Μαίρη Συνατσάκη: «Έχουμε γίνει πιόνια και παίζουμε το παιχνιδάκι "εμφύλιος" με όλη μας την μαεστρία!»

Η επίθεση που δέχτηκε μετά τα χθεσινά επεισόδια από τους followers της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μαίρη Συνατσάκη: «Έχουμε γίνει πιόνια και παίζουμε το παιχνιδάκι

Η Μαίρη Συνατσάκη δέχτηκε μια έντονη επίθεση από followers της στο instagram, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Τα άγρια αυτά σκηνικά που διαδραματίστηκαν χθες το βράδυ έκαναν πολλούς χρήστες να ξεσπάσουν, με μερικούς από αυτούς να βομβαρδίσουν την Μαίρη Συνατσάκη με αρνητικά μηνύματα, καθώς η ίδια δεν είχε πάρει θέση σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, που έσπευσε να τοποθετηθεί αρνητικά στην επίθεση αστυνομικού σε έναν νεαρό.

Η Μαίρη Συνατσάκη λοιπόν ξεκαθάρισε τη στάση της και έγραψε χαρακτηριστικά: “Είσαστε με τα καλά σας που θα υπήρχε έστω και ΜΙΑ περίπτωση στο εκατομμύριο να συμφωνήσω με οποιαδήποτε μορφή βίας; Αν σκέφτεστε έτσι για μένα προφανώς αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτεστε για τη ζωή, εσείς. Έχουμε γίνει πιόνια και παίζουμε το παιχνιδάκι “Εμφύλιος” με όλη του τη μαεστρία”.

Και αμέσως μετά έγραψε: “Νιώθω την ίδια ντροπή και θλίψη για τον άνθρωπο που έκανε τη βόλτα του στο πάρκο προχθές όπως και για τον άνθρωπο που κλήθηκε να κάνει τη δουλειά του σήμερα το βράδυ. Λυπάμαι για κάθε μορφή βίας. Και για κάθε διχασμό που προκαλεί… Νιώθω σαν να έγραψε εγώ αυτό το ποστ οπότε το αφήνω εδώ και το οικειοποιούμαι σαν δική μου θέση. Σας ικετεύω δείτε σε τι κατάσταση μας έχουν φέρει και δείξτε όση συμπόνοια έχετε. Τίποτα άλλο δε θα μας σώσει από την ανθρωπιά".

Μαίρη Συνατσάκη επίθεση από followers
Μαίρη Συνατσάκη instagram post
Μαίρη Συνατσάκη ποστ

Εκτός από την Μαίρη Συνατσάκη και ο Νίκος Μουτσινάς τοποθετήθηκε αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στην Νέα Σμύρνη

Λίγες ώρες μετά τα σοκαριστικά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα της Τρίτης, ο Νίκος Μουτσινάς θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια και να εξηγήσει πως η βία δεν είναι σε καμία περίπτωση η απάντηση για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου.

Ο παρουσιαστής είχε πάρει θέση και την Κυριακή, μετά το αρχικό περιστατικό που έγινε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και έτσι χθες επέστρεψε με μία νέα ανάρτηση όλο νόημα.

Το βασικό που ήθελε να πει μέσα από την τοποθέτησή του είναι ότι η βία δεν μπορεί να είναι απάντηση στη βία, καθώς τότε δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε για τα αυτονόητα, ενώ τόνισε την ανάγκη να απομακρυνθεί το κομματικό σκέλος από τα δύο περιστατικά.

«Αν απαντάς στη βία με βία, τότε δεν υπάρχει λόγος να ζητάμε και να συζητάμε τα αυτονόητα. Φύγετε από τα κόμματα, φύγετε από τις στολές και δείτε μόνο τον άνθρωπο, όποιος κι αν είναι. Είτε αστυνομικός, είτε απλός πολίτης, είτε άντρας, είτε γυναίκα. Το μήνυμα κατά της βίας δεν είναι η χρήση βίας από κανέναν μας».

Νίκος Μουτσινάς Νέα Σμύρνη