Φώτης Σεργουλόπουλος: «Έχω κάνει κουβέντα με τον γιο μου! Ξέρει την οικογένειά του, ξέρει τα πάντα»

«Το δικό μου παράδειγμα έβαλε το λιθαράκι για να γίνει η επιτροπή για τα gay δικαιώματα»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φώτης Σεργουλόπουλος: «Έχω κάνει κουβέντα με τον γιο μου! Ξέρει την οικογένειά του, ξέρει τα πάντα»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Dot και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον 7,5 ετών γιο του και την καθημερινότητα τους. Μάλιστα, ο παρουσιαστής είχε πάρει το γιο του μαζί στο πλατό.

Η εξομολόγηση του Φώτη Σεργολόπουλου για τον γιο του

«Δεν παίρνω πάντα μαζί μου τον Γιώργο, αλλά ήξερα πως είναι εδώ η Σόφη. Ως γονιός προσαρμόζεις το πρόγραμμά σου με τις ανάγκες του παιδιού. Ειδικά όταν φτάνει μετά τα 5 με 6. Αυτό που είπα και τήρησα είναι ο σεβασμός. Ό,τι δεν μπορεί να κάνει τα πάντα και υπάρχουν όρια. Υπάρχουν μερικές αρχές. Να είναι ένας άνθρωπος που να μη δημιουργεί πρόβλημα στους γύρω. Αυτό το έχω καταφέρει.

Σε σχέση με τη μονογονεϊκή οικογένεια, τα θέματα είναι λυμένα. Έχω κάνει κουβέντα με τον μικρό. Ξέρει που βρίσκεται, ξέρει την οικογένειά του. Ξέρει τα πάντα. Είναι εύκολο. Όσο μεγαλώνουν ρωτάνε. Απαντάς σωστά και κανονικά. Αυτό που σε ρωτάει. Όταν λες αλήθεια, είναι ο καλύτερος τρόπος να μη θυμάσαι τι έχεις πει. Δε χρειάζεται να πεις μετά ότι δε θυμάσαι τι έχεις πει. Γιατί έχεις πει την αλήθεια.

Δεν ήταν γενναίο που απέκτησα παιδί. Ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου, το έκανα επειδή ήθελα. Και μένα με έχει βοηθήσει να μιλάω περισσότερο για αυτό. Έκανα αυτό που έλεγε η ψυχούλα μου. Και το δικό μου παράδειγμα έβαλε το λιθαράκι για να γίνει η επιτροπή για τα gay δικαιώματα. Υπάρχουν πολλά παιδιά σαν το δικό μου, που πρέπει να τα προστατέψει η πολιτεία.

Με είχε συγκινήσει ένα μήνυμα που μου είχε στείλει μια γυναίκα που έχασε τον πατέρα της. Μου είπε πως λυπήθηκε πολύ, γιατί δεν τον έζησε. Ότι χώρισε με τη μαμά της και εξαφανίστηκε. Και η μαμά της δεν της μιλούσε καθόλου για εκείνον. Και ξαφνικά έμαθα πως πέθανε. Και έμαθα μετά τον θάνατό του ότι ο πατέρας μου ήταν gay και η μητέρα μου τον έδιωξε. Μου τον στέρησαν και έμεινα χωρίς μπαμπά. Αυτό είναι συγκλονιστικό» είπε, μεταξύ άλλων, ο Φώτης Σεργουλόπουλος ο οποίος άκουσε άσχημα πράγματα για τη γέννηση του γιου του.

"Οι ομοφυλόφιλοι έχουμε δικαίωμα να κάνουμε παιδιά"

«Δεν είναι δύσκολο να είσαι γονιός (δείτε εδώ αποκλειστικές φωτογραφίες του Youweekly.gr με τον γιο του!). Πιο εύκολο πράγμα δεν υπάρχει. Δεν χρειάζεται σχολείο για να είσαι γονιός, συμβουλές μπορείς να πάρεις, αλλά είναι απλό πράγμα».

«Είμαι λίγο αυστηρός σαν μπαμπάς, βάζω κανόνες και είμαι πειθαρχημένος. Η λογική μου λειτουργεί πολύ,. Στενοχωριέμαι καμία φορά που αντιδρά και θυμώνω αλλά εντάξει συναισθήματα είναι αυτά αλλά λέω “συγγνώμη” που θύμωσα. Πιστεύω ότι όταν γίνεσαι γονιός κάνεις μία προβολή του εαυτού σου στο παιδί και θυμάσαι πιο πολύ τα κακά. Και λέω μην ξαναζήσω τα ίδια που έκανα εγώ από την άλλη πλευρά».

Το ζήτημα της τεκνοθεσίας μονοπώλησε στη συνέχεια τη συζήτηση. Ο παρουσιαστής μίλησε για τα δικαιώματα που στερούνται τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια αλλά και για την υποχρέωση της Πολιτείας να επιτρέψει σε ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά.

«Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προφυλάσσει τα παιδιά. Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες είναι γόνιμοι. Είμαστε γόνιμοι και έχουμε δικαίωμα να κάνουμε παιδιά ανά πάσα στιγμή θέλουμε. Δεν μας το απαγορεύει κανένας. Δεν είναι το θέμα να υιοθετήσουμε παιδί μόνο. Αν ο βιολογικός πατέρας ή αυτός που έχει κάνει την ατομική υιοθεσία πεθάνει το παιδί χάνει όλη του την οικογένεια. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να επιτρέψει στα παιδιά να ζήσουν με την οικογένεια που έχουν επιλέξει. Το τι θα πει ο διπλανός, ο απέναντι… Από πού κι ως πού έχει γνώμη ο άλλος για εμένα;».

Μέχρι και σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι διστακτική με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια επικαλούμενη διάφορους λόγους όπως το πώς μπορεί να επιδράσει στην παιδική ψυχολογία το συγκεκριμένο πρότυπο οικογένειας. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ξεκαθάρισε επ ΄αυτού:

«Δεν είμαστε πρότυπα. Θέλουμε το δικαίωμα να ζούμε, όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι, δηλαδή αποφασίζοντας να δώσεις δικαιώματα σε μία κοινότητα ανθρώπων τους κάνεις και πρότυπο;».