Καίτη Φίνου για Στάθη Ψάλτη: «Τον καιρό που ήταν άρρωστος δεν μπορούσα να τον δω»

«Έβλεπα τώρα φωτογραφίες που θα ανεβάσω»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Καίτη Φίνου για Στάθη Ψάλτη: «Τον καιρό που ήταν άρρωστος δεν μπορούσα να τον δω»

Η Καίτη Φίνου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα, όπου μίλησε για το καλλιτεχνικό της μέλλον και όχι μόνο. Αναφέρθηκε και στον αγαπημένο Στάθη Ψάλτη, με τον οποίο είχαν πολλά χρόνια σχέση.

Η ταλαντούχα ηθοποιός, αρχικά συγκινήθηκε και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της με το βίντεο που είχαν ετοιμάσει στην εκπομπή για την πορεία της μέχρι σήμερα σε θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο. Με αφορμή το βίντεο, γύρισε το χρόνο πίσω....

Μάλιστα, μίλησε και για τις δυο αδερφές της, που έφυγαν από τη ζωή.

Η εξομολόγηση της Καίτης Φίνου για τον Στάθη Ψάλτη

«Δεν αντέχω. Έβλεπα τώρα φωτογραφίες που θα ανεβάσω με τον Στάθη. Τον αγάπησα πάρα πολύ και αργότερα όταν γίναμε φίλοι. Τον αγάπησα πολύ και τον καιρό που ήταν άρρωστος που δεν μπορούσα να τον δω. Ήταν ένα κομμάτι από τη ζωή μου.

Αν μπεις λίγο στη διαδικασία να σκεφτείς, ήταν ένα παιδί από φτωχή οικογένεια και έπεσε κατευθείαν στα πολλά χρήματα με τόσες γυναίκες γύρω του. Το κατάλαβα στα 40 μου αυτό. Ήταν η επιβεβαίωσή του γιατί ήξερε ότι δεν ήταν όμορφος. Τον είδα και στο τέλος που πήγα. Τότε φοβόντουσαν γιατί νόμιζαν ότι εγώ θα φωνάξω τα κανάλια. Δόξα τω Θεώ τα έχω ζήσει αυτά και έτσι όπως δεν μπορεί να τα φανταστεί ο καθένας».

Ποιος ήταν ο Στάθης Ψάλτης

Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας το 1951 όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω. Αδελφός του είναι ο επίσης ηθοποιός Γιάννης Ρώτας.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη (γεν. 1973).

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια. Τελευταία του ταινία ήταν η "Νίκος Καζαντζάκης", την οποία δεν πρόλαβε να δει. Είχε παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς.

Τραγούδησε αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.

Τον Απρίλιο του 2014, ο ηθοποιός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.Πέθανε στις 21 Απριλίου 2017, στο Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" όπου νοσηλευόταν από τον Μάρτιο του 2017, με καρκίνο στους πνεύμονες.