Τάσος Χαλκιάς: «Στο θέατρο κανείς δεν είναι κούκος. Όποιος νομίζει ότι είναι, είναι βλαξ»

Η αναφορά του ηθοποιού στις καταγγελίες των συναδέλφων του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τάσος Χαλκιάς: «Στο θέατρο κανείς δεν είναι κούκος. Όποιος νομίζει ότι είναι, είναι βλαξ»

Το πρωί της Πέμπτης, ο Τάσος Χαλκιάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Happy Day και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στις καταγγελίες στον χώρο του θεάματος και της υποκριτικής.

Ο γνωστός ηθοποιός που πριν μερικές μέρες δάκρυσε on air ανέφερε αρχικά: «Φανερά οι πάντες είναι με τα θύματα και σε καμία περίπτωση δεν είναι με τους θύτες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που κατηγορούνται, μέχρι να αποδειχτεί ότι είναι θύτες και να πληρώσουν το όποιο τίμημα, είτε αφορά τη δικαιοσύνη, είτε αφορά την κοινωνική κατακραυγή, είτε αφορά την όποια τιμωρία ενδοσωματειακά, δηλαδή μέσα από το σινάφι, τότε θα μπορούμε να μιλάμε με ασφάλεια.»!

Αμέσως μετά πρόσθεσε: «Τις ωραίες παραστάσεις δεν τις έκαναν πάντα τέτοιοι άνθρωποι, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι κάπου αλλού και ξαφνικά τους είδαμε μπροστά μας. Σπουδαίες παραστάσεις έχουν γίνει σε θεατράκια των 60 θεατών. Έχουν γίνει σε σημαντικούς χώρους της δουλειάς, απλά δεν είναι μέσα στην ίντριγκα, δεν πουλάνε που λέμε. Μια σπουδαία δουλειά δεν την κάνει ένας σπουδαίος από μόνος του. Στο θέατρο κανείς δεν είναι κούκος. Όποιος νομίζει ότι είναι, είναι βλαξ. Το λέω ξεκάθαρα. Τελειωμένα πράγματα».

Αναφορικά με το αν του είχε εμπιστευτεί κάποιος κάποια ιστορία υποστήριξε: «Δεν είχε τύχει ποτέ. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα αντιλαμβανόταν κάτι τέτοιο και θα το άφηνε να περάσει. Αν δεν είχα τη δύναμη να κάνω κάτι καλύτερο, θα έφευγα από αυτή τη δουλειά. Φανερά ενοχλημένος, πειραγμένος και θιγμένος. Δεν αντιλήφθηκα κάτι».

Τάσος Χαλκιάς για καταγγελίες

Τάσος Χαλκιάς για Κιμούλη: «Για να λέγεται κάποιος ''θεατράνθρωπος'' πρέπει να είναι και άνθρωπος»

Ο Τάσος Χαλκιάς μίλησε στην εκπομπή «Love It» για τις καταγγελίες, τον Γιώργο Κιμούλη αλλά και τη φίλη του Ζέτα Δούκα.

Για όσα έχει καταγγείλει η Ζέτα Δούκα κατά του Γιώργου Κιμούλη, ο Τάσος Χαλκιάς αναφέρει τα εξής: «Είμαι ένας άνθρωπος που από καιρό τώρα δεν ξαφνιάζομαι με τίποτα. Ξέρω πάρα πολλά πράγματα για τον χώρο, εξαιρετικά πολλά. Δεν ανήκω σε αυτούς οι οποίοι θα δικαιώσουν ή θα αδικήσουν κάποιον, όταν μια υπόθεση έχει τραβήξει προς τη Δικαιοσύνη.

Η Ζέτα Δούκα είναι όχι απλά ένας αγαπημένος μου άνθρωπος… Τόλμησε να κάνει κάτι το οποίο της είχε συμβεί πριν από πολλά χρόνια. Καλώς κατά τη γνώμη μου και εύχομαι μέσα από την ψυχή μου, αν πραγματικά δέχτηκε όλη αυτή την κακοποίηση, να δικαιωθεί με τον τρόπο που εκείνη επιθυμεί να δικαιωθεί». Ο ηθοποιός πλέον θα βρίσκεται στη σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», μια προσθήκη που έρχεται να καλύψει το κενό του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Από την άλλη μεριά, ο Γιώργος Κιμούλης είναι ένας αναγνωρισμένος καλλιτέχνης. Για να είναι κάποιος θεατράνθρωπος, πρέπει να είναι του θεάτρου και άνθρωπος μαζί. Όταν ακούμε τέτοια πράγματα, το δεύτερο συνθετικό δεν έχει λόγο να υπάρχει. Άρα να είστε πιο προσεκτικοί ποιον ονομάζετε θεατράνθρωπο. Ένας μεγάλος καλλιτέχνης πρέπει να έχει και μια σημαντική συμπεριφορά. Έχω δουλέψει μαζί του, αλλά δεν ανήκω σε εκείνα τα αντράκια που μπορεί κάποιος να τους θίξει και να μείνουν ήσυχοι. Το κάνω γνωστό αυτό», συμπλήρωσε ο γνωστός ηθοποιος.