Κηδεία Φίλιππου: Δε θα περπατήσουν μαζί ο Ουίλιαμ και ο Χάρι

Οριστική η ρήξη ανάμεσα στα δύο αδέρφια

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κηδεία Φίλιππου: Δε θα περπατήσουν μαζί ο Ουίλιαμ και ο Χάρι

Σαν να μην έφτανε το πένθος που έχει να διαχειριστεί η βασίλισσα Ελισάβετ με τον χαμό του συζύγου της, του Πρίγκιπα Φίλιππου, έχει να αντιμετωπίσει και μία σειρά από κρίσεις που αφορούν την κηδεία του αγαπημένου της.

Μετά την απόφασή της να επιτρέψει στον γιο της, Andrew να παραστεί στην κηδεία, η Ελισάβετ είχε να αντιμετωπίσει την κρίση ανάμεσα στα δύο εγγόνια της, τον Χάρι και τον Ουίλιαμ. Τα δύο αδέρφια απομακρύνθηκαν και ήρθαν σε ρήξη μετά την απόφαση του μικρότερου αδερφού να φύγει από το παλάτι.

Τελικά, αποφασίστηκε να μην περπατήσει ο ένας δίπλα στον άλλον. Αντ' αυτού, ανάμεσά τους θα βρεθούν τα παιδιά της πριγκίπισσας Άννας, ο Peter και η Zara Phillips.

Όπως και να χει ωστόσο, θα είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα η συνάντηση των δύο αδελφών μετά από καιρό. Μέσα σε όλα, η Ελισάβετ έθεσε και ένα βέτο για την εμφάνιση των προσκεκλημένων στην κηδεία.

Ουίλιαμ Χάρι κηδεία Φίλιππου

Το δημόσιο «αντίο» του πρίγκιπα Χάρι στον παππού του Φίλιππο

Με ένα συγκινητικό κείμενο θέλησε να αποχαιρετήσει ο πρίγκιπας Χάρι τον παππού του, Φίλιππο, ο οποίος έφυγε από την ζωή πριν από μερικές μέρες, σε ηλικία 99 ετών και η κηδεία πρόκειται να γίνει το Σάββατο.

Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε στη Μεγάλη Βρετάνια για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια του χωρίς όμως την σύζυγο του, Μέγκαν Μαρκλ, καθώς βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Χάρι προχώρησε σε μια ανακοίνωση στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφορικά με τον θάνατο του παππού του.

«Ο παππούς μου ήταν ένας άντρας του καθήκοντος, με τιμή και εξαιρετικό χιούμορ. Ήταν αυθεντικός, με ένα αξιοζήλευτο μυαλό και σε έναν χώρο κέρδιζε τις εντυπώσεις με την γοητεία του – και επίσης γιατί ποτέ δεν ήξερες τι μπορεί να πει στη συνέχεια. Ο κόσμος θα τον θυμάται ως τον πιο μακροχρόνιο σύζυγο μονάρχη, ως έναν διακεκριμένο στρατιώτη, έναν πρίγκιπα και έναν δούκα.

Όμως για μένα ήταν ο παππούς μου: Αρχηγός του μπάρμπεκιου, η ψυχή της παρέας και πειραχτήρι έως το τέλος. Ήταν ένας βράχος απαράμιλλης αφοσίωσης για την Αυτού Μεγαλειότητα. Ήταν δίπλα της για 73 χρόνια γάμου και ενώ θα μπορούσα να συνεχίσω να λέω κι άλλα ξέρω ότι τώρα θα έλεγε σε όλους μας, «μπύρα στο χέρι» για να κάνει μια πρόποση».

Πρίγκιπας Φίλιππος το δημόσιο «αντίο» του Πρίγκιπα Χάρι στον παππού του