Έξαλλη η Σάντρα Βουτσά με την Θεανώ Παπασπύρου: «Περίμενε να φύγει ο πατέρας μου, για να κάνει αυτό που ήθελε»

«Δεν σεβάστηκε τις επιθυμίες του πατέρα μου»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έξαλλη η Σάντρα Βουτσά με την Θεανώ Παπασπύρου:  «Περίμενε να φύγει ο πατέρας μου, για να κάνει αυτό που ήθελε»

Έξαλλη είναι η Σάντρα Βουτσά με την πρώην σύζυγο του πατέρα της, Κώστα Βουτσά, καθώς μετά το θάνατο του, δεν σεβάστηκε την επιθυμία του να μοιραστούν οι πίνακες που είχε συλλέξει, στις κόρες του.

Η ρήξη στη σχέση των δύο γυναικών ήρθε όταν ζήτησε από τη Θεανώ Παπασπύρου τους πίνακες που είχε αγοράσει ο αείμνηστος ηθοποιός και εκείνη αρνήθηκε.

Το ξέσπασμα της Σάντρας Βουτσά κατά της Θεανώς Παπασπύρου

«Συμβαίνει κάτι το οποίο είναι δύσκολο, είναι λάθος, διότι εγώ ξέρω ότι τις επιθυμίες των ανθρώπων που φεύγουν από τη ζωή τις σέβεσαι. Καταλαβαίνεις ότι αναγκάστηκα να μιλήσω. Έχει γραφτεί σε διάφορα έντυπα ότι έχουμε κληρονομήσει μία αμύθητη περιουσία του πατέρα μου...Δεν υπάρχουν αυτά φυσικά...

Ο πατέρας μου αγόραζε για πολλά χρόνια πίνακες, έργα τέχνης και ήταν μία επένδυση που έκανε για τις τρεις του κόρες. Αυτούς τους πίνακες λοιπόν, τους πήρε η δεύτερη γυναίκα του πατέρα μου να τους φυλάξει εκείνη σε έναν αποθηκευτικό χώρο, δε μπορούσε να τους βάλει σε σπίτι γιατί ήταν πάρα πολλοί. Είναι πάνω από 70 πίνακες δηλαδή…» ανέφερε αρχικά και επεσήμανε πως κατά καιρούς με τον πατέρα της συζητούσαν για τους πίνακες που θα μοιραστούν σε εκείνη και στις δύο αδερφές της με κλήρωση.

Και στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Το καλοκαίρι πήρα ένα τελεσίγραφο που έλεγε “Οι πίνακες είναι δικοί μου και δεν τους δίνω”. Αυτό είναι το θέμα που έχει προκύψει και με έχει εξοργίσει. Είναι ανένδοτη σε αυτήν την απόφαση, γιατί μπορεί να πιστεύει ότι οι πίνακες είναι δικοί της. Γιατί έλυνε αυτό το θέμα με τον πατέρα μου, πριν φύγει από τη ζωή ο πατέρας μου; Ουσιαστικά περίμενε τόσα χρόνια, μέχρι που θα έφευγε ο πατέρας μου, για να κάνει αυτό που ήθελε αυτή.

Ο πατέρας μου δεν πίστευε στις διαθήκες γιατί είχε έναν δικό του τρόπο σκέψης και δεύτερον πίστευε, πως όταν θα έφευγε από τη ζωή, θα σεβαστούμε τις επιθυμίες του. Ξαφνικά βλέπω ότι δε συμβαίνει κάτι τέτοιο».

«Η Αλίκη δεν ήταν με τον πατέρα μου για τα λεφτά του τα ατελείωτα»

«Τα πνευματικά δικαιώματα δεν τα έχουμε λύσει ακόμα. Στην Ελλάδα τη σύνταξη δεν την παίρνεις αμέσως άρα εκ των πραγμάτων πέρασε πολύς καιρός μέχρι να καταφέρει να πάρει τη σύνταξη, επίσης δεν της είχε αφήσει καμία περιουσία τεράστια από πίσω και αυτό αποδεικνύει ότι η Αλίκη δεν ήταν με τον πατέρα μου για τα λεφτά του τα ατελείωτα.

Επίσης, κάποια στιγμή έκανα αναφορά για τα έργα τέχνης μετά τον θάνατο του πατέρα μου και αμέσως όλοι βγήκαν να πουν “η Αλίκη”. Καμία σχέση. Δεν υπήρχε περίπτωση αν αυτά τα πράγματα ήταν στα χέρια της Αλίκης να έκανε κάτι τέτοιο. Έχει αποδείξει η Αλίκη εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι σεβόταν τον πατέρα μου σαν προσωπικότητα και ήταν μαζί του επειδή τον αγαπούσε πάρα πολύ.

Ούτε ζούσαν μέσα στα πλούτη, ούτε την έκανε πρωταγωνίστρια στο Broadway και η Αλίκη είχε δύο θιάσους πολλά χρόνια πριν γνωρίσει τον μπαμπά», είπε μεταξύ άλλων η Σάντρα Βουτσά