Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Ραλλία Χρηστίδου: «"Το εντός" του θεάματος δεν είναι περισσότερο σάπιο από ότι σε άλλους χώρους»

Οι δηλώσεις της για τις καταγγελίες

Ραλλία Χρηστίδου: «
News 06.03.2021 20:50
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Η Ραλλία Χρηστίδου παραχώρησε συνέντευξη στην Espresso και στην Βίβιαν Μπενέκου και μίλησε για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάματος ενώ δήλωσε πως δεν θα ξανά ασχοληθεί με το τραγούδι.

Έχουν έρθει τα πάνω κάτω στον χώρο του θεάματος και του πολιτισμού. Είναι τόσο σάπιο «το εντός» του θεάματος;

«"Το εντός" του θεάματος δεν είναι περισσότερο σάπιο από ότι σε άλλους επαγγελματικούς χώρους. Έχει όμως ιδιαιτερότητες. Η πρώτη είναι ότι έχει δημοσιότητα, οπότε τα προβλήματα, εφόσον κάποιος πάρει την απόφαση να τα εκφράσει, γίνονται γνωστά. Η δεύτερη και σημαντικότερη είναι ότι ο χώρος μας, αν και προβεβλημένος, μαστίζεται από τρομακτική εργασιακή επισφάλεια.

Οι άνθρωποι του θεάτρου λ.χ. βρίσκονται δυο και τρεις φορές τον χρόνο άνεργοι. Και εκεί εμφιλοχωρεί η ανάγκη για «παρέες», προκειμένου ένας καλλιτέχνης, ιδιαίτερα αν είναι νέος στον χώρο, να εργαστεί. Η χρόνια αυτή κατάσταση χειροτέρεψε με την οικονομική κρίση και έφτασε σε αδιέξοδο τον τελευταίο χρόνο, με τις καραντίνες και την στάση του υπουργείου Πολιτισμού απέναντι στους εργαζομένους. Είναι αξιοσημείωτο όμως το γεγονός ότι οι άνθρωποι του θεάματος κατάφεραν να μετουσιώσουν το αδιέξοδο και την ανεργία σε κραυγή, σε αντίδραση, σε καταγγελία. Κατάφεραν να κάνουν τον πόνο τους έναυσμα για ενδοσκόπηση και, τελικά, μία κάθαρση.

Γίνονται τόσες… παραχωρήσεις για να πας μπροστά;

Όχι, περισσότερες από ότι σε άλλους χώρους. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι καλλιτέχνες δεν είναι χομπίστες, είναι επαγγελματίες. Από αυτήν τη δουλειά δεν ταϊζουν μόνο την ψυχή του κοινού ή της ματαιοδοξίας τους ή ότι άλλο κλισέ ειπωθεί κατά καιρούς, αλλά και τιε οικογένειές τους. Άρα τίθεται και για αυτούς ζήτημα βιοπορισμού. Αυτό το διάστημα δεν ξέρει ο κόσμος ότι πολλοί καλλιτέχνες είναι στα συσσίτια του ΣΕΗ.

Η ανατροπή που συντελείται τώρα ελπίζω να βοηθήσει ώστε να μην αντιμετωπίζονται στο εξής οι καλλιτέχνες ως περιπτώσεις υπερφιλόδοξων νάρκισσων, που θα κάνουν τα πάντα για να πάνε μπροστά, αλλά ως χώρος με επαγγελματίες, οι οποίοι δουλεύουν σκληρά, συχνά υποαμειβόμενοι.

Ραλλία Χρηστίδου για καταγγελίες

Λίγα λόγια για την ζωή της Ραλλίας Χρηστίδου

Γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 1979 και μεγάλωσε στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Ο πατέρας της κατάγεται από την Ξάνθη και η μητέρα της από την Κοκκινιά του Πειραιά. Και οι δύο, μικρασιατικής καταγωγής.

Ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας σε ηλικία 6 ετών στο Εθνικό Ωδείο (Ιστορία της Μουσικής, Μορφολογία της Μουσικής, Θεωρία, Αρμονία, Πιάνο), από όπου αποφοίτησε στα 22 της χρόνια με βαθμό πτυχίου άριστα παμψηφεί, ενώ συνέχισε σπουδές στα ανώτερα θεωρητικά. Επίσης, αποφοίτησε από το Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης.

Πτυχιούχος φοροτεχνικός μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιου ΙΕΚ

Σπουδάζει Δημόσια Διοίκηση στη σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ε.Α.Π.

Έχει κάνει σπουδές φωνητικής, κινησιολογίας και υποκριτικής στο Vocal Studio με την Αρετή Τοπουζίδη, καθώς και σπουδές μουσικής παραγωγής και ηχοληψίας. Επίσης, εργαζόταν από την ηλικία των 18 ετών στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος γραφείου.

Στη συνέχεια τραγουδάει ημι-επαγγελματικά με την μουσική ομάδα του πολιτισμού του δήμου Ν. Ηρακλείου "Νάστρα" και εργάστηκε ως δασκάλα κλασικής κιθάρας σε ωδεία.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ραλλία Χρηστίδου: "Είμαι σε συνεχή αγώνα κι ακόμα δεν έχεις δει τίποτα!"

Ακομπλεξάριστη η Ραλλία Χρηστίδου! Οι φωτογραφίες με μπικίνι και το πραγματικό της σώμα!

Share