Δώρα Αναγνωστοπούλου: «Έχω υποστεί εργασιακό εκφοβισμό από γυναίκα κι όχι από άντρα»

Η αποκάλυψη της δημοσιογράφου

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δώρα Αναγνωστοπούλου: «Έχω υποστεί εργασιακό εκφοβισμό από γυναίκα κι όχι από άντρα»

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η Δώρα Αναγνωστοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στο Καλύτερα Δε Γίνεται και στη Σοφία Τσίπα και αποκάλυψε πως έχει δεχτεί εργασιακό εκφοβισμό.

Οι δηλώσεις της Δώρας Αναγνωστοπούλου για τον εκφοβισμό στον εργασιακό χώρο

«Υπάρχουν συνάδελφοι που μου έχουν εξομολογηθεί ότι έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση. Βεβαίως νομίζω ότι είναι η ώρα να βγούνε όλοι μπροστά με μια φωνή γιατί αξίζει τον κόπο να αλλάξει κάτι.

Έχω υποστεί εργασιακό εκφοβισμό από γυναίκα κι όχι από άντρα. Νομίζω ότι κι οι γυναίκες πολλές φορές μες στην αγωνία τους να υπερισχύσουν μέσα στον χώρο, μπορούν να γίνουν πολύ σκληρές. Υπάρχει φόβος και ποτέ δεν μπορείς να κατηγορήσεις μια γυναίκα κι έναν άντρα που το έχει περάσει αυτό και το πως θα αντιδράσει, ούτε μπορείς να τον νουθετήσεις σε μία τέτοια περίπτωση.» ενώ την ίδια στιγμή και η Ράνια Τζίμη αναφέρθηκε στην σεξουαλική παρενόχληση και το ελληνικό metoo.

 Δώρα Αναγνωστοπούλου για εργασιακό εκφοβισμό

Παράλληλα, και η Έλενα Ράντου μίλησε για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τους εκφοβισμούς

Η Ελένη Ράντου, με αφορμή την τηλεοπτική της επιστροφή στη νέα σειρά της ΕΡΤ, Ζακέτα να Πάρεις, παραχώρησε συνέντευξη στην Real News και στον Βασίλη Μπουζιώτη, μιλώντας μεταξύ άλλων για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας, τόσο σωματικής όσο και ψυχολογικής.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στις δικές της εμπειρίες στα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση και στα... χαστούκια που έδινε.

«Δεν ήξερα τίποτα. Ήμουν κλεισμένη στο θέατρό μου, το “Διάνα”, στήνοντας δικές μου δουλειές και ήμουν με έναν τρόπο αποκομμένη από όσα γίνονταν. Στο ορκίζομαι δεν ήξερα το παραμικρό από τα τέρατα που βγήκαν στη δημοσιότητα.

Ήξερα πως κάποιοι είναι δύσκολοι ή απότομοι ή απαιτητικοί, αλλά ποτέ δεν άκουσα κάτι τέτοιο. Ήμουν στην κοσμάρα μου και έπαθα σοκ με όσα βγήκαν με τόση πολύ γενναιότητα από αυτά τα κορίτσια και τα αγόρια του χώρου. Αλήθεια έμεινα άφωνη! Δεν είχα πάρει χαμπάρι για όλα αυτά και λυπάμαι για λογαριασμό μου. Θα έπρεπε να έχω πιο ανοιχτές “κεραίες”», απάντησε στο ερώτημα αν γνώριζε κάτι από αυτά που έχουν αποκαλυφθεί.

Έλενα Ράντου για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

«Όποτε δεχόμουν… πίεση, έδερνα! Στα πρώτα μου βήματα που κλείδωσαν πόρτες πίσω μου, με σεξουαλική διάθεση, έχωσα χαστούκια πολλά»

Όσο για το "μέτριο ηθοποιό" του Λιγνάδη στον Μπιμπίλα είπε «Καθόλου μέτριος δεν είναι ο Σπύρος. Ποιος μπορεί να πει ποιος είναι μέτριος; Και ξέρεις και κάτι άλλο; Με αυτό που έγινε κατέρρευσε κι όλο αυτό το “εγώ ασχολούμαι με τα σπουδαία, τα μεγάλα κείμενα κι αυτό σημαίνει ότι είμαι και πνευματικός άνθρωπος!”.

Δεν σημαίνει τίποτα! Για να γίνεις πνευματικός άνθρωπος, πρέπει να είσαι άνθρωπος και όχι κτήνος. Τι φτηνό επιχείρημα που ήταν αυτό! Επιχείρημα ενός ανθρώπου που είναι πολύ απελπισμένος. Το να βγαίνεις δημόσια και να αξιολογείς τον άλλο είναι ό,τι πιο ρατσιστικό υπάρχει. Δεν θα έλεγα ποτέ στη ζωή μου κάποιον μέτριο»