Σάββας Πούμπουρας: «Κατέβασα το βίντεο διότι ένιωσα ότι δεν εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο έγινε»

Η απάντηση του μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσα με τις δηλώσεις του περί εργασίας και ανεργίας

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σάββας Πούμπουρας: «Κατέβασα το βίντεο διότι ένιωσα ότι δεν εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο έγινε»

Χαμό έχει προκαλέσει ο Σάββας Πούμπουρας με ένα βίντεο που δημοσίευσε αναφορικά με την αναζήτηση εργασίας, με τον ίδιο να δίνει την δική του απάντηση.

Ο γνωστός παρουσιάστης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε, πήρε θέση το βράδυ της Τρίτης, μέσω μιας ανάρτησης του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Η απάντηση του Σάββα Πούμπουρα

«Φίλοι μου γεια σας θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την δική μου οπτική σχετικά με ένα βίντεο το οποίο ανέβασα στις 17 Απριλίου στο Instagram. Θα ήθελα να σας μιλήσω για το γιατί της δικής μου προσπάθειας, γιατί κάνω τις ημέρες καριέρας και γιατί θέλω να βοηθήσω νέους ανθρώπους να βρουν εργασία.

Το γιατί μου ξεκινάει από την δική μου αναζήτηση να βρω εργασία σε μικρή ηλικία, να διαχειριστώ τα όποια εμπόδια και να δω αν κάνοντας κάτι παραπάνω από την δική μου πλευρά θα μπορούσα να οδηγηθώ σε ένα καλύτερο επαγγελματικό αύριο. Άρα το γιατί μου έχει να κάνει με τα δικά μου βιώματα, τις δικές μου εμπειρίες, τις δικές μου δυσκολίες και αυτές μοιράζομαι. Αν μπορώ να βοηθήσω έστω και έναν άνθρωπο να βρει εργασία μέσα από αυτά, τότε θα είμαι διπλά χαρούμενος και η πρόθεση μου είναι ανιδιοτελής. Θέλω να σας πω ότι τα κίνητρα μου είναι αγνά και θέλω να χρησιμοποιώ το βήμα μου για να που έχω για να βοηθήσω όπου μπορώ.

Θέλω να διευκρινίσω κάποια πράγματα τα οποία δεν επικοινώνησα σωστά και θέλω να ζητήσω συγγνώμη από αυτούς που άθελα μου έθιξα, σε καμία περίπτωση δεν ήταν στις προθέσεις μου.

Θεωρώ ότι ο καθένας από μας, μπορεί να κρίνει την αξία του από μόνος του και να εργαστεί , σε εταιρία η οποία τον σέβεται και είναι σύμφωνη με τα δικά του κριτήρια. Αυτό θα ήθελα να κρατήσετε απ’ αυτά που είπα εκείνη τη μέρα. Αν δείτε όλο το βίντεο θα διαπιστώσετε ότι συνομιλούσα και αναφερόμουνα σε παιδιά που μόλις έχουν τελειώσει το σχολείο και η εμπειρία είναι πολύ σημαντική στο ξεκίνημα της καριέρας τους κ θα μπορούσαν να την αποκτήσουν στα πλαίσια για παράδειγμα κάποιας πρακτικής.

Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να γενικεύσω η να ταυτιστώ με καταστάσεις σχετικά με εργασία χωρίς πληρωμή.

Τέλος θα ήθελα να πω ότι κατέβασα το βίντεο διότι ένιωσα ότι δεν εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο έγινε. Θα το επαναφέρω όμως, για να έχετε την ευκαιρία να το δείτε όλο και όχι αποσπασματικά ώστε να έχετε όλη την εικόνα της πρόθεσης μου, τώρα που έχετε και την δική μου απάντηση σ όλα τα σχόλια που έχω πάρει. Mέσα από αυτό που έγινε, το οποίο έφερε σε δύσκολη θέση εμένα και την οικογένεια μου, πήρα σημαντικά μαθήματα. Και θέλω να επικοινωνώ όλα αυτά τα οποία έχω στην καρδιά μου με καλύτερο τρόπο.

Όπως είπα και πριν θέλω να στηρίξω με όποιο τρόπο μπορώ τον σκοπό αυτό, ανιδιοτελώς και χωρίς να έχω τίποτα περαιτέρω στο μυαλό μου. Αν αυτό είναι να κάνω κ άλλες μέρες καριέρας θα το κάνω, αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος είμαι ανοιχτός να τον ακούσω. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που με ακούσατε. Μην ξεχνάτε ότι όλοι μας είμαστε άνθρωποι. άθελα μας μπορούμε να κάνουμε λάθη. Καλό βράδυ!».

Αυτές ήταν οι δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις

«Να σας πω, λοιπόν, ότι ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πιάσουν δουλειά. Κάποιος που είναι τρομακτικά απελπισμένος και δεν έχει δουλειά για τους τελευταίους 4,5,6,7,8,10 μήνες, αυτός ο φίλος που έχει τόσο καιρό άνεργος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να βρει εργασία. Τα πάντα. Δεν είναι κανένας διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται. Και αυτό σημαίνει κάποιος να δουλέψει και δωρεάν. Να δουλέψει χωρίς μισθό σε μια εταιρία. Όλοι νομίζουν ότι θα τους εκμεταλλευτεί ο επαγγελματίας, ότι "θα με παίρνουν για δωρεάν εργασία και μετά θα με ξεζουμίσουν και θα φύγω".

Μην κοιτάτε αυτό. Κοιτάτε τι θα αποκομίσετε από την τριβή με την εργασία. Από τον κύκλο που θα διευρύνετε, να δείτε πώς δουλεύει μία εταιρία, από τις γνωριμίες που θα κάνετε και από εκείνες τις γνωριμίες μπορεί να βρεθεί μία άλλη ευκαιρία. Και τελικά τι είναι προτιμότερο; Να κάθεσαι σπίτι και να τα περιμένεις ουρανοκατέβατα, τα λεφτά ή την προσφορά για εργασία ή αφού δεν κάνεις τίποτα που δεν κάνεις να πηγαίνεις να δουλεύεις κάπου και ας μην παίρνεις μία;».

Σάββας Πούμπουρας απάντηση για το βίντεο