Ελένη Μενεγάκη: Οι αμοιβές της στον ALPHA έφταναν αρχικά τα 1,8 εκ. ευρώ ετησίως

Το τότε συμβόλαιό της και το τωρινό που έκανε με το Mega

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ελένη Μενεγάκη: Οι αμοιβές της στον ALPHA έφταναν αρχικά τα 1,8 εκ. ευρώ ετησίως

“Υπόσχομαι να είμαι πάντα η Ελένη σας, η φίλη που σας χαμογελάει και σας δείχνει την αισιόδοξη πλευρά της ζωής”, έγραψε στους followers της, λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του καναλιού ότι την εντάσσει στο δυναμικό του. Η τηλεοπτική επιστροφή της έχει αρκετές διαφορές αλλά και ορισμένες ομοιότητες με την προηγούμενη καριέρα της, κυρίως στον Alpha. Γιατί η Ελένη κάνει μεν το μεγάλο της comeback αλλά αυτήν τη φορά αλλαγμένη και... σοφότερη.

Καταρχάς, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το συμβόλαιό της είναι μεν “χρυσό” αλλά όχι στα επίπεδα του τελευταίου που είχε στο προηγούμενο κανάλι, με αμοιβές που έφταναν αρχικά τα 1,8 εκ. ευρώ ετησίως και ξεπερνούσαν τα δύο εκατομμύρια με τα ποσοστά επί των εμπορικών τοποθετήσεων. Ωστόσο, κοινή συναινέσει τα τελευταία δύο χρόνια στον Alpha υπήρξε μια επαναδιαπραγμάτευση, τότε που το κανάλι αντιμετώπισε πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η αμοιβή της μειώθηκε σε μεγάλο ποσοστό. Η ίδια, μετά την αποχώρησή της, γνώριζε πως οι εποχές που ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη Ελληνίδα παρουσιάστρια έχουν πια περάσει ανεπιστρεπτί.

Από την Κατερίνα Μπούσιου για το περιοδικό You

Ελένη Μενεγάκη ALPHA MEGA συμβόλαιο

Οι διαπραγματεύσεις με το Mega ξεκίνησαν εξαρχής σε χαμηλότερη οικονομική βάση, αλλά χωρίς όμως να χάνει αυτά τα πρωτεία της “πρώτης των πρώτων” στην τηλεοπτική αγορά. Κανείς, παρά μόνο οι δύο συμβαλλόμενες πλευρές, δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό που έδωσε το κανάλι για να την αποκτήσει, αλλά οι πληροφορίες λένε πως μιλάμε για μια μείωση απαιτήσεων γύρω στο 50%. Το συμβόλαιο, ωστόσο, στους όρους του είναι πολύ καλά δομημένο. Η Ελένη διατηρεί αποκλειστικά την επιμέλεια της εκπομπής της σε όλα τα επίπεδα, χωρίς άνωθεν παρεμβάσεις εκ του προγράμματος, τη διαμόρφωση της παραγωγής της, την επιλογή σκηνοθέτη, διευθυντή φωτογραφίας και των συνεργατών της, τον αριθμό των εκπομπών ανά σεζόν, που είναι 200, τις εβδομαδιαίες ώρες μοντάζ, ακόμα και τις επιμέρους εγγραφές εορταστικών εκπομπών -και τον τρόπο που θα γίνονται- και τις σαφείς περιόδους που δεν θα είναι στον αέρα είτε με δική της υπαιτιότητα είτε του καναλιού ή λόγω εορταστικών συνθηκών.

Έχει επίσης το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης των χορηγιών, σε συνεννόηση στις επιμέρους λεπτομέρειες με το εμπορικό τμήμα του καναλιού για την ώρα που θα διαρκούν. Έχει επίσης το αποκλειστικό δικαίωμα επιμέρους συμφωνιών για εμπορική χρήση μέσω των social media και συγκεκριμένους όρους που αφορούν στην προβολή της.

Που σημαίνει ότι η Ελένη καθορίζει πού θα δίνει συνεντεύξεις και πώς θα διαχειρίζεται τον εαυτό της. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα λάβει υπόψη της το γραφείο Τύπου του Mega, αλλά αυτό θα είναι σε επίπεδο καθαρά συμβουλευτικό.

Το βέτο της Ελένης και το νέο στούντιο

Αυτές τις μέρες οι... μηχανές είναι στο φουλ και τα πρώτα σχέδια για το πώς θα είναι το νέο της πλατό -το μεγαλύτερο που είχε ποτέ- είναι σε στάδιο προετοιμασίας με τις δικές της κατευθύνσεις, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελένη προσέχει την κάθε λεπτομέρεια που την αφορά. Μετά το Πάσχα, μάλιστα, υπάρχει η σκέψη να συζητηθεί και το τρέιλερ που θα ετοιμαστεί το καλοκαίρι, με την προϋπόθεση να ξεκινήσει να προβάλλεται από τις αρχές Αυγούστου, έναν μήνα πριν από την επίσημη πρεμιέρα της αρχές Σεπτεμβρίου. Teaser, ωστόσο, της προαναγγελίας της εκπομπής με το νέο λογότυπο και τον τίτλο θα ξεκινήσουν από τον Ιούλιο (δείτε το αφιερωματικό βίντεο που της έκανε το κανάλι). Η Ελένη, μάλιστα, ετοιμάζεται αυτές τις μέρες να κάνει και μια... αναγνωριστική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις, στο ίδιο κτήριο όπου βγαίνει η εκπομπή της Δανάης Μπάρκα. Και όσον αφορά σε αυτά που ακούγονται και τη θέλουν να θέτει βέτο για να μην προηγείται ψυχαγωγική εκπομπή από τη δική της, που θα ξεκινά στη μία το μεσημέρι, κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν τέθηκε. Υπήρξε, ωστόσο, μια

συζήτηση σχετικά με το τι θα προηγείται και η κοινή λύση είναι το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων. Η φημολογούμενη μετακίνηση της Δανάης Μπάρκα δεν οφείλεται στην Ελένη αλλά στη χαμηλή τηλεθέαση της εκπομπής. Όλη η πρωινή ζώνη, εξάλλου, “χτίζεται” εξαρχής, με τις τελικές αποφάσεις να οριστικοποιούνται πριν από το Πάσχα.

Περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί