Πηνελόπη Αναστασοπούλου για τις καταγγελίες: «Σκοπός μας ήταν να μην θεωρούνται αυτονόητες πράξεις κακουργηματικές»

«Όλα έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πηνελόπη Αναστασοπούλου για τις καταγγελίες: «Σκοπός μας ήταν να μην θεωρούνται αυτονόητες πράξεις κακουργηματικές»

Το πρωί της Δευτέρας, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Πάμε Δανάη και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στην καταγγελία που έχει κάνει η ίδια με συναδέλφους της.

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε επίσης για το κίνημα MeToo αλλά και όλα όσα έχουν ειπωθεί, μετά τις καταγγελίες πολλών ηθοποιών.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου για καταγγελίες

Οι δηλώσεις της Πηνελόπης Αναστασοπούλου

«Ο λόγος που είμαι εδώ σήμερα είναι για να επικοινωνήσω τη δουλειά μας, γιατί κάποια στιγμή έπρεπε να βγω στην τηλεόραση για τους σωστούς λόγους. Δυστυχώς είναι κάτι που δεν μπορώ να αποφύγω, αν και θα το ήθελα πάρα πολύ.

Αλλά νομίζω ότι πολύ συνετά είμαι εδώ σήμερα γιατί νιώθω πολύ μεγάλη προστασία μαζί σας, ξέρω ότι δεν θα με πιέσετε γιατί δεν μπορώ να πω σχεδόν τίποτα. Πλέον, όλα έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Εμάς σκοπός μας ήταν να μην θεωρούνται πια αυτονόητες πράξεις κακουργηματικές.

Επίσης, πάρα πολλά πράγματα από αυτά που μπορεί να ειπωθούν, μπορεί να είναι μηνύσιμα. Εμένα δεν με προστατεύει κάποιος νομικά. Είναι τόσο λεπτές οι ισορροπίες που ό,τι και να πεις κρίνεται, πολλές φορές με άδικο τρόπο».

«Τα θύματα δεν ξεχνούν ποτέ»

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου αποφάσισε να κάνει μία πολύ ιδιαίτερη ανάρτηση για τις καταγγελίες που υπάρχουν στον χώρο του θεάτρου, ξεκαθαρίζοντας πως τα θύματα δεν θα ξεχάσουν ποτέ τι τους συνέβη.

Η ηθοποιός έκανε τη δική της καταγγελία κατά γνωστού σκηνοθέτη πριν από μερικές εβδομάδες και από εκείνη τη στιγμή έχει σταθεί και με το παραπάνω στο πλευρό των θυμάτων.

Μάλιστα, σχολίασε ανοιχτά και τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη ενώ συμμετείχε και στη διαδήλωση που έγινε από ανθρώπους του πολιτισμού για την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με την υπόθεση του σκηνοθέτη.

Αυτή τη φορά λοιπόν, η ηθοποιός και παρουσιάστρια τόνισε μέσα από την νέα ανάρτηση που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους πως όσος καιρός και αν περάσει, τα θύματα θα θυμούνται και γι' αυτό το λόγο ήρθε η ώρα να μιλήσουν ανοιχτά.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την "πολυτέλεια" να ξεχνούν… Τα θύματα όμως ποτέ! Κάθαρση μέχρι τέλους. Τώρα μιλάμε»

Πηνελόπη Αναστασοπούλου καταγγελία