Ιωάννης Αθανασόπουλος: Έτσι αποκαλούσαν τον Δημήτρη Λιγνάδη στην δραματική σχολή

«Δεν μπορείς να κατηγορείς τα θύματα ότι τώρα επέλεξαν να μιλήσουν»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ιωάννης Αθανασόπουλος: Έτσι αποκαλούσαν τον Δημήτρη Λιγνάδη στην δραματική σχολή

Το πρωί της Πέμπτης, ο Ιωάννης Αθανασόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Πάμε Δανάη και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο «Γιάννος» από τις Άγριες Μέλισσες που πριν λίγο καιρό μοιράστηκε μια συγκλονιστική περιπέτεια του, αποκάλυψε πως ο γνωστός ηθοποιός ήταν δάσκαλός του στη δραματική σχολή, ενώ την ίδια στιγμή αναφέρθηκε και στο ελληνικό #metoo.

 Ιωάννης Αθανασόπουλος για Δημήτρη Λιγνάδη

Οι δηλώσεις του Ιωάννη Αθανασόπουλου

«Τον αποκαλούσαμε μάγο. Ήταν ένας άνθρωπος χειριστικός στον λόγο και στο πώς μπορούσε να σου μεταφέρει κάποια πράγματα. Ήμασταν στη σχολή και τον κοιτούσαμε με ανοιχτό το στόμα… Σε μάγευε με όλα αυτά που σου έλεγε. Και στην υποκριτική τέχνη. Τον είχα δάσκαλο και σε εμάς ήταν πολύ συνεπής. Ήταν μάγος στο πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει το λόγο και στο πόσο χειριστικός μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος.

Καλώς έγινε το #metoo. Βέβαια υπάρχει μια τρομερή ανθρωποφαγία στα σόσιαλ μίντια. Από τη μία ευχόμαστε αυτοί οι άνθρωποι να πεθάνουν και υπάρχουν κι αυτοί που κατηγορούν τα θύματα ότι το κάνουν για να γίνουν γνωστοί. Δεν μπορείς να κατηγορείς τα θύματα ότι τώρα επέλεξαν να μιλήσουν. Τώρα ήταν η στιγμή. Kι εγώ ήξερα πράγματα. Αλλά από τη στιγμή που το θύμα δεν ήθελε να μιλήσει, δεν μπορεί ο καθένας να πει κάτι. Μπορώ να συμβουλεύσω το θύμα ως φίλος να μιλήσει, αλλά δεν μπορώ να το κάνω εγώ. Ο ηθοποιός δεν είναι κοινωνικό ίδρυμα για να ξεσπά ο καθένας πάνω του. Ο καθένας στον ψυχολόγο του».

«Μου έστειλε μια κυρία πως ο γιος της που είναι στην εντατική παίρνει δύναμη από τον ρόλο μου»

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης καλεσμένος στο The 2night Show και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στον ρόλο του στις Άγριες Μέλισσες.

Ο Γιάννος των «Άγριων Μελισσών» που εμφανίζεται τακτικά στη ζωή του Μιλτιάδη ως φάντασμα, εξηγεί τον λόγο που βασανίζει τον πατέρα του. Συγκεκριμένα ο ηθοποιός δήλωσε: «Ο Μιλτιάδης χάνει το παιδί του άδικα, αισθάνεται τύψεις γιατί συνεχίζει τη ζωή του οπότε υπάρχει ένα απίστευτο μπέρδεμα στο κεφάλι του. Ο Γιάννος συνεχώς του υπενθυμίζει ότι πρέπει να φτάσει στον στόχο του που είναι να μαθευτεί πώς πέθανε».

The 2night - Ιωάννης Αθανασόπουλος

Ο Ιωάννης αναφέρθηκε και στον Γιώργο Γάλλο που υποδύεται τον Μιλτιάδη. «Το έχω αντιγράψει από πάνω μέχρι κάτω» ενώ έκανε λόγο και για την απήχηση του ρόλου του στο κοινό: «Πριν από έναν μήνα μου έστειλε ένα μήνυμα μια κυρία, της οποίας ο γιος της ήταν στην εντατική και μου είπε ότι έπαιρνε δύναμη από το ρόλο του Γιάννου.

Πολλά μηνύματα δέχομαι και από ψυχιάτρους σχετικά με το πόσο σωστά, κατά τη γνώμη τους, έχουμε προσεγγίσει τον ρόλο και ο Γιώργος Γάλλος ως Μιλτιάδης και εγώ. Αυτό με συγκινεί πιο πολύ από όλα. Εστιάζουν στο πόσο υποκριτικά αγγίζουμε σωστά τον ρόλο της ιδιαιτερότητας και του Μιλτιάδη πια και της δικής μου. Καθώς επίσης και σε προσωπικό επίπεδο τα μηνύματα των γονιών που είτε έχουν χάσει τα παιδιά τους είτε νοσηλεύονται».

Αμέσως μετά, αποκάλυψε πως οι σεναριογράφοι δεν θέλουν να «κάψουν» τον ρόλο του γι’ αυτό και εμφανίζεται σε σημαντικά σημεία της πλοκής: «Θα είμαι για πολλά επεισόδια».

Φυσικά, ο Ιωάννης Αθανασόπουλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, με τον ίδιο να εξηγεί πόσο θαυμάζει το έργο του Σπύρου Μπιμπίλα ενώ λίγο αργότερα δήλωσε πως είχε συνεργαστεί με ένα από τα πρόσωπα που καταγγέλλονται: «Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία αλλά δεν είμαστε φίλοι. Δεν έχω τι να πω επειδή δεν είναι κάτι που αφορά εμένα. Δεν γίνεται όμως να μην προβληματιστώ με αυτά που βίωσαν τα κορίτσια» κατέληξε ο ηθοποιός, τον οποίο μάλιστα είδαμε και τρομερά αλλαγμένο στην εμφάνιση του.