Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Eurovision 2021: Με περιορισμένο κοινό ο διαγωνισμός τον Μάιο

Όλοι θα έχουν αρνητικά τεστ

Eurovision 2021: Με περιορισμένο κοινό ο διαγωνισμός τον Μάιο
News 01.04.2021 17:39
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις με την διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού της Eurovision καθώς αποφασίστηκε πως τελικά τα show θα έχουν περιορισμένο κοινό και πως όλοι θα έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη με το Last Dance και η Έλενα Τσαγκρινού με το El Diablo θα εμφανιστούν μπροστά σε ένα μικρό κοινό στο Ρότερνταμ σύμφωνα με δημοσίευμα ολλανδικής εφημερίδας.

Eurovision 2021

Πώς θα γίνει η φετινή Eurovision

Οι διοργανωτές της Eurovision είχαν ήδη ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι κάποιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνταν με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, χωρίς όμως να διευκρινίσουν αν θα επιτρεπόταν στο κοινό να παρευρεθεί. Ένας μέγιστος αριθμός 3.500 κατοίκων της Ολλανδίας θα επιτραπεί να παρακολουθήσει τις πρόβες, τον ημιτελικό και τον τελικό του διαγωνισμού από τις 18 ως τις 22 Μαϊου, έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη έναν κυβερνητικό αξιωματούχο.

Με αυτήν την σειρά θα εμφανιστούν στους ημιτελικούς Ελλάδα και Κύπρος

Ανακοινώθηκε η σειρά που θα εμφανιστούν Ελλάδα και Κύπρος στους ημιτελικούς της φετινής Eurovision, με την EBU να γνωστοποιεί την σειρά και των 33 χωρών.

Η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού και το El Diablo θα εμφανιστεί στον πρώτο ημιτελικό στην 8η θέση ενώ η Ελλάδα με τη Στεφανία Λυμπερακάκη και το Last Dance εμφανίζεται στον δεύτερο ημιτελικό στην 4η θέση.

Η Ελβετία που είναι ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για φέτος θα εμφανιστεί 16η. Στις 21 Μαΐου ωστόσο θα ανακοινωθεί η σειρά που θα εμφανιστούν οι χώρες στον τελικό .

Στο μεταξύ, η EBU έχει ήδη ανακοινώσει τους όρους που πρέπει να τηρηθούν για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στην Ολλανδία. Να υπενθυμίσουμε ότι έχει αποβληθεί η Λευκορωσία από τον μουσικό διαγωνισμό!

• Ο αριθμός των ατόμων κάθε αποστολής θα μειωθεί πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
• Θα δοθούν διαπιστεύσεις σε 500 δημοσιογράφους με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Ρότερνταμ και άλλες 1000 για δημοσιογράφους που θα καλύψουν το γεγονός μέσω ενός διαδικτυακού, εικονικού με άλλα λόγια, press centre (κέντρο τύπου).
• Η παρουσία ή όχι κοινού στα σόου και σε δημόσιες εκδηλώσεις θα αποφασιστεί αργότερα, μέχρι τα μέσα Απριλίου.
• Στην περίπτωση παρουσίας κοινού θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που θα καθοριστούν από την κυβέρνηση της Ολλανδίας.
• Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- οι καλλιτέχνες θα βρίσκονται στο Ρότερνταμ για να εμφανιστούν ζωντανά στα σόου.
• Θα υπάρξουν συνολικά 9 σόου: 2 γενικές πρόβες για κάθε σόου και 3 ζωντανά σόου (2 ημιτελικοί στις 18 και 20 Μαΐου και ο μεγάλος τελικός στις 22 Μαΐου).

Eurovision 2021 με αυτήν την σειρά θα εμφανιστούν στους ημιτελικούς Ελλάδα και Κύπρος

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έλενα Παπαρίζου για Eurovision: «Θα ακουστεί ξανά το τραγούδι μας»

Αποβλήθηκε από τη Eurovision 2021 η Λευκορωσία

TAGS
Share