Κώστα Βουτσάς: Κόντρα ανάμεσα στην κόρη του Σάντρα και στη δεύτερη σύζυγό του, Θεανώ Παπασπύρου

«Σιχαίνομαι τους θρασύδειλους, μου αρέσουν άνθρωποι που έχουν κότσια»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κώστα Βουτσάς: Κόντρα ανάμεσα στην κόρη του Σάντρα και στη δεύτερη σύζυγό του, Θεανώ Παπασπύρου

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κόρη του Κώστα Βουτσά, Σάντρα και την δεύτερη σύζυγό του, Θεανώ Παπασπύρου, με αφορμή ένα εικαστικό θησαυρό που είχε συλλέξει παλιότερα ο αείμνηστος ηθοποιός, με σκοπό να τη μοιράσει στα παιδιά του.

Πρόκειται για μια σειρά από πίνακες διάσημων ζωγράφων, οι οποίοι όπως καταγγέλλει στον δημοσιογράφο Ηλία Μαραβέγια και την εφημερίδα "Espresso" η Σάντρα Βουτσά βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια στο σπίτι της Θεανώς Παπασπύρου, μητέρας των δύο αδελφών της, Θεοδώρας και Νικολέττας.

Παρά την επιθυμία λοιπόν του Κώστα Βουτσά, εκείνη αρνείται να τους δώσει υποστηρίζοντας πως είναι δικοί της.

Τι συμβαίνει ανάμεσα στην Θεανώ Παπασπύρου και την Σάντρα Βουτσά

«Ο πατέρας μου αγαπούσε ιδιαίτερα την τέχνη της ζωγραφικής και είχε άποψη, καθώς ήταν μανιώδης συλλέκτης πινάκων. Επισκεπτόταν συχνά εκθέσεις σε διάφορες γκαλερί και πραγματοποιούσε αγορές έπειτα από συμβουλές που το έδιναν γνώστες του αντικειμένου.

Ο ίδιος είχε αγοράσει πολλούς πίνακες κάνοντας έτσι μια σημαντική επένδυση για το μέλλον, αφού ορισμένοι από αυτούς έχουν μεγάλη αξία» δήλωσε στην εφημερίδα η Σάντρα Βουτσά και συνεχίζει: «Πάντοτε έλεγε ότι ήθελε αυτή η συλλογή του να μοιραστεί στις τρεις κόρες του – σε εμένα, στη Νικολέττα και τη Θεοδώρα. Ο μικρός Φοίβος δεν υπήρχε ακόμα τότε, ούτε σαν ιδέα, αφού ο πατέρας μου δεν είχε παντρευτεί ακόμη ούτε την Εύη Καραγιάννη.

Το ότι ήθελε να μας μοιράσει τους πίνακες, δεν το έλεγε μόνο σε εμάς, αλλά και σε κουβέντες με φίλους και γνωστούς του-το έλεγε ακόμα και σε εκπομπές», ανέφερε η Σάντρα Βουτσά που βίωσε το πένθος για ακόμη μια φορά.

Οι πίνακες σύμφωνα με τα λεγόμενα της, αποκτήθηκαν την εποχή που ο Κώστας Βουτσάς ήταν παντρεμένος με τη Θεανώ Παπασπύρου και μετά τον χωρισμό τους, προθυμοποιήθηκε να τους φυλάξει στο σπίτι, ώστε να τους μοιράσει όταν θα έφτανε η ώρα.

«Αυτή ήταν υποτίθεται η συμφωνία. Άλλωστε, τα έργα τέχνης αποκτήθηκαν αποκλειστικά και μόνο με χρήματα του πατέρας μου. Η Θεανώ δεν είχε καμία συμμετοχή σε αυτό. Όταν, όμως, μετά τον θάνατό του, της έκανα κρούση για το θέμα, υπήρξε από την πλευρά της μια απάντηση του στιλ “είναι δικά μου, δεν τα δίνω!”.

Παπασπύρου Σάντρα Βουτσά κόντρα

Εγώ σιχαίνομαι τους θρασύδειλους, μου αρέσουν άνθρωποι που έχουν κότσια. Θα μπορούσε η κυρία Παπασπύρου να είχε πει πριν τον θάνατο του πατέρα μου “κοίταξε Κώστα, εγώ θεωρώ ότι αυτοί οι πίνακες είναι δικοί μου και δεν θέλω να τους μοιράσω ή θέλω να τους μοιράσω μόνο στις δικές μου κόρες”. Αφού λοιπόν εκείνη μού έδωσε τελεσίγραφο κι εγώ προχωρώ αναλόγως», προειδοποιεί η Σάντρα Βουτσά που δεν αποκλείει να κινηθεί νομικά.

«Εννοείται πως θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να πάρω αυτά που άφησε ο πατέρας μου. Διότι το πρώτο είναι αυτό: Πρόκειται για κάτι που μου άφησε ο πατέρας μου, και δεν έχει αυτή δικαίωμα να το κρατάει».

«Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ δίκαιος άνθρωπος. Δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να αφήσει μια τέτοια κατάσταση να υφίσταται, γι’ αυτό βεβαίως και η Θεανώ λειτούργησε έτσι αφού πέθανε ο πατέρας μου. Δεν θα τολμούσε να το κάνει όσο ήταν εν ζωή».

Οσο για τη θέση που έχουν πάρει οι δύο αδελφές της σε όλο αυτό, είπε «Καταλαβαίνεις πως για τη Νικολέττα και τη Θεοδώρα είναι η μητέρα τους και για μένα είναι οι αδελφές μου. Οπότε είναι κάτι εντελώς προσωπικό μας. Εγώ την εκκρεμότητα την έχω με τη Θεανώ Παπασπύρου, με κανέναν άλλον. Σε καμία περίπτωση δεν θα βρεθώ αντιμέτωπη με τις αδελφές μου. Αλλωστε, δεν έχουν εκείνες τους πίνακες – τους έχει η μητέρα τους» καταλήγει.

«Η Αλίκη δεν ήταν με τον πατέρα μου για τα λεφτά του τα ατελείωτα»

Η κόρη του αείμνηστου Κώστα Βουτσά, Σάντρα, μίλησε στη Ζήνα Κουτσελίνη για τα πνευματικά δικαιώματα του ηθοποιού, αλλά και για την Αλίκη Κατσαβού με την οποία ο πατέρας της απέκτησε ένα γιο τον Φοίβο.

«Τα πνευματικά δικαιώματα δεν τα έχουμε λύσει ακόμα. Στην Ελλάδα τη σύνταξη δεν την παίρνεις αμέσως άρα εκ των πραγμάτων πέρασε πολύς καιρός μέχρι να καταφέρει να πάρει τη σύνταξη, επίσης δεν της είχε αφήσει καμία περιουσία τεράστια από πίσω και αυτό αποδεικνύει ότι η Αλίκη δεν ήταν με τον πατέρα μου για τα λεφτά του τα ατελείωτα.

Επίσης, κάποια στιγμή έκανα αναφορά για τα έργα τέχνης μετά τον θάνατο του πατέρα μου και αμέσως όλοι βγήκαν να πουν “η Αλίκη”. Καμία σχέση. Δεν υπήρχε περίπτωση αν αυτά τα πράγματα ήταν στα χέρια της Αλίκης να έκανε κάτι τέτοιο. Έχει αποδείξει η Αλίκη εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι σεβόταν τον πατέρα μου σαν προσωπικότητα και ήταν μαζί του επειδή τον αγαπούσε πάρα πολύ.

Ούτε ζούσαν μέσα στα πλούτη, ούτε την έκανε πρωταγωνίστρια στο Broadway και η Αλίκη είχε δύο θιάσους πολλά χρόνια πριν γνωρίσει τον μπαμπά», είπε μεταξύ άλλων η Σάντρα Βουτσά.