Γιώργος Σαμπάνης: «Θέλω η σύντροφός μου να είναι δίπλα μου για εμένα και όχι για την εικόνα μου»

Σπάνιες δηλώσεις του τραγουδιστή για την προσωπική του ζωή

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γιώργος Σαμπάνης: «Θέλω η σύντροφός μου να είναι δίπλα μου για εμένα και όχι για την εικόνα μου»

Το βράδυ του Σαββάτου (8/5), ο αγαπημένος τραγουδιστής και συνθέτης, Γιώργος Σαμπάνης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην καριέρα του αλλά και στην προσωπική του ζωή, αποκαλύπτοντας πως κάποια στιγμή θα ήθελε να κάνει οικογένεια.

Ο Γιώργος Σαμπάνης αποτελεί έναν από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς της εποχής του και μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σε γνωστό περιοδικό είχε μιλήσει και για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, την οποία απέρριψαν πολλοί ερμηνευτές.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Σαμπάνη στο Ενώπιος Ενωπίω

«Δεν είχα καταλάβει από μικρός ότι θα γίνω τραγουδιστής. Ήξερα ότι η μουσική θα με συντροφεύει στη ζωή μου.

Το αγαπώ το τραγούδι «Σ’ αφήνω στον επόμενο» γιατί, παρόλο που δεν είναι ένα κομμάτι της αισθητικής μου, το έγραψα γιατί μου είπε ο Γιάννης Δόξας πως πρέπει να το γράψω και πρέπει να το κάνουμε. Έκανα αυτό που μετά έμαθα πως έκανε και ο Νταλάρας. Του είπα, «δεν θέλω να τραγουδήσω άλλο τέτοιο τραγούδι. Θα πω ένα και τέλος». Και το δέχθηκε. Όμως, ο Δόξας βγήκε αληθινός. Το «Σ’ αφήνω στον επόμενο» τα πρώτα χρόνια μου έδωσε χρόνο.

Μου έδωσε χρόνο να μπορέσω να τραγουδήσω, να κάνω lives, να δείξω το πόσο καλός μπορεί να είμαι πάνω στη σκηνή, να φτιάξω ρεπερτόριο και να γνωρίσω ανθρώπους. Καλώς ή κακώς μου έδωσε χρόνο. Και πέρασε σαν ένα καλτ τραγούδι το οποίο μου αρέσει», είπε αρχικά ο αγαπημένος τραγουδιστής.

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή αποκάλυψε: «Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. Είμαι παραδοσιακός τύπος από αυτούς που πιστεύουν ότι κάποια ζωή θα κάνουν οικογένεια και παιδιά. Δεν θα ήθελα να φύγω από αυτόν τον κόσμο και να μην έχω ένα παιδί. Η σύντροφός μου θέλω να είναι δίπλα μου για εμένα και όχι για την εικόνα μου. Αυτό με τρομάζει πολύ».

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Σαμπάνη

Ο Γιώργος Σαμπάνης (Αθήνα, 15 Μαΐου 1983) είναι Έλληνας συνθέτης, τραγουδιστής, καθώς και πρωταθλητής του στίβου.

Γεννήθηκε στις 15 Μαΐου του 1983 στην Αθήνα. Έχει τρία αδέλφια και οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν μόλις έξι ετών.

Σε νεαρή ηλικία, ασχολήθηκε με το στίβο και κατέχει 14 χρυσά πανελλήνια μετάλλια, ενώ ασχολείται παράλληλα με τον στίβο και τη μουσική. Το 2004 πήρε μέρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας στο ρόλο του δρομέα σκίζοντας 28 κορδέλες που σηματοδοτούσαν τα χρονικά των σύγχρονων θερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το 1896 μέχρι το 2004.

Άρχισε να παίζει μουσική όταν ήταν 13 ετών και σπούδασε κιθάρα σε ένα μουσικό σχολείο της Αθήνας ενώ την ίδια εποχή δημιούργησε ένα συγκρότημα που ονομαζόταν "Φάσμα". Τραγουδούσαν και έγραφαν τραγούδια, ένα από αυτά ήταν το "Το φιλί της ζωής" το οποίο ερμήνευσε η Έλενα Παπαρίζου πολλά χρόνια αργότερα.

Η μουσική σε όλα τα τραγούδια είναι του ιδίου ενώ στο τραγούδι «Ένα φως ανοιχτό» συμμετέχει η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και συμμετέχει ως συνθέτης σε πολλά άλμπουμ ονομάτων της Ελληνικής λαϊκής και εμπορικής σκηνής, όπως Έλενα Παπαρίζου, Αντώνη Ρέμο, Καίτη Γαρμπή και άλλους τραγουδιστές.

Γιώργος Σαμπάνης Ενώπιος Ενωπίω

Το Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε την δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, ενώ την ίδια περίοδο συναντιέται δισκογραφικά αλλά και επί σκηνής με την Πέγκυ Ζήνα. Επένδυσε μουσικά 9 τραγούδια για τον δίσκο της «Το Πάθος Είναι Αφορμή» και γνωρίζεται επαγγελματικά με την στιχουργό Ελεάνα Βραχάλη.

Η μεγάλη επιτυχία του έρχεται το 2016 με το άλμπουμ "Λόγια που Καίνε". Το άλμπουμ πιστοποιήθηκε τέσσερις φορές ως πλατινένιο κάνοντας πωλήσεις με 50.000 αντίτυπα. Ο Γιώργος Σαμπάνης κυκλοφόρησε το τελευταίο στούντιο άλμπουμ του την 1η Απριλίου 2019, με την ονομασία "Παράξενα Δεμένοι".

Τα τελευταία χρόνια συνθέτει για διάφορα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως οι: Γιάννης Πλούταρχος, Γιώργος Μαζωνάκης, Πασχάλης Τερζής και άλλοι και γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός στο νεανικό κοινό της ελληνικής λαϊκής και ποπ μουσικής σκηνής, ενώ έχει πολλές συνεργασίες στη σκηνή και στο στούντιο.