Ορέστης Τζιόβας: «Ήξερα ότι έρχονται καταγγελίες για τον Λιγνάδη»

«Άμα ξέρω μια φήμη τι πρέπει να κάνω; Να πάω στην Αστυνομία και να το αναφέρω χωρίς αποδείξεις;»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ορέστης Τζιόβας: «Ήξερα ότι έρχονται καταγγελίες για τον Λιγνάδη»

Το πρωί της Τετάρτης, ο ηθοποιός Ορέστης Τζιόβας βρέθηκε καλεσμένοςστην εκπομπή Πάμε Δανάη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καταγγελίες που οδήγησαν στην φυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ξεκαθαρίζοντας πως είχε ακούσει όλες τις φήμες.

Ο Ορέστης Τζιόβας είχε καταγγείλει δημόσια και έναν από τους ηθοποιούς που κατηγορούνται για ανάρμοστη συμπεριφορά στο θέατρο, πριν από λίγο καιρό στην εκπομπή Ευτυχείτε.

Οι δηλώσεις του Ορέστη Τζιόβα για τις καταγγελίες και τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Θεωρώ ότι ήταν άδικο να κλείσουν τα θέατρα γιατί αποδείχτηκε ότι τηρούσαν αυστηρά τα μέτρα», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

«Βρίσκομαι λόγω της δουλειάς μου, η ενασχόληση με την προσωπική μου ζωή είναι παράπλευρη απώλεια» σημείωσε ο γνωστός ηθοποιός αναφερόμενος στην προσωπική του ζωή και το πόσο αυτή απασχολεί κατά καιρούς τα ΜΜΕ. «Πλέον δεν με ρωτάνε για τα προσωπικά μου. Έχουν προσαρμοστεί πια».

«Ήξερα τις φήμες για τον Λιγνάδη εδώ και ενάμιση χρόνο και ότι έρχονται καταγγελίες» δήλωσε μιλώντας για το ελληνικό MeToo ο Ορέστης Τζιόβας, επισημαίνοντας πως ο ίδιος δεν είχε προσωπική εμπειρία κακοποίησης.

«Άμα ξέρω μια φήμη τι πρέπει να κάνω; Να πάω στην Αστυνομία και να το αναφέρω χωρίς αποδείξεις; Θα μου κάνει ο άλλος μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση» είπε ο Ορέστης Τζίοβας, απαντώντας σε αυτούς που λένε «γιατί δεν μίλησαν όσοι ήξεραν» ενώ ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα στο θέατρο, μετά από την αποκάλυψη των καταγγελιών.

«Είναι λάθος να κατηγορείται ολόκληρος ο κλάδος»

Καλεσμένος στην εκπομπή Φλερτ βρέθηκε ο Ορέστης Τζιόβας, ο οποίος αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στον χώρο του θεάτρου, ξεκαθαρίζοντας πως είναι λάθος να κατηγορείται ολόκληρος ο χώρος.

Ο ηθοποιός μίλησε για τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες από ηθοποιούς και όχι μόνο και τόνισε πως είναι σημαντικό να μην αναιρείται το ταλέντο των ανθρώπων που κατηγορήθηκαν.

«Νομίζω πως είναι πολύ λάθος να κατηγορήσεις έναν ολόκληρο κλάδο από κάποια περιστατικά τα οποία συμβαίνουν σε κάθε κλάδο. Το κομμάτι της δουλειάς του καθενός, άσχετα από όλη του τη ζωή, δεν μπορούμε να το καθαιρέσουμε. Να καθαρέσουμε δηλαδή τεράστια που έχουν γίνει από ανθρώπους που δεν ήταν καλοί άνθρωποι. Έχουμε δει άσχημες συμπεριφορές, απόψεις, πολιτικές θέσεις. Είναι ξεχωριστά πράγματα.

Όταν αγαπάς το έργο κάποιου, δεν αγαπάς και όλο το υπόλοιπο. Είναι το καλλιτεχνικό του έργο οπότε δεν ξέρω αν πρέπει να επηρεάζει ή όχι. Κάποιοι που μπορεί να σκέφτονατι έτσι για όλο τον κλάδο μας είναι λάθος. Όπως είναι λάθος να γενικεύεις.

Το θέμα είναι να είμαστε μορφωμένοι, να μην πέφτει το μυαλό μας σε παγίδες και να μην μας κοροϊδεύουν και να μην μας κάνουν ότι θέλουν», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.