Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Γιώργος Καραϊβάζ: Συγκλονίζει το κείμενο που είχε γράψει στην ιστοσελίδα του πριν δολοφονηθεί

«Μένοντας αδιαπραγμάτευτα πιστοί στα ιδεώδη μας...»

Γιώργος Καραϊβάζ: Συγκλονίζει το κείμενο που είχε γράψει στην ιστοσελίδα του πριν δολοφονηθεί
News 09.04.2021 20:02
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Σοκ έχει προκαλέσει η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος έπεσε θύμα πυροβολισμών το μεσημέρι της Παρασκευής, με τον ίδιο να ανατριχιάζει με ένα κείμενο που είχε συντάξει.

Ο αστυνομικός ρεπόρτερ εκτός από τη συνεργασία του με το κανάλι Star, είχε δημιουργήσει το site bloko.gr. στο οποίο στο εισαγωγικό του σημείωμα είχε πει ένα ευχαριστώ στους αναγνώστες του αλλά και στους συντάκτες του οι οποίοι μένουν πιστοί στα ιδεώδη τους.

Το κείμενό του Γιώργου Καραϊβάζ

«Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αναγνώστες μας που με συνέπεια, υπομονή και ουσιαστική συμβολή ενισχύουν την προσπάθεια που ξεκινήσαμε τα τελευταία χρόνια.

Μένοντας αδιαπραγμάτευτα πιστοί στα ιδεώδη μας, (το διαπιστώσατε άλλωστε μέσα από πολλές συγκρούσεις που όμως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οφέλησαν εαυτούς και αλλήλους), αλλάζουμε όψη και κόψη προκειμένου να γίνουμε πιο “φιλικοί” στο αναγνωστικό κοινό, εκσυγχρονίζοντας το λειτουργικό πλαίσιο και θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο από κακόβουλες επιθέσεις.

Κι επειδή η αλλαγή είναι μόνο σε επίπεδο αναφοράς εικόνας, παραπέμπουμε σε ότι αποτέλεσε το γενεσιουργό καταστατικό και καταστασιακό μας χάρτη.

“Οι καιροί ου μενετοί”, είχε αποφανθεί ο Περικλής μιλώντας στους Αθηναίους. Ειδικά στην εποχή μας, οι καιροί αποδεικνύονται ανυπόμονοι και ταχύτατα εναλλασσόμενοι.

Πιο εξειδικευμένα, οι συσχετισμοί και οι προοπτικές στο τομέα της ενημέρωσης αλλάζουν με δαιμονιώδη ρυθμό και το διαδίκτυο αφενός αποτελεί μία ανοιχτή πηγή σ’ ένα κλειστοφοβικό κι εσωστρεφές περιβάλλον, αφετέρου διεκδικεί περγαμηνές ενός από τα πλέον πρόσφορα μέσα πληροφόρησης.

Στερείται όμως στέρεου εποικοδομήματος, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση αντιπροσωπεύεται από την αξιοπιστία και την καλή- δημιουργική πρόθεση.

Αυτό το παραπάνω σύμπλοκο της αιτιώδους συνάφειας υπήρξε το κυρίαρχο κίνητρο που μας οδήγησε στην απόφαση, μαζί με ομάδα φίλων και συνεργατών, να επιχειρήσουμε να εντυπώσουμε το δικό μας αποτύπωμα στην ειδησεογραφία και στα τεκταινόμενα στα Σώματα Ασφαλείας.

Και θα το επιχειρήσουμε μακριά από δεσμεύσεις κι εξαρτήσεις με επώνυμες υπογραφές, σχόλια και παρεμβάσεις για τα καλώς και για τα κακώς κείμενα.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του bloko.gr, κι αυτές τις αρχές θα επιχειρήσουμε να υπηρετήσουμε με απαρέγκλιτη πίστη.

Γιώργος Καραϊβάζ»

 Γιώργος Καραϊβάζ κείμενο

Το τελευταίο ρεπορτάζ που παρουσίασε στο Αλήθειες με τη Ζήνα πριν τη δολοφονία του

Μισή ώρα πριν γνωρίσει τραγικό θάνατο έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ βρισκόταν στο πλατό της εκπομπής Αλήθειες με τη Ζήνα, όπου παρουσίαζε ένα ρεπορτάζ για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ βρισκόταν καθημερινά στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη και ασχολούνταν με την ειδικότητά του, δηλαδή το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Στο τελευταίο του ρεπορτάζ, ο δημοσιογράφος έδωσε μερικές παραπάνω πληροφορίες για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα που σόκαρε το πανελλήνιο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Γιώργος Καραϊβάζ: Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος που εκτελέστηκε στον Άλιμο

Γιώργος Καραϊβάζ - Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του

Share