Άννα Χατζησοφιά: Απολογήθηκε για την επίμαχη ανάρτηση που έκανε στο Twitter για τα κορωνοπάρτι

«Ήταν ένα αποτυχημένο αλλά ειρωνικό σχόλιο»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Άννα Χατζησοφιά: Απολογήθηκε για την επίμαχη ανάρτηση που έκανε στο Twitter για τα κορωνοπάρτι

Με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Άννα Χατζησοφιά θέλησε να ζητήσει συγγνώμη για την ανάρτηση που έκανε πριν από δύο μέρες, στην οποία αναφερόμενη στα κορωνοπάρτι κάνει ένα άκομψο σχόλιο για τους ηλικιωμένους.

Η Άννα Χατζησοφιά είναι πολύ ενεργή στα social media και έτσι πολλές φορές επιλέγει να τοποθετείται δημόσια για θέματα που την απασχολούν.

Για την ανάρτησή της αυτή όμως έκανε παρέμβαση και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης γράφοντας:

«Θα ήθελα να ρωτήσω την Άννα Χατζησοφιά εάν αυτή η ανάρτηση που κυκλοφορεί ευρέως σήμερα είναι πράγματι δικιά της ή αποτελεί προϊόν συκοφαντίας. Επειδή πολλές φορές έχω πέσει θύμα παραποιημένων αναρτήσεων δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι ψεύτικο και καλό είναι η ίδια να το διαψεύσει».

Η απάντηση της Άννας Χατζησοφιά για την επίμαχη ανάρτησή της

«Ήτανε προφανώς άστοχη η χθεσινή ανάρτηση μου. Ζητώ συγνώμη εάν άθελα μου προσέβαλα κάποιους. Ήταν ένα αποτυχημένο αλλά ειρωνικό σχόλιο για όλους εμάς, τους μεγαλύτερους. Κατανοώ την ασφυξία που νοιώθουν οι νέοι μετά από τόσους μήνες ατελέσφορου εγκλεισμού από τις κυβερνητικές παλινωδίες. Αυτό όμως που ουσιαστικά ήθελα να πω ήταν ότι σ αυτές τις συγκεντρώσεις παρεισφρέουν και αντικοινωνικά στοιχεία τα οποία αδιαφορούν για την υγεία και το καλό του κοινωνικού συνόλου», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Είχε τύχει να είμαι μάρτυρας σε σεξουαλική παρενόχληση και αντέδρασα»

Στο Πρωινό μίλησε το πρωί της Παρασκευής ή Άννα Χατζησοφία και αναφέρθηκε στις σεξουαλικές επιθέσεις και τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών.

«Το θέμα είναι αν την επόμενη μέρα, όλη αυτή η ιστορία φέρει ένα ξεκαθάρισμα, όχι μόνο στο χώρο του θεάτρου, της τηλεόραση, της δημοσιογραφίας, της πολιτικής, των πανεπιστημίων, αλλά αν συνολικά βοηθήσει να αλλάξουν οι νοοτροπίες.

Το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τα έμφυλα στερεότυπα, τα θύματα να πάψουν να αυτοενεχοποιούνται και η κοινωνία να πάψει να ενοχοποιεί τα θύματα», είπε η Άννα Χατζησοφιά.

«Είχε τύχει να είμαι μάρτυρας σε ένα περιστατικό μιας σεξουαλικής παρενόχλησης ενός σκηνοθέτη προς ηθοποιό και τότε είχα αντιδράσει. Είχα πάρει τον υπεύθυνο του καναλιού και κόπηκε στη ρίζα του», αποκάλυψε η Άννα Χατζησοφιά την ίδια στιγμή που ήρθαν στο φως νέες καταγγελίες για γνωστό ηθοποιό.