Ιωάννης Απέργης: «Όταν δούλευα σε ένα μαγαζί, το αφεντικό έλεγε να μη μιλάω αλβανικά ούτε στους Αλβανούς πελάτες»

«Είναι μεγάλο λάθος οι Αλβανοί καλλιτέχνες να κρύβουν την καταγωγή τους»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ιωάννης Απέργης: «Όταν δούλευα σε ένα μαγαζί, το αφεντικό έλεγε να μη μιλάω αλβανικά ούτε στους Αλβανούς πελάτες»

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Ιωάννης Απέργης μίλησε στην κάμερα του Pop Up και τη Χριστιάνα Κοχλατζή και αναφέρθηκε σε ένα ρατσιστικό περιστατικό που του είχε συμβεί.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε επίσης πως κατάφερε και πέτυχε τους στόχους του, αλλά και για την αλβανική του καταγωγή, που προκάλεσε πολλά προβλήματα στο σχολείο.

Οι δηλώσεις του Ιωάννη Απέργη

Πρέπει να βλέπεις μόνο το στόχο, είσαι ένας βράχος που πέφτει και τα παίρνει όλα μαζί του. Έτσι ακριβώς πρέπει να νιώθεις. Είχα γράψει στο ταβάνι “Γιάννη, μπορείς! Είσαι ο καλύτερος”, ήθελα να το βλέπω. Οι μισές ακροάσεις των σκηνοθετών είναι ψεύτικες, έχουν αποφασίσει από πριν ποιους θα πάρουν.

Είναι μεγάλο λάθος οι Αλβανοί καλλιτέχνες να κρύβουν την καταγωγή τους, αλλά υπάρχει και μια δικαιολογία. Δηλαδή, αν ήσουν Ιταλός θα έβγαινες να το πεις κατευθείαν; Τι έχει ο Ιταλός και τι δεν έχει ο Αλβανός; Φυσικά και δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος κάποιων ανεγκέφαλων, αλλά δεν με αφορά κιόλας. Εγώ είμαι άλλο και το δείχνω κάθε μέρα με τη στάση μου προς τους συνανθρώπους μου, με τη δουλειά μου, με την αφοσίωσή μου.

Φυσικά και πρέπει να πεις από πού είσαι, δεν είναι ντροπή. Το διαφορετικό πάντα το δείχνουμε με το χέρι, πάντα το κάνουμε στην άκρη, στο περιθώριο. Δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να είμαστε αγαπημένοι σε αυτά τα Βαλκάνια που είναι πάρα πολλές χώρες και πρέπει επιτέλους να γίνει πραγματικότητα το όραμα του Ρήγα Φεραίου, όλοι μαζί. Όταν δούλευα σε ένα μαγαζί στα βόρεια προάστια, το αφεντικό μου μού έλεγε να μη μιλάω αλβανικά ούτε στους Αλβανούς πελάτες».

Ιωάννης Απέργης ρατσιστικό περιστατικό και καταγωγή από Αλβανία

«Στην πρώτη δημοτικού οι δασκάλες έλεγαν στην μητέρα μου ότι θα καταλήξω στη φυλακή»

Μια συγκλονιστική συνέντευξη έδωσε ο ηθοποιός Ιωάννης Απέργης στην εκπομπή «Η φωτογραφία της ζωής μου» όταν αποκάλυψε πως από πολύ μικρή ηλικία βίωσε το bullying.

Ο Ιωάννης Απέργης εξομολογήθηκε πως γεννήθηκε στην Αλβανία, στο Αργυρόκαστρο, το 1989. Αυτό που θυμάται πολύ έντονα, από τα χρόνια του καθεστώτος Χότζα, τόνισε πως ήταν η φτώχεια.

«Στην πρώτη δημοτικού που ερχόταν η μητέρα μου όταν την καλούσαν οι δάσκαλοι της έλεγαν ότι κάνω φασαρίες ενώ ήμουν πολύ ήσυχο παιδί, ότι θα καταλήξω στη φυλακή. Έχω να πω σε αυτή τη δασκάλα, που ξέρω ποια είναι, ότι αυτή είναι η φυλακή μου» είπε δείχνοντας τις φωτογραφίες από τις όμορφες στιγμές της ζωής του.

Ο πρωταγωνιστής του «Παρουσιάστε» έχει μιλήσει και για τον Γιάννη Μπέζο που συμπρωταγωνιστούν.

γιάννης απεργης παιδικη ηλικια