αριθμός καταγγελιών αντίστοιχης συμπεριφοράς από το συγκεκριμένο άτομο ενώ δεν χρειάστηκε καν να τον μετονομάσω».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε μια ακόμα περίπτωση, όπου ο ‘διαμεσολαβητής’ έστειλε άλλον συνάδελφο στο δωμάτιο του σκηνοθέτη που δεν έχει βγει ακόμα το όνομά του στη δημοσιότητα και κατέληξε να έχει δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση.

Όπως αποκάλυψε, ο άνθρωπος που κακοποιήθηκε έχει απευθυνθεί ήδη στη δικαιοσύνη.

Γι’ αυτό είμαστε πολύ προσεκτικοί τι λέμε γιατί η δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες και όλοι αυτοί θα βρεθούν ενώπιόν της.

Δημήτρης Λιγνάδης: Μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Τρίπολης

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο Δημήτρης Λιγνάδης μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, σύμφωνα με πληροφορίες του arcadiaportal.gr.

Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σκοπό να γίνει μια ψυχιατρική εκτίμηση, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Στο νοσοκομείο έφτασε με το φαν των φυλακών και μετά από περίπου μια ώρα επέστρεψε στις φυλακές της Τρίπολης, όπου και κρατείται από την Παρασκευή.

Δημήτρης Λιγνάδης μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Τρίπολης