Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: «Είδα τον εκτελεστή να ‘ναι πάνω από το θύμα και να πυροβολεί»

«Έκανα δυο βήματα προς τα εκεί να δω αν ζει, μόλις είδα το αίμα δεν μπόρεσα...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: «Είδα τον εκτελεστή να ‘ναι πάνω από το θύμα και να πυροβολεί»

Μαρτυρία δημοτικού υπαλλήλου που είδε τον Γιώργο Καραϊβάζ να πέφτει νεκρός από δυο άγνωστους έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, σοκάρει. Είδε μπροστά στα μάτια του να δολοφονείται ο δημοσιογράφος.

Ο ίδιος, μίλησε στην κάμερα του T-live και τον δημοσιογράφο, Θεοδόση Πάνου, όπου είπε:

«Είδα τον εκτελεστή, είναι ένας άνθρωπος με πράσινο στρατιωτικό τζάκετ να ‘ναι πάνω από το θύμα και να πυροβολεί… Και όχι μία, έριξε αρκετές. Ακούμε έναν ήχο, σαν κρότο από εξάτμιση που είναι χαρακτηριστικός. Γυρίσαμε να δούμε τι γίνεται, ο κρότος συνεχιζόταν και βλέπω τον άνθρωπο με το χακί από πάνω να ρίχνει σωρηδόν στο θύμα κάτω.

Ενώ το μάτι έβλεπε, το μυαλό αδυνατούσε να καταλάβει τι συνέβαινε. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να κρατήσω κάτι άλλο, εκτός από το χακί, το όπλο που είχε στην άκρη ένα εξόγκωμα σαν σιγαστήρα» ανέφερε ο δημοτικός υπάλληλος που, έκανε κηπουρικές εργασίες στο διπλανό παρκάκι.

Το τηλεφώνημα του αυτόπτη μάρτυρα στην Αστυνομία

«Μου είπε η γυναίκα αστυνομικός να πλησιάσω να δω αν ζει ο άνθρωπος, έκανα δυο βήματα προς τα εκεί, μόλις είδα το αίμα δεν μπόρεσα... Ήταν από πάνω και ρίχνανε, τουλάχιστον 3-4 σφαίρες εξ’ επαφής. Η ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε σε ούτε πέντε λεπτά...» πρόσθεσε στη συνέχεια. Ενώ, στην ΓΑΔΑ κατέθεσε και η Ζήνα Κουτσελίνη.

Η εντολή που έδωσε η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ στους δικηγόρους

Οι δικηγόροι Απόστολος Λύτρας και Παναγιώτης Κασσής εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι έλαβαν εντολή να εκπροσωπήσουν την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ ως πολιτική αγωγή προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Οι δυο δικηγόροι στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως η οικογένεια του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου «παρακαλεί να μην ακούγονται και γράφονται «σενάρια» για το τι έχει συμβεί».

Αναλυτικά οι δυο δικηγόροι αναφέρουν: «Η οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ μας έδωσε την εντολή να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για την άνανδρη δολοφονία του.

 Γιώργος Καραϊβάζ οικογένεια

Η οικογένεια του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ παρακαλεί να μην ακούγονται και γράφονται «σενάρια» για το τι έχει συμβεί. Ας αφήσουμε το ΥΔΕΖΙ και τις αρμόδιες αρχές να διενεργήσουν τις απαραίτητες έρευνες για να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του.

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι δολοφονία της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας και είναι χρέος μας να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη». Στο μεταξύ, τον επόμενο μήνα ο Γιώργος Καραϊβάζ θα κατέθετε για σοβαρή υπόθεση!