Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ελένη Φιλίνη: «Όταν “έχασα” τον πατέρα μου, το βράδυ έπρεπε να παίξω κωμωδία»

«Χειρότερο δεν υπήρχε, ήμουν πρησμένη από το κλάμα κι έπρεπε να παίξω»

Ελένη Φιλίνη: «Όταν “έχασα” τον πατέρα μου, το βράδυ έπρεπε να παίξω κωμωδία»
News 15.04.2021 14:12
Από Ελένη Ζουγανέλη

H Ελένη Φιλίνη παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Love It και μίλησε για τη ζωή της και το πώς διαχειρίστηκε διάφορες καταστάσεις στη ζωή της, όπως τον θάνατο του πατέρα της.

«Το “γέλα παλιάτσο” το έχω νιώσε με όλη τη σημασία της λέξεως ειδικά όταν “έχασα” τον πατέρα μου” και το βράδυ έπρεπε να παίξω κωμωδία. Χειρότερο δεν υπήρχε, ήμουν πρησμένη από το κλάμα κι έπρεπε να παίξω. Αισθάνεσαι καραγκιόζης, είναι τραγικό αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, η Ελένη Φιλίνη στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ αναφέρθηκε στον σάλο με τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου. Εκεί αποκάλυψε πως όταν πήγε να δοκιμάσει ρούχα σε βιοτεχνία για δειγματισμό, βρήκε τον άνθρωπο ολόγυμνο.

Ελένη Φιλίνη: «Σε μια τεράστια δραματική σχολή γίνονταν εκβιασμοί σε σεξουαλικά»

Στο θέμα των ημερών και τις καταγγελίες που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η Ελένη Φιλίνη. Η ηθοποιός μάλιστα είπε πως σε μεγάλη δραματική σχολή γινόντουσαν εκβιασμοί σε θέματα σεξουαλικής φύσης.

«Γνωρίζω ότι παλιά, σε μια τεράστια δραματική σχολή, ενός πολύ μεγάλου θεατράνθρωπου, είχα ακούσει ότι γίνονταν κι εκβιασμοί κιόλας, για σεξουαλικά. Μιλάμε για τη δεκαετία του ’60 και του ’70, δε χρειάζεται να πούμε ποια σχολή… Οι οποίοι εκεί, ήταν κορυφαίοι και κανείς δεν τους “άγγιξε”.

Όταν συμβαίνει κάτι, πρέπει να το λέμε την ίδια ώρα. Είχα μια κακή εμπειρία με κάποιον μεγάλο, θεατράνθρωπο, στα πρώτα μου βήματα, δεν έτυχε να ξαναδουλέψω μαζί του, να ξανασυνεργαστώ», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός αρχικά στο περιοδικό «Λοιπόν».

ελένη φιλίνη πατρενόχληση

Δεν σου άνοιξε ξανά την «πόρτα» για συνεργασία;

Μα δεν πήγα εγώ, όχι βέβαια. Θέλει μεγάλη προσοχή αυτή τη στιγμή, γιατί μπορεί να έχει κάποιος ένα απωθημένο και να πει ότι κάποιος του έκανε “αυτό”. Ακούγεται πολύ παραφιλολογία, δεν πιστεύω πολλά πράγματα.

Γιατί πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρχει παραφιλολογία;

Δεν μπορώ να ξέρω τα του καθενός. Σέβομαι κι εκτιμώ αυτές τις γυναίκες που βγήκαν επώνυμα και τα είπαν. Με λυπεί πολύ, δεν είχα συνεργαστεί με αυτούς τους ηθοποιούς, ενώ με τον έναν που συνεργάστηκα, δεν είχα πρόβλημα, στην πορεία όμως μπορεί να έχουν βγει χίλια προβλήματα στον κάθε άνθρωπο.

Σε προσωπικό επίπεδο, από αυτά που μου έχουν συμβεί, έχασα δουλειές, ενώ θα μπορούσα να έχω άλλη πορεία, άλλη οικονομική κατάσταση, αλλά αυτά είναι επιλογές, τι θα κάνει και τι όχι κάποιος. Μην τα ρίξουμε όλα στο θέατρο, γιατί έξω η κοινωνία είναι σάπια και το θέατρο είναι μια μικρή της όψη.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ελένη Φιλίνη: «Όταν βλέπεις κάποιους να εκτοξεύονται απότομα εκεί κάτι τρέχει, πρέπει να αναρωτιόμαστε»

Ελένη Φιλίνη: «Εγώ μίλησα γι’ αυτά το 2000. Δεν ασχολήθηκε κανείς, ειρωνεύονταν»

Share