Σπύρος Μπιμπίλας: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα φτάσουμε να μιλάμε για βιασμούς, εξευτελισμό και απειλές»

«Τις πρώτες μέρες δέχθηκα μεγάλες πιέσεις»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σπύρος Μπιμπίλας: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα φτάσουμε να μιλάμε για βιασμούς, εξευτελισμό και απειλές»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή Ευτυχείτε και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν γίνει στον χώρο του θεάτρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να φανταστεί πως τα πράγματα θα φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ τόνισε πως οι καταγγελίες που φτάνουν στο σωματείο είναι πάρα πολλές, ενώ την ίδια στιγμή, έχουν αυξηθεί και τα μέλη, ειδικά από τη μέρα που έγινε η "επίθεση" στον Σπύρο Μπιμπίλα από τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον συνήγορό του.

Οι δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου

«Τις πρώτες μέρες δεχόμουν απίστευτες πιέσεις από παντού. Τώρα αντιμετωπίζω πιο ψύχραιμα την κατάσταση. Τα πράγματα πάνε προς τη δικαιοσύνη και επομένως εμείς πρέπει να σιωπούμε όταν μιλάει η δικαιοσύνη. Το Πειθαρχικό του ΣΕΗ συνεχίζει το έργο του και οι πόρτες του σωματείου είναι ανοιχτές για όλους.

Μετά την επίθεση που δέχθηκε το σωματείο από την υπερασπιστική γραμμή του κυρίου Λιγνάδη αυξήθηκαν πολύ τα μέλη του σωματείου. Τελευταία προσθήκη ήταν η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Σπύρος Μπιμπίλας ΣΕΗ καταγγελίες

Λόγω της εχεμύθειας που έχουμε, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όποιος θέλει να καταγγείλει με σοβαρότητα, μπορεί να έρθει είτε σε εμάς είτε να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη.

Έρχονται διάφορες καταγγελίες στο ΣΕΗ, ανάμεσα σε αυτές και κάποιες καταγγελίες που απλώς θα συζητηθούν στο πειθαρχικό αλλά δεν είναι τόσο σοβαρές. Ούτε εγώ δεν ξέρω το περιεχόμενο των φακέλων. Το πειθαρχικό συμβούλιο είναι το αρμόδιο, το οποίο έχει απόλυτη εχεμύθεια», είπε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Έχω σοκαριστεί, γιατί μπορεί να γνωρίζαμε για κάποιες περίεργες συμπεριφορές ανθρώπων, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα φτάσουμε να μιλάμε για βιασμούς, εξευτελισμό και απειλές ανθρώπων».

«Έκλαιγα στο κρεβάτι μου! Με κοροϊδεύανε και τώρα μου λένε χίλια συγγνώμη»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε για το κύμα στήριξης που δέχεται, μετά τον καταιγισμό καταγγελιών και την υπόθεση Λιγνάδη, στο Secret των Παραπολιτικών και την Σπυριδούλα Τριάντου.

«Μου έχουν κάνει πολύ ωραία πράγματα. Αφού μιλάει ο κόσμος, τι να πω εγώ; Και από κόσμο που δεν το περιμέναμε βλέπω αναρτήσεις, τι οποίες και αναδημοσιεύω. Νιώθω βαθιά ικανοποίηση και βλέπω πως οι αναρτήσεις γίνονται και από κόσμο εκτός χώρου, που δεν γνωρίζω. Εγώ τι να απαντήσω λοιπόν; Απαντούν εκείνοι για μένα και τους ευχαριστώ από καρδιάς», δήλωσε ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ.

«Μια βαθιά συγκίνηση ένιωσα την πρώτη βραδιά, όταν όλοι στάθηκαν στο πλευρό μου. Νιώθω πως έχω την αγκαλιά όλης της Ελλάδας και έκλαιγα από συγκίνηση στο κρεβάτι μου. Άνθρωπος δεν είμαι κι εγώ; Με κοροϊδεύανε και τώρα μου λένε χίλια συγγνώμη», λέει ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση.