Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Δικηγόρος 58χρονου: «Το γενετικό υλικό μεταφέρθηκε εκεί ακουσίως μέσω τρίτου προσώπου»

«Είναι το μοναδικό αποδεικτικό υλικό εις βάρος του κατηγορουμένου»

Δικηγόρος 58χρονου: «Το γενετικό υλικό μεταφέρθηκε εκεί ακουσίως μέσω τρίτου προσώπου»
News 27.03.2021 14:57
Από Youweekly Team

Το πρωί του Σαββάτου, ο δικηγόρος του 58χρονου άνδρα που κατηγορείται για το ριφιφί στις θυρίδες στο Ψυχικό, μίλησε στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα και μεταξύ άλλων ανέφερε πως το γενετικό υλικό που βρέθηκε θα μπορούσε να έχει τοποθετηθεί εκεί από τρίτο πρόσωπο.

Μετά τη χθεσινή του απολογία, ο 58χρονος προφυλακίστηκε και όπως εξήγησε ο δικηγόρος του αυτό έγινε γιατί το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε είναι ενοχοποιητικό.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του 58χρονου

«Το μοναδικό αποδεικτικό υλικό εις βάρος του κατηγορουμένου είναι η ταυτοποίηση του βιολογικού υλικού του σε μείγμα τριών ή τεσσάρων προσώπων εντός ενός κιβωτίου σε μια θυρίδα που δεν έχει νόμιμη πρόσβαση. Μεμονωμένα αυτό το στοιχείο είναι επιβαρυντικό, γι΄ αυτό έγινε και η κράτησή του.

Ωστόσο, υπάρχει ένας ισχυρισμός που λέει ότι “ουδέποτε είχα πρόσβαση σε αυτήν τη θυρίδα”, υπάρχει μια εύλογη απορία για το πώς βρέθηκε εκεί το βιολογικό υλικό του. Η μόνη εύλογη εξήγηση είναι ότι δεν αποτέθηκε το βιολογικό υλικό πρωτογενώς από τον ίδιο στο κουτί, αλλά μεταφέρθηκε εκεί ακουσίως μέσω τρίτου προσώπου, προφανώς της ιδιοκτήτριας της θυρίδας».

Ο Βασίλης Σερεμέτης μάλιστα τόνισε ότι υπάρχει αρχείο στην τράπεζα με το ποιοι επισκέπτονται τις θυρίδες, δεν υπάρχει όμως οπτικό υλικό, καθώς τα αρχεία που κρατούνται από τις κάμερες ασφαλείας, δεν ξεπερνούν τον ένα μήνα.

«Είμαστε πολύ νωρίς ακόμη στην υπόθεση. Είμαστε στο στάδιο των ανακρίσεων. Θα γίνουν σίγουρα ενέργειες από τον ανακριτή και περιμένουμε τα αποτελέσματα των αναλύσεων του τεχνικού συμβούλου» κατέληξε ο γνωστός δικηγόρος.

Τι υποστήριξε ο 58χρονος στην απολογία του

Αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει έρθει σε άμεση επαφή με το εσωτερικό της θυρίδας στο Ψυχικό όπου εντοπίστηκε γενετικό του υλικό ο 58χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος μετά την απολογία του προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο κατηγορούμενος στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα φέρεται να επέμεινε πως το μόνο στοιχείο στο οποίο στηρίχτηκε το εις βάρος του κατηγορητήριο είναι η ταυτοποίηση βιολογικού του υλικού σε μεικτό δείγμα ενός πλαστικού κουτιού «που -θεωρητικά- βρέθηκε χωρίς όμως να κατασχεθεί σε τραπεζική θυρίδα», ενώ στο ίδιο υποκατάστημα η οικογένειά του διατηρεί επίσης μία τραπεζική θυρίδα, στην οποία έχει νόμιμη πρόσβαση.

«Σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχω έρθει σε άμεση επαφή με το εσωτερικό της θυρίδας με αριθμό (…). Μόνη εύλογη εξήγηση της ανεύρεσης του βιολογικού υλικού στο συγκεκριμένο σημείο, και μάλιστα αναμεμιγμένο με βιολογικό υλικό τουλάχιστον άλλων δύο ατόμων, είναι διά τρίτου προσώπου μεταφορά αυτού από το σημείο όπου πρωτογενώς εναποτέθηκε από εμένα», υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, εξηγώντας τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει μεταφορά γενετικού υλικού.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να επέμεινε ότι το μεικτό δείγμα DNA δεν εναποτέθηκε πρωτογενώς από εκείνον, αλλά μεταφέρθηκε διά τρίτου προσώπου: «Είναι αυτονόητο ότι στο χώρο του θησαυροφυλακίου ερχόμαστε άπαντες σε άμεση σωματική επαφή με κοινές επιφάνειες, όπως η πόρτα εισόδου του θησαυροφυλακίου, τα κοινόχρηστα καθίσματα και το κοινό στο τραπέζι όπου εναποτίθενται τα κουτιά και το περιεχόμενο των θυρίδων.

Ειδικά, δε, η επίμαχη θυρίδα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο τραπέζι και τα καθίσματα όπου κάθονται οι μισθωτές. Πρέπει να αναφερθεί ότι σε περιβάλλον προστατευμένο από καιρικές συνθήκες, υγρασία κ.λπ., όπως ακριβώς ο κλειστός χώρος του θησαυροφυλακίου, το βιολογικό υλικό διατηρείται αναλλοίωτο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και για χρόνια», φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος, τονίζοντας ότι για το ζήτημα αυτό έχει απευθυνθεί σε τεχνικό σύμβουλο-γενετιστή, ο οποίος θα προβεί σε έλεγχο και ανάλυση της κατάστασης.

Σύλληψη 58χρονου τι υποστήριξε ο ίδιος στην απολογία του

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σύλληψη 58χρονου: Μάρτυρας αποκαλύπτει για το ένα θύμα - «Ένιωσε πως αυτό που συνέβη ήταν σαν βιασμός»

Σύλληψη 58χρονου: Τι απαντά ο ίδιος για την διάρρηξη των θυρίδων στο Ψυχικό

Share