«Λύγισε» ο Σπύρος Μπιμπίλας: «Έσωσα από τον θάνατο ηθοποιό που πέντε μέρες δεν απαντούσε»

Η σοκαριστική αποκάλυψη του ηθοποιού

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Λύγισε» ο Σπύρος Μπιμπίλας: «Έσωσα από τον θάνατο ηθοποιό που πέντε μέρες δεν απαντούσε»

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Σπύρος Μπιμπίλας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ και φυσικά αναφέρθηκε στις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ μίλησε έκανε λόγο για τα δικαιώματα των ηθοποιών ενώ δεν δίστασε να δείξει την ενόχληση του προς τους δημοσιογράφους, οι οποίοι δεν έχουν σεβαστεί τον ιδιωτικό του χώρου.

«Δεν είναι δυνατόν να ξυπνάω το πρωί, να κατεβάζω τα σκουπίδια και να με περιμένει μία κάμερα»

«Μου είχαν περιγράψει ότι και παλιά υπήρχαν τέτοια θέματα. Αυτά που μου έχουν περιγράψει είναι το ίδιο τραγικά με αυτά που γίνονται σήμερα. Αλλά δεν έχει νόημα να κατηγορούμε ανθρώπους που έχουν πεθάνει» είπε αμέσως μετά.

Αναφερόμενος στον Δημήτρη Λιγνάδη δήλωσε: «Με θλίβει βαθύτατα η φυλάκιση ενός ανθρώπου της Τέχνης. Δεν το έχουμε ξαναδεί παγκοσμίως» ενώ αμέσως μετά αναφέρθηκε και στον χαρακτηρισμό «μέτριος ηθοποιός»: «Εγώ εκείνο το βράδυ κοιμήθηκα αγκαλιά με όλη την Ελλάδα και σκέφτηκα τον Δημήτρη που ήταν μόνος του. Είμαι πολύ ευαίσθητος άνθρωπος. Είναι λάθος της υπερασπιστικής του γραμμής να μπλέξει ένα αθώο Σωματείο. Δεν με πείραξε η επίθεση. Με παραξένεψε. Δεν ξέρω ποιος τον έβαλε ή έγραψε αυτά τα λόγια».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας στο τέλος λύγισε όταν δήλωσε πως πρόλαβε να σώσει από τον θάνατο παλιά ηθοποιό: «Έσωσα ηθοποιό που πέντε μέρες δεν απαντούσε. Πήγα και φρόντισα να πάει στο γηροκομείο. Την πρόλαβα. Είμαι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος και δεν δέχομαι κανείς να παίζει με το συναίσθημά μου».

Λύγισε» ο Σπύρος Μπιμπίλας

Σπύρος Μπιμπίλας: «Τα περιοδικά του κ. Κωστόπουλου με έβγαζαν ως μαϊντανό και περίεργο άνθρωπο»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Σάσα… σταμάτα» στο Timeline με την Σάσα Σταμάτη και μίλησε για την μέχρι τώρα επαγγελματική του πορεία.

Μάλιστα, ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ που έχει συγκινήσει όλη την Ελλάδα με το ήθος του, ανέφερε κάποιους χαρακτηρισμούς που τον πλήγωσαν αρκετά.

Σπύρος Μπιμπίλας για περιοδικά

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε αρχικά: «Κάθε φορά που χάνεται μια σχέση μου, για μένα είναι σαν ένας μικρός θάνατος. Κάθε φορά που χώριζα έκανα εξωστρεφή πράγματα. Εκεί παρεξηγήθηκα».

Και αμέσως μετά πρόσθεσε: «Την περίοδο του 1995 που όλα τα περιοδικά και κυρίως του κ. Κωστόπουλου με έβγαζαν ως μαϊντανό, περίεργο άνθρωπο με κίτρινα και κόκκινα παντελόνια, εγώ περνούσα τις πιο τραγικές φάσεις της προσωπικής μου ζωής αλλά ήθελα να το βγάλω με άλλο τρόπο. Ποτέ κανείς δεν ξέρει τον άλλον καλά όταν γράφει βλακείες. Έγραφαν ο μαϊντανός, ο δεύτερος, ο κιτς… Δεν θέλω να τα θυμάμαι».