Eurovision: Κανονικά με κοινό ο διαγωνισμός

Ρίσκο από τους διοργανωτές

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Eurovision: Κανονικά με κοινό ο διαγωνισμός

Ένα μεγάλο ρίσκο πρόκειται να πάρουν οι διοργανωτές της φετινής Eurovision, η οποία θα γίνει στην Ολλανδία, μιας και αποφάσισαν να επιτρέψουν κανονικά την παρουσία του κοινού παρά τα μέτρα που υπάρχουν κατά του κορωνοϊού.

Οι διοργανωτές είχαν αναφέρει προηγουμένως ότι δεν ήταν σαφές εάν θα επιτρεπόταν η φυσική παρουσία κοινού στους ημιτελικούς και στους τελικούς της εκδήλωσης στις 18-22 Μαΐου, δεδομένου του συνεχιζόμενου υψηλού αριθμού μολύνσεων της Covid-19 στην Ολλανδία.

Το Ρότερνταμ της Ολλανδίας θα φιλοξενήσει τον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και τις 39 χώρες που θα συμμετάσχουν. Πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό χωρών από το 2014, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Ουκρανία και η Βουλγαρία επιστρέφουν μετά τις απουσίες τους το 2019 στην Eurovision , την ίδια στιγμή που Αρμενία, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο και Ουγγαρία αποχώρησαν.

Eurovision 2021

Τον Φεβρουάριο του 2021, η EBU και οι ολλανδικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς ανέφεραν ότι απέκλεισαν το ενδεχόμενο πραγματοποίησης του διαγωνισμού όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και χωρίς κοινωνική απομάκρυνση που είχε πέσει στο τραπέζι.

Στις 2 Μαρτίου, δημοσιεύθηκε πρωτόκολλο υγειονομικό και ασφάλειας που αφορά στον διαγωνισμό, με την EBU να επιβεβαιώνει ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με κάποιους προσκεκλημένους κάτω από αυστηρά υγειονομικά μέτρα και μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των συχνών τεστ. Αυτό φυσικά δεν αποκλείει περαιτέρω περιορισμούς σε περίπτωση που οι περιστάσεις αλλάξουν μέχρι τη διεξαγωγή του.

Αυτές τις θέσεις έχουν στα στοιχήματα Ελλάδα και Κύπρος στην Eurovision

Σε μέτριες θέσεις είναι τα τραγούδια της Ελλάδας και της Κύπρου για την Eurovision 2021, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε περίπου έναν μήνα.

Πριν από τρεις εβδομάδες, η Ελλάδα και η Στεφανία Λυμπερακάκη με το Last Dance βρισκόταν στην 14η θέση στα στοιχήματα, ενώ η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού και το El Diablo στην 9η.

Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο έχουμε κάποιες ανακατατάξεις, με την Στεφανία να βρίσκεται στην 10η θέση, ενώ η Κύπρος να έχει πέσει στην 12η.

Η Μάλτα για φέτος είναι το μεγάλο φαβορί, με την Γαλλία και τη Ελβετία να βρίσκονται στην 2η και 3η θέση και με Ιταλία και Βουλγαρία σε 4η και 5η θέση. Δείτε στο μεταξύ με ποια σειρά θα εμφανιστούν Ελλάδα και Κύπρος στους ημιτελικούς!

Eurovision 2021 αυτές τις θέσεις έχουν στα στοιχήματα Ελλάδα και Κύπρος