Το Πρωινό: Η απάντηση στη Ναταλία Γερμανού - «Η ίδια κάνει κριτική σε άλλη εκπομπή»

«Εμείς φέραμε το σχόλιο στην πρωινή ζώνη»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Το Πρωινό: Η απάντηση στη Ναταλία Γερμανού - «Η ίδια κάνει κριτική σε άλλη εκπομπή»

Το πρωί της Δευτέρας, η ομάδα του Πρωινού θέλησε να δώσει τη δική της απάντηση στη Ναταλία Γερμανού για την τοποθέτησή της στο Καλύτερα δεν γίνεται με αφορμή το «άδειασμα» του Battle of the Couples από την εκπομπή του ΑΝΤ1.

H Ναταλία Γερμανού, εμφανώς ενοχλημένη από όσα ακούστηκαν, είπε:

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει τη γνώμη του και κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να του αρέσει το battle of the couples. Με ξένισε εμένα λίγο φανατισμός του Βαγγέλη Περρή που είπε ότι «πρέπει επειγόντως να σταματήσει η προβολή του».

Αυτά τα υπερβολικά εγώ δεν τα μπορώ. Το να κοροϊδέψεις όσο θες μία εκπομπή, είτε λέγεται Bachelor, είτε battle of the couples, είναι περισσότερο δουλειά των σατιρικών εκπομπών, του Μουτσινά, των Αρβύλα κτλ. Δεν βλέπω με ποιο σκεπτικό ένα πρωινό, ή ένα μεσημεριανό είναι η δουλειά του να ασκήσει δριμεία κριτική εναντίον προγραμμάτων άλλων καναλιού.

Ναταλία Γερμανού Battle of the Couples

Κι εμένα πολλές φορές πολλά προγράμματα δεν μου αρέσουν, και του δικού μου καναλιού και άλλων, δεν έχω βγει ποτέ στην εκπομπή να πω «τι σκουπίδι είναι αυτό. Ντροπή και αίσχος». Δεν είναι η δουλειά μας να το κάνουμε, υπάρχουν τηλεκριτικοί, υπάρχουν σατιρικές εκπομπές. Μου φάνηκε λίγο άχαρο. Δηλαδή αν ήταν στο 23% πάλι θα λέγανε.

Είμαι άλλης φιλοσοφίας, αν υπάρχει ένα προϊόν στο κανάλι που εργάζομαι το οποίο δεν μου αρέσει, δε θα βγω στον αέρα του καναλιού που εργάζομαι να το ξεσκίσω», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

Η απάντηση του Πρωινού στη Ναταλία Γερμανού

«Είδες την Ναταλία το Σαββατοκύριακο; Μας την είπε!» είπε ο Γιώργος Λιάγκας στον Βαγγέλη Περρή.

Ο Βαγγέλης Περρής από τη μεριά του απάντησε: «Συμφωνώ, συναδελφικότητα λέγεται. Βέβαια, υπάρχει μία μικρή αντίφαση. Εγώ τη Ναταλία και την εκτιμώ και την αγαπάω, κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει το ο,τιδήποτε λέγεται δημόσια.

Η ίδια η Ναταλία κάνει κριτική σε άλλη εκπομπή, ότι δηλαδή αυτό που λέει ότι δεν πρέπει να κάνουμε, αυτό κάνει. Είναι λογικό ότι το κάνει γιατί αναφέρεται σε άλλους και υποδεικνύει στον τρόπο που πρέπει να συμπεριφέρονται. Δεν είναι θέμα εκπομπής, είναι θέμα μηνύματος.

Πριν μία εβδομάδα, η Ναταλία είχε αναφερθεί σε λαϊκό τραγουδιστή και στο μήνυμά του που σχολίασε ήταν πολύ βίαιο. Δεν είπε ότι είναι ένας τραγουδιστής κι εγώ είμαι στιχουργός και δε θα αναφερθώ στα επαγγελματικά γιατί είμαστε στον ίδιο χώρο.

Επομένως έχει σημασία τι είναι αυτό που εκπέμπεται. Αυτό που σχολιάστηκε είναι το περιεχόμενο της εκπομπής» είπε ο δημοσιογράφος».

Η Φαίη Σκορδά τέλος είπε: «Η Μενεγάκη δεν έκανε ποτέ σχόλιο! Η Ναταλία τώρα τελευταία πάει σε αυτό το κομμάτι. Κάποιες άλλες εκπομπές, όπως η δική μας φέρανε το σχόλιο στην πρωινή ζώνη για πρώτη φορά».

Τσακώθηκαν στον αέρα του Πρωινού Λιάγκας και Σκορδά

Κανονικός χαμός επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή Πρωινό μιας και οι τόνοι ανέβηκαν σημαντικά ανάμεσα στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα, με τους δυο παρουσιαστές να τσακώνονται και να μιλάνε με αρκετή ένταση.

Αφορμή στάθηκε ένα ρεπορτάζ της εκπομπής για την Έμιλυ Ρατακόφσκι, η οποία αποφάσισε να μην καθορίσει το φύλο του παιδιού της μέχρι να μεγαλώσει, να γίνει 18 και να πάρει εκείνο την απόφαση για το αν θα είναι αγόρι ή κορίτσι.

Ο Γιώργος Λιάγκας διαφώνησε έντονα με την άποψη αυτή και έκανε μία έντονη τοποθέτηση, στην οποία βέβαια η Φαίη Σκορδά απάντησε, ενώ οι τόνοι ανέβηκαν με τον Γιώργο Λιάγκα και τις προηγούμενες μέρες.

«Υπάρχει ένα κίνημα – που ελπίζω να μινιμαλιστεί – που λέει ότι το παιδί δεν έχει φύλο και θα το επιλέξει όταν γίνει 18, ανακοινώνοντάς το στους γονείς. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω κάτι… Σεξουαλική ταυτότητα έχει και μπορεί να μην την ανακοινώσει και πουθενά αν δεν θέλει.

Ένα παιδί γεννιέται αγόρι ή κορίτσι. Δεν γίνεται να μην γεννηθεί αγόρι ή κορίτσι. Μιλάω για την ανατομία, το φύλο του παιδιού. Το τι θα επιλέξει σεξουαλικά είναι δικό του θέμα.

Από εκεί και πέρα άνδρας ή γυναίκα δεν σημαίνει ότι πάω με άνδρες ή γυναίκες. Από την ημέρα που γεννιέσαι είσαι άνδρας ή γυναίκα.

Θεωρώ ότι στο πλαίσιο του πολιτικά ορθού έχουμε χάσει τα αβγά και τα πασχάλια! Είμαστε μοντέρνοι και προοδευτικοί άνθρωποι να μεγαλώνουμε με νόμους ισότητας τα παιδιά μας, να φερόμαστε σε όλους τους ανθρώπους έτσι, όμως όταν γεννιέμαι με ανδρικά ή γυναικεία όργανα είμαι ή αγόρι ή κορίτσι», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας με ανεβασμένους τόνους.

Η Φαίη Σκορδά δεν άφησε την τοποθέτησή του να πέσει κάτω και αμέσως του απάντησε: «Καταλαβαίνω τι λες, δεν είμαι από άλλο πλανήτη. Και πολλές φορές δεν έχει να κάνει η συμπεριφορά με τη σεξουαλική προτίμηση, η οποία μπορεί να αλλάξει. Δεν υπάρχουν ταμπέλες πια σε αυτά τα πράγματα.

Σκορδά Λιάγκας Πρωινό

Βλέπεις ότι καθώς τα χρόνια περνούν, κάποια πράγματα που μας φαινόντουσαν περίεργα εν τέλει τα καταλαβαίνεις. Πλέον πρέπει να αποδεχθούμε ότι ο καθένας θα κάνει τις επιλογές του. Και μένα μου φαίνεται περίεργο αλλά υπάρχει ένα κίνημα, στο οποίο οι άνθρωποι αισθάνονται έτσι και αυτή είναι η επιλογή τους. Να το σέβεσαι».

Ο Γιώργος Λιάγκας ωστόσο απάντησε ξανά, φανερά εκνευρισμένος: «Να μην έχουμε άποψη εμείς δηλαδή; Αν το κίνημα λέει βλακείες, δεν με ενδιαφέρει πως το λένε. Σέβομαι αλλά έχω και εγώ τη γνώμη μου. Αφού διαφωνείτε σήμερα να μην λέτε ότι τα παιδιά σας είναι αγόρια ή κορίτσια. Μιλάω για την ανατομία. Αυτό δεν δέχονται αυτοί οι άνθρωποι».