Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Η αυστηρή ανάρτηση μετά την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη

«Μεγάλη μέρα»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Η αυστηρή ανάρτηση μετά την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη

H Πηνελόπη Αναστασοπούλου, αποφάσισε να κάνει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μία πολύ αυστηρή ανάρτηση, αναφερόμενη στην παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο.

Λίγες μέρες μετά τη δική της καταγγελία, η ηθοποιός πήρε θέση για τον Δημήτρη Λιγνάδη, για τον οποίο ωστόσο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη καταγγελία.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ανέβασε ένα στιγμιότυπο από το δελτίο ειδήσεων που μετέφερε τα νέα για τον Λιγνάδη και έγραψε «Μεγάλη Μέρα».

Πηνελόπη Αναστασοπούλου Δημήτρης Λιγνάδης

Μπιμπίλας για παραίτηση Λιγνάδη: «Λυπάμαι για ανθρώπους που δεν τίμησαν τη θέση τους»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, δεν άφησε φυσικά ασχολίαστη την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου πριν λίγη ώρα έκανε γνωστή την παραίτηση σου από την θέση αυτή, με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, να την κάνει δεκτή.

Λίγο αφότου έγινε γνωστό το γεγονός αυτό, ο Σπύρος Μπιμπίλας «άδειασε» τον Δημήτρη Λιγνάδη μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο ίδιος έγραψε: “Ο αγώνας αυτών των ημερών δεν πήγε χαμένος. Λυπάμαι για ανθρώπους που δεν τίμησαν τη θέση τους”.

 Μπιμπίλας για παραίτηση Λιγνάδη

Έλενα Ακρίτα για παραίτηση Λιγνάδη: «Σειρά της Μενδώνη να παραιτηθεί τώρα»

Χθες το απόγευμα έγινε γνωστή η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου μετά τις καταγγελίες που έγιναν. Νωρίτερα, η Έλενα Ακρίτα είχε αποκαλύψει ότι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη είχε ζητήσει την παραίτησή του, μια είδηση που είχε διαψευσθεί τόσο από την ίδια και από τον ηθοποιό - σκηνοθέτη.

«Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες γύρω από τους λόγους της παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό», είχε γράψει πριν από λίγες ημέρες η δημοσιογράφος με ανάρτηση της.

Με την εν λόγω είδηση να διαψεύδεται με την εξής ανακοίνωση: «Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη "αξιόπιστη πληροφορία" είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».

Το απόγευμα του Σαββάτου λοιπόν, ανακοινώθηκε η παραίτησή του Δημήτρη Λιγδάνη.

Η Έλενα Ακρίτα σχολίασε το γεγονός και ζήτησε δημοσίως την παραίτηση της υπουργού.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης μόλις παραιτήθηκε από το Εθνικό Θέατρο. Όταν έγραψα την είδηση (2/2/21) η Μενδώνη μού επιτέθηκε με τη γνωστή της αλαζονεία κι άφησε υπονοούμενα ‘περί σκοπιμοτήτων’. Και δεν ντράπηκε. Σειρά δική της να παραιτηθεί τώρα», έγραψε η Έλενα Ακρίτα στο Facebook.

Έλενα Ακρίτα για παραίτηση Λιγδάνη